Quantcast VCDEasy Error: Aspi Tools Support is Disabled - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
05-26-2003, 08:33 AM
ezysk ezysk is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 197
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I was wondering if there's any chance of resolving a VCDEasy ASPI Anomaly that currently I'm experiencing. In the main tab and ASPI field,it shows that I'm using "Nero" ....BUT, in the CDRDAO tabs, tools is "greyed out" and says: "ASPI tools support is disabled" Anyways, I just can't burn anything the way its set up. Any suggestions ???
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
05-26-2003, 09:48 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by ezysk
Any suggestions ???
You can just let VCDEasy make your bin/cue files, and then use "Fireburner" to burn your CD-Rs
That's what I do

-kwag
Reply With Quote
  #3  
05-26-2003, 09:48 AM
el_mero_zooter el_mero_zooter is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: T.O. (Da T-Dot)
Posts: 498
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to el_mero_zooter
E,
try installing these aspi drivers first...
http://www.afterdawn.com/software/cd...ls/frcaspi.cfm
install ForceAspi,,
reboot,,
try vcdeasy again,,,
{to check if it recognized the aspi drivers--Enabled}

if not,
try looking in here for your OS

http://www.adaptec.com/worldwide/sup...ASPI%2BPackage


ztr
Reply With Quote
  #4  
05-26-2003, 10:26 AM
ezysk ezysk is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 197
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Currently, I got WinAspi32.dll. I'm wondering if I should install both the
ForceASPI 1.7, as well as the Adaptec ASPI v4.71.2...and if there would be any "conflicts" with either Nero or WinAspi that I currently have?
Reply With Quote
  #5  
05-26-2003, 10:29 AM
el_mero_zooter el_mero_zooter is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: T.O. (Da T-Dot)
Posts: 498
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to el_mero_zooter
Quote:
Originally Posted by ezysk
Currently, I got WinAspi32.dll. I'm wondering if I should install both the
ForceASPI 1.7, as well as the Adaptec ASPI v4.71.2...and if there would be any "conflicts" with either Nero or WinAspi that I currently have?
hmm,
don't really forsee a problem with it,,
when i installed forceaspi on my XP & 2K os'es,,,nero worked fine
along with vcdeasy as well..

try it,,,,
if not,,
reformat c: /q
will fix about anything..,..



zTr
Reply With Quote
  #6  
05-27-2003, 07:29 AM
ezysk ezysk is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 197
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
..yeah, I'm runnin XP followed the install instructions: c:\adaptec\aspi\install.bat XP32 in the command line box. Only problem is: that when I press any key, the command line box dissapears,and nothing gets installed.
Reply With Quote
  #7  
05-27-2003, 10:01 AM
el_mero_zooter el_mero_zooter is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: T.O. (Da T-Dot)
Posts: 498
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to el_mero_zooter
E,
open the install.bat file with notepad,
check that the path that it wants to install to has the
same name as your folders.
i.e. it may want to install the files to
c:\winnt\system for example..
and your system may have
c:\windows\
do that for the remaining files that it wants to copy
and see if the window doesn't close.
If you right click on the install.bat file, does it
bring up an "Install" feature or not?
try that and if it don''''t work, will see what else it could be

ztr
Reply With Quote
  #8  
05-27-2003, 10:36 PM
ezysk ezysk is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 197
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
The install instructions say to type this command line for my system:
"c:\adaptec\aspi\install.bat XP32".......but I don't know where to put it in this:

@echo off
REM ============================
REM Display Utility Instructions
REM ============================
IF (%1)==("") GOTO INSTRUCT

SET ERRORS=0

REM =================
REM Operating Systems
REM =================
IF (%1)==(X86) GOTO X86
IF (%1)==(x86) GOTO X86

IF (%1)==(XP32) GOTO XP32
IF (%1)==(xp32) GOTO XP32
IF (%1)==(Xp32) GOTO XP32
IF (%1)==(xP32) GOTO XP32

IF (%1)==(XP64) GOTO XP64
IF (%1)==(xp64) GOTO XP64
IF (%1)==(Xp64) GOTO XP64
IF (%1)==(xP64) GOTO XP64
GOTO INSTRUCT


REM =====================================
REM Display Menu for Command Line Options
REM =====================================
:INSTRUCT
ECHO "INSTALL.BAT <Operating System Type>"
ECHO "--------------------------------------"
ECHO "X86 - Microsoft Windows 98/ME/NT/2000"
ECHO "XP32 - Microsoft Windows XP X86"
ECHO "XP64 - Microsoft Windows XP Itanium"
PAUSE
GOTO END


REM =========================
REM For Windows 98/ME/NT/2000
REM =========================
:X86
ASPIINST.EXE
GOTO END


REM =====================================
REM For 32 bit Windows XP for X86 Systems
REM =====================================
:XP32
IF NOT EXIST REG_XP.EXE SET ERRORS=ERRORS+1
IF (%ERRORS%)==(5) ECHO "ERROR: Missing REG_XP.EXE"
IF NOT EXIST ASPIXP.SYS SET ERRORS=ERRORS+1
IF (%ERRORS%)==(1) ECHO "ERROR: Missing ASPIXP.SYS File"
IF NOT EXIST WNASPIXP.DLL SET ERRORS=ERRORS+1
IF (%ERRORS%)==(2) ECHO "ERROR: Missing WNASPIXP.DLL File"
IF NOT %ERRORS%==0 GOTO END

CALL REG_XP.EXE
ECHO "Step 1 of 3 : REGISTRY MODIFIED FOR ASPI32"

COPY ASPIXP.SYS %WINDIR%\SYSTEM32\DRIVERS\ASPI32.SYS /Y
ECHO "Step 2 of 3 : COPYING ASPI32.SYS"

COPY WNASPIXP.DLL %WINDIR%\SYSTEM32\WNASPI32.DLL /Y
ECHO "Step 3 of 3 : COPYING WNASPI32.DLL"
GOTO END


REM =========================================
REM For 64 bit Windows XP for Itanium Systems
REM =========================================
:XP64
IF NOT EXIST REG_XP.EXE SET ERRORS=ERRORS+1
IF (%ERRORS%)==(5) ECHO "ERROR: Missing REG_XP.EXE"
IF NOT EXIST ASPI64.SYS SET ERRORS=ERRORS+1
IF (%ERRORS%)==(3) ECHO "ERROR: Missing ASPI64.SYS File"
IF NOT EXIST WNASPI64.DLL SET ERRORS=ERRORS+1
IF (%ERRORS%)==(4) ECHO "ERROR: Missing WNASPI64.DLL File"
IF NOT (%ERRORS%)==(0) GOTO END

CALL REG_XP.EXE
ECHO "Step 1 of 3 : REGISTRY MODIFIED FOR ASPI32"

COPY ASPI64.SYS %WINDIR%\SYSTEM32\DRIVERS\ASPI32.SYS /Y
ECHO "Step 2 of 3 : COPYING ASPI32.SYS"

COPY WNASPI64.DLL %WINDIR%\SYSTEM32\WNASPI32.DLL /Y
ECHO "Step 3 of 3 : COPYING WNASPI32.DLL"
GOTO END

:END
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Differences between SPTI and ASPI? Lord_Marcellus Authoring VCD, DVD, Blu-ray 2 11-07-2004 03:33 PM
Error 85: support for ac3enc.dll had been removed ? Dialhot Video Encoding and Conversion 7 04-02-2004 09:53 AM
VCDeasy error: non-MPEG1 audio stream header seen telemike Authoring VCD, DVD, Blu-ray 0 05-20-2003 08:33 PM
VCDEasy error: No error: scsi sendcmd: cmd timeout after 20s miksmith Authoring VCD, DVD, Blu-ray 3 05-10-2003 01:22 PM
KVCD: disabled audio encoding? Razorblade2000 Video Encoding and Conversion 8 09-27-2002 03:43 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 08:14 AM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd