Quantcast Audio Sync Problems! - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
07-13-2004, 12:20 PM
oxycotton420 oxycotton420 is offline
Free Member
 
Join Date: May 2004
Location: Lebanon, Beirut
Posts: 228
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hello i've neevr had an audio sync issue before so i dunno how to fix it and what causes audio synch, the audio is in MP2 format and the audio seems to be behind the video...anyone can help me resolve this issue it would be great
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
07-13-2004, 12:56 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Try to do shorter post with even less details, just to see if someone has a chrystall ball on the forum.


Something like "I have problem, help me".
Reply With Quote
  #3  
07-13-2004, 01:00 PM
oxycotton420 oxycotton420 is offline
Free Member
 
Join Date: May 2004
Location: Lebanon, Beirut
Posts: 228
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
i'm sorry phil i've never had this issue so i dunno what informationyou're looking for, i'll give u all information i muxed with runbbmpg, its a SVCD i muxed the ac3 from dvd2avi, i changed the frequency so that didn't help...if theres anything else u need to know please tell me, i dunno how much exactly the audio is in front of the video, if you could tell me how to find out, and how to maybe do something for this to work, sorry for the lack of infomation
Reply With Quote
  #4  
07-13-2004, 01:00 PM
Prodater64 Prodater64 is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Palma de Mallorca - España
Posts: 2,925
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
?

Edited: It is better than "I have a problem"
Reply With Quote
  #5  
07-13-2004, 01:02 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Prodater64
?
You too ?
Reply With Quote
  #6  
07-13-2004, 01:04 PM
oxycotton420 oxycotton420 is offline
Free Member
 
Join Date: May 2004
Location: Lebanon, Beirut
Posts: 228
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
LOL this is becoming interesting....phil just tell me what info u need and i'll give it to ya, i never had an audio sync issue so i dunno what to make out of it
Post the info u need please
Reply With Quote
  #7  
07-13-2004, 01:04 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
When you used dvd2avi to extract the ac3, what was the name of the file it produced ?

Note: you try to do a SVCD with AC3 ???
Reply With Quote
  #8  
07-13-2004, 01:06 PM
oxycotton420 oxycotton420 is offline
Free Member
 
Join Date: May 2004
Location: Lebanon, Beirut
Posts: 228
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
When you used dvd2avi to extract the ac3, what was the name of the file it produced ?
DVD2avi gave me this, audio from dvd2avi AC3 T01 3_2ch 448Kbps DELAY 0ms.ac3
oh and i did use 0ms in runbbmpg...
Reply With Quote
  #9  
07-13-2004, 01:09 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by oxycotton420
oh and i did use 0ms in runbbmpg...

The default for SVCD is 180. So you have to put 180 + (delay given by dvd2avi), that is 180+0 = 180 !

Note: can you please also answer to the question I added in a "note:" in my previous post ?
Reply With Quote
  #10  
07-13-2004, 01:11 PM
Prodater64 Prodater64 is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Palma de Mallorca - España
Posts: 2,925
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by oxycotton420
Quote:
When you used dvd2avi to extract the ac3, what was the name of the file it produced ?
DVD2avi gave me this, audio from dvd2avi AC3 T01 3_2ch 448Kbps DELAY 0ms.ac3
oh and i did use 0ms in runbbmpg...
Maybe your audio is for movie + previous stuff, and your video is only movie without previous stuff.
I had this problem any time before, but I don't know how to fix it. But it is a clue, don't think it.
(it seems an answer for a "?" question, but isn't it, I sure you,)
Reply With Quote
  #11  
07-13-2004, 01:22 PM
oxycotton420 oxycotton420 is offline
Free Member
 
Join Date: May 2004
Location: Lebanon, Beirut
Posts: 228
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Note: you try to do a SVCD with AC3 ???
nope that is not what i am doing, the ac3 i got i converted to MP2 which worked btw
anyways so i do the 180 for svcd and it should work...i'll try now and post in a sec...

I've encountered some errors with bbmpeg
Code:
NOTE: Mux rate may be too low for data rate, watch for PTS/DTS underflows.
Multiplexing file test.mpg
    audio PTS underflow at pack 1 by 111.63ms
    audio PTS underflow at pack 2 by 235.98ms
    audio PTS underflow at pack 3 by 386.45ms
    audio PTS underflow at pack 4 by 536.93ms
...........ect
trying with tmpgenc now...
nope man still audio sync problem
Reply With Quote
  #12  
07-13-2004, 01:32 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mencoder ?

(I hope this mp2 is not the one that you are talking here : http://www.kvcd.net/forum/viewtopic....ghlight=#91215 )
Reply With Quote
  #13  
07-13-2004, 01:34 PM
oxycotton420 oxycotton420 is offline
Free Member
 
Join Date: May 2004
Location: Lebanon, Beirut
Posts: 228
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Mencoder ?
yes i used mencoder to turn the DVD into a 1 cd KSVCD

with tmpgenc it didn't work the audio was still out of sync and neither does the runbbmpg any other ideas ?
Reply With Quote
  #14  
07-13-2004, 01:36 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by oxycotton420
Quote:
Mencoder ?
yes i used mencoder to turn the DVD into a 1 cd KSVCD
Drop that shit !

Your problem is not in the audio, but in the video.
Reply With Quote
  #15  
07-13-2004, 01:37 PM
oxycotton420 oxycotton420 is offline
Free Member
 
Join Date: May 2004
Location: Lebanon, Beirut
Posts: 228
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Drop that sh*t !

Your problem is not in the audio, but in the video.
its the audio man i'm telling u its gotta be, this never ever happened to me before, with mencodeme, what else can i use to go from DVD to ksvcd ? i want some good quality man...
Reply With Quote
  #16  
07-13-2004, 01:47 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by oxycotton420
its the audio man i'm telling u its gotta be
With all your skills in the matter you should have reason ! :banghead:

The audio is not in synch with the video then that is the audio that is bad ? And what do you say if I tell you that is the videothat is not in synch with the audio ?

Quote:
this never ever happened to me before, with mencodeme
That does not turns mencoder in a trustable encoder. *D*R*O*P* *I*T*

Quote:
what else can i use to go from DVD to ksvcd ? i want some good quality man...
Tmpgpenc as almost ANYONE here use with NO PROBLEMS !

Note: let me resume :
http://www.kvcd.net/forum/viewtopic....ghlight=#91030
http://www.kvcd.net/forum/viewtopic....ghlight=#91167
http://www.kvcd.net/forum/viewtopic....ghlight=#91267

So you have a DVD coming from nowhere, that is PAL but in 30 fps (even if this does not exits), with an audio that can't be turned into ac3 properly (you never told us how you solved this problem btw) and the muxing is out of synch ?

Okay, keep mencoder if you want but drop your source.

(note: I really start to wonder if you do not just invent the problems... I don't know what is your goal but I think I will put you on my "ignore" list).
Reply With Quote
  #17  
07-13-2004, 01:52 PM
Prodater64 Prodater64 is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Palma de Mallorca - España
Posts: 2,925
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
In runbbmpeg settings, be sure forced mux rate = 0
Reply With Quote
  #18  
07-13-2004, 01:54 PM
oxycotton420 oxycotton420 is offline
Free Member
 
Join Date: May 2004
Location: Lebanon, Beirut
Posts: 228
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1- dvd dycrpt was wrong the source was infact NTSC and there was no problem with that
2- i fixed the problem what i did was use DVD2avi to mux the AC3 from the (source DVD) which in fact is a DVD that i want to back up
3-
Quote:
*D*R*O*P* *I*T*
true but i shoul'nt drop something thats the first time thats causing me a porblem that u and other people could not solve for me

Quote:
I don't know what is your goal but I think I will put you on my "ignore" list).
U know phil, i don't think thats relevant or however u spell that word, it doesn't matter what am doing, am simply a guy with nothing to do and love movies, thats what am doing and ofcourse i like to explore and exploration that causes some problems on the way with the help of some people that can be fixed..and thats very nice to hear that i'm going to beo n ur ignore list

EDIT: yes predator i did make sure and it was like that
Reply With Quote
  #19  
07-13-2004, 02:06 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by oxycotton420
true but i shoul'nt drop something thats the first time thats causing me a porblem that u and other people could not solve for me
No one will solve this for you because : your problem is due to mencoder !

Mencoder often give big bitrate peaks, WAY ABOVE THE MAXIMUM AUTHORIZED and as for SVCD the total video+audio bitrate CAN'T be more than 2820 (not really sure of the value right now, but that won't make any difference), you obtain this underflow problems on the audio !

CAN YOU COPY THAT ?

It is not because you never fall on the problem before that the problem does not exist. Why the hell do you think we close the mencoder forum for a while if it is not because mencoder has SERIOUS problems ?

Note: and if you can't even know if your DVD is NTSC or PAL, then let me about your skills
Reply With Quote
  #20  
07-13-2004, 02:09 PM
oxycotton420 oxycotton420 is offline
Free Member
 
Join Date: May 2004
Location: Lebanon, Beirut
Posts: 228
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
phil
okay there that was better now i udnerstand why it is from the video,
and btw it was MencodeMe...now i see what u mean about serious problems...i'm going to have to look for a guide for DVD to KSVCD as i have not done that before, btw phil sorry for giving u trouble thanks all i'm looking for is info thats all u tell me why this won't work and i'll understand
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Avi with audio sync problems? mabhz Video Encoding and Conversion 1 08-10-2004 02:16 AM
DVD audio Sync problems bigggt Video Encoding and Conversion 16 07-19-2004 04:10 PM
Audio Sync Problems bigggt Video Encoding and Conversion 13 01-04-2004 11:12 AM
VirtualDub: Audio sync problems andybno1 Video Encoding and Conversion 3 07-30-2002 07:15 PM
TMPGEnc: Audio problems, out of sync shadu Video Encoding and Conversion 3 07-01-2002 02:54 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 05:38 PM  —  vBulletin © Jelsoft Enterprises Ltd