Quantcast Avisynth: Motion Adaptive Filtering Now Possible? - Page 8 - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #141  
05-30-2003, 07:36 AM
audioslave audioslave is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Sweden
Posts: 725
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thank you Krassi!
I'll download it right away...
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #142  
05-30-2003, 09:05 AM
jorel jorel is offline
Invalid Email / Banned / Spammer
 
Join Date: Aug 2002
Location: Brasil - MG - third stone from the sun
Posts: 5,570
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
with this script (copied from Kwag posted here),
when i try to load in ToK with the new sampler(Krassi-thanks)
i got:
" invalid argument to time encode "
and the file don't load!
i did a folder called "filters25" with all news dlls for avisynth251.

see ToK log:
================================================== ===========
ToK Log: C:\Meus documentos\kwag.avs
================================================== ===========

Resolution (fps):0x0 (00,000 fps)
Total Frames: 0

the script:
LoadPlugin("C:\Filters25\MPEG2Dec3.dll")
LoadPlugin("C:\Filters25\STMedianFilter.dll")
LoadPlugin("C:\Filters25\UnFilter.dll")
LoadPlugin("C:\Filters25\BlockBuster.dll")

Mpeg2Source("D:\La Luna\Segment2\DVD2AVI_PROJECT_FILE.d2v")

MaxThreshold=1.58

UnFilter(50,50)
BicubicResize(448,448,0,0.6,0,0,720,480)
STMedianFilter(8,32,0,0)
TemporalSoften(2,7,7,3,2)
mergechroma(blur(1.50))

### Dynamic Adaptive Filtering ###
val=0 # Initialize our motion variable.
N="noise"

FrameEvaluate("val=YDifferenceFromPrevious()/14.55") # Assign "val" with difference between current frame and last frame.
ScriptClip("val > MaxThreshold ? MergeLuma(blur(MaxThreshold)) : MergeLuma(blur( val )) ") # Adaptive mergeluma.
AddBorders(16,16,16,16)
LetterBox(16,16,16,16)
Limiter()

help please, don't know what's going wrong!

any help will be fine.
Reply With Quote
  #143  
05-30-2003, 09:25 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi jorel,

Make sure you're using the latest version of avisynth 2.51. Don't use the one posted on the page at sourceforge.net. Get the latest build from sh0dan's link, available on his signature.

-kwag
Reply With Quote
  #144  
05-30-2003, 09:28 AM
jorel jorel is offline
Invalid Email / Banned / Spammer
 
Join Date: Aug 2002
Location: Brasil - MG - third stone from the sun
Posts: 5,570
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

ok faster double click!


thank you.
Reply With Quote
  #145  
05-30-2003, 10:34 AM
jorel jorel is offline
Invalid Email / Banned / Spammer
 
Join Date: Aug 2002
Location: Brasil - MG - third stone from the sun
Posts: 5,570
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
no more problems


the script is great and faster.
intall avisynth251 ffvfw option!!!

Reply With Quote
  #146  
05-30-2003, 10:51 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by jorel

more information from my error:
when i try to open the script in VirtualDub i got:

VirtualDub error

"couldn't locate decompressor for format 'yv12' (unknow)
Add "ConvertToYV12()" after your source line

-kwag
Reply With Quote
  #147  
05-30-2003, 11:00 AM
jorel jorel is offline
Invalid Email / Banned / Spammer
 
Join Date: Aug 2002
Location: Brasil - MG - third stone from the sun
Posts: 5,570
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by kwag
Quote:
Originally Posted by jorel

more information from my error:
when i try to open the script in VirtualDub i got:

VirtualDub error

"couldn't locate decompressor for format 'yv12' (unknow)
Add "ConvertToYV12()" after your source line

-kwag
don't work Kwag,same error

Reply With Quote
  #148  
05-30-2003, 11:03 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I don't know what's going on jorel
Maybe your MPEG2DEC3 version
I don't have a single problem with the script as it is, and it's working fine here even with ToK, doing prediction and encoding

-kwag
Reply With Quote
  #149  
05-30-2003, 11:09 AM
jorel jorel is offline
Invalid Email / Banned / Spammer
 
Join Date: Aug 2002
Location: Brasil - MG - third stone from the sun
Posts: 5,570
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by kwag
I don't know what's going on jorel
Maybe your MPEG2DEC3 version
I don't have a single problem with the script as it is, and it's working fine here even with ToK, doing prediction and encoding

-kwag
i know Kwag,the script is fantastic,i read all posts and
you send me a big sample...is really cool!


my version of MPEG2DEC3 is from 19-01-03.
this was the last that i got!

where i find the new?
Reply With Quote
  #150  
05-30-2003, 11:15 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by jorel

my version of MPEG2DEC3 is from 19-01-03.
this was the last that i got!
So is my version
Have you tried another source

-kwag
Reply With Quote
  #151  
05-30-2003, 11:15 AM
DorvalCS DorvalCS is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Montreal, Canada
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to DorvalCS
Quote:
Originally Posted by jorel

more information from my error:
when i try to open the script in VirtualDub i got:

VirtualDub error

"couldn't locate decompressor for format 'yv12' (unknow)

Jorel... I had the exact same problem... And I fixed this by going to this site http://mirror01.iptelecom.net.ua/~video/ and I downloaded this Video Codec <<ATI YV12 4:2:0 Planar v.4.12.5038>>> and installed it.
This fixed my problem. I can now use the script.... That being said, I have a question for Kwag and others.... What codec are you using??? I don't even know if this is the right one...

Hope this helps...
__________________
DorvalCS
Reply With Quote
  #152  
05-30-2003, 11:23 AM
jorel jorel is offline
Invalid Email / Banned / Spammer
 
Join Date: Aug 2002
Location: Brasil - MG - third stone from the sun
Posts: 5,570
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
DorvalCS

thanks for help me too!


i only did like you post in another thread:
"Reinstalled only AviSynth 2.51 WITH (I think this is where I went wrong the first time) ffvfw option!!!"

Reply With Quote
  #153  
05-30-2003, 11:25 AM
DorvalCS DorvalCS is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Montreal, Canada
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to DorvalCS
Jorel,

Just tried the link again.... veeeerrrrrryyyyy slow!!! But it works.

I'm afraid I don't have another link.
__________________
DorvalCS
Reply With Quote
  #154  
05-30-2003, 11:31 AM
jorel jorel is offline
Invalid Email / Banned / Spammer
 
Join Date: Aug 2002
Location: Brasil - MG - third stone from the sun
Posts: 5,570
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
believe me friend,
i post this link here in few months ago.



i knew it but forgot.

thank you very much,now is coming.
Reply With Quote
  #155  
05-30-2003, 11:31 AM
Krassi Krassi is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany
Posts: 390
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi Jorel,
try again with this link
http://mirror01.iptelecom.net.ua/~vi...oder.v4.12.exe

I had the same problem and my solution was
Mpeg2Source("D:\Recorder\movie.d2v")
ConvertToYV12()
(as Kwag already said ).
Reply With Quote
  #156  
05-30-2003, 11:38 AM
DorvalCS DorvalCS is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Montreal, Canada
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to DorvalCS


Glad I can help... For a change!!!

I usually come here and benefit from all the hard work you guys are putting into this project
__________________
DorvalCS
Reply With Quote
  #157  
05-30-2003, 11:38 AM
jorel jorel is offline
Invalid Email / Banned / Spammer
 
Join Date: Aug 2002
Location: Brasil - MG - third stone from the sun
Posts: 5,570
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
right between the eyes.


works fantastic now

thank you DorvalCS my friend

this is a big hint for all that got the same problem.

thank you too Krassi,i see you in the "preview".

you all are great

Reply With Quote
  #158  
05-30-2003, 12:51 PM
sbin sbin is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
And I fixed this by going to this site http://mirror01.iptelecom.net.ua/~video/ and I downloaded this Video Codec <<ATI YV12 4:2:0 Planar v.4.12.5038>>> and installed it.
You can also solve this issue by using VirtualDubMod, which is patched with internal YV12 support. Regular VirtualDub doesn't support YV12 without some support codecs, which can be a pain, as you see.

http://virtualdubmod.sourceforge.net
Reply With Quote
  #159  
05-30-2003, 03:28 PM
rendalunit rendalunit is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: san jose, Ca
Posts: 1,148
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
i changed the script to blur more on motion scenes:
Code:
Loadplugin("C:\encoding\filters25\MPEG2Dec3.dll")
Loadplugin("C:\encoding\filters25\Decomb.dll")
Loadplugin("C:\encoding\filters25\Deen.dll")
Loadplugin("C:\encoding\filters25\Sampler25.dll")
Loadplugin("C:\encoding\filters25\STMedianFilter.dll")

Mpeg2Source("D:\source.d2v")

Deen("m2d",1,10,12)
TemporalSoften(2,7,7,3,2)

BicubicResize(512, 462, 1/3, 1/3, 5, 0, 710, 480)
val=0 
FrameEvaluate("val=YDifferenceFromPrevious()")
#ScriptClip("Subtitle(string(val))")
ScriptClip("val>=10 && val<15 ? blur(1.58).blur(1.58) :  mergechroma(blur(1.50)).mergeluma(blur(0.2))")
ScriptClip("val>=15 ? blur(1.58).blur(1.58).blur(1.58) :  mergechroma(blur(1.50)).mergeluma(blur(0.2))")

AddBorders(8, 9, 8, 9)
Limiter()
I'm getting really good compression with this script (probably because there's so much blurring and denoising ) Deen seems really fast too. I thought that when the Y difference between frames was > 15 then lots of blurring wouldn't be very noticeable but the problem is that when there's a scene change then the first frame of the new scene is blurry

ren
Reply With Quote
  #160  
05-30-2003, 03:49 PM
DorvalCS DorvalCS is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Montreal, Canada
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to DorvalCS
Did anyone of you compare a scene (or frame) from this new script to the same scene created with the last "optimal script" for AviSynth 2.0x?

With this new adaptive script I noticed that the colors were washed out... It is especially noticeable with the black

Is it just me?
__________________
DorvalCS
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Avisynth: Dynamic Linear Adaptive Filtering and Scene Change Detection supermule Avisynth Scripting 3 09-15-2006 01:45 AM
Avisynth: Message from linear motion adaptive filtering? holgerschlegel Avisynth Scripting 7 08-27-2003 04:08 AM
Avisynth: Help with Linear Motion Adaptive Filtering pitoman Avisynth Scripting 2 08-05-2003 12:51 PM
Avisynth: Motion adaptive filtering good enough? bicho_visacoso Avisynth Scripting 6 06-15-2003 06:30 AM
Avisynth: AVS 2.5x Script, Motion Adaptive Filtering problems? Bchteam Avisynth Scripting 15 05-31-2003 12:38 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 03:18 AM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd