digitalFAQ.com Forums [Archives]

digitalFAQ.com Forums [Archives] (http://www.digitalfaq.com/archives/)
-   Video Encoding and Conversion (http://www.digitalfaq.com/archives/encode/)
-   -   MencodeME: File not found: 'frameno.avi' (http://www.digitalfaq.com/archives/encode/10815-mencodeme-file-found.html)

oxycotton420 07-10-2004 12:13 AM

File not found: 'frameno.avi'
 
first of all the MencodeMe download for windows link is broken i dunno why...

i get this error with mencodeMe while trying to encode, anyone know what it may be ?

Code:

Can't open '/cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/codecs.conf': No such file or directory
 Detected cache-line size is 64 bytes
Can't open '/usr/local/etc/mplayer/codecs.conf': No such file or directory
 CPUflags: Type: 8 MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
File not found: 'frameno.avi'
 Compiled with runtime CPU detection - WARNING - this is not optimal!
Failed to open frameno.avi

[/code][/quote]

Prodater64 07-10-2004 02:27 AM

Re: File not found: 'frameno.avi'
 
Quote:

Originally Posted by oxycotton420
first of all the MencodeMe download for windows link is broken i dunno why...

i get this error with mencodeMe while trying to encode, anyone know what it may be ?

Code:

Can't open '/cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/codecs.conf': No such file or directory
 Detected cache-line size is 64 bytes
Can't open '/usr/local/etc/mplayer/codecs.conf': No such file or directory
 CPUflags: Type: 8 MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
File not found: 'frameno.avi'
 Compiled with runtime CPU detection - WARNING - this is not optimal!
Failed to open frameno.avi


This error message it is not important. Just forget it.


--------------------------
Visit: DockingGate, a powerful tool, by Prodater64.
Visit: DockingGate taskbar, by Prodater64.
Visit: Mencoder scripting with AVSEdit and Guide for Multiple Files by Prodater64.
--------------------------

oxycotton420 07-10-2004 12:59 PM

umm i would love to forget it but the movie won't encode it just doesn't even start :( i'll post what it says at the end

Code:

==========================================================================
 Read DOCS/HTML/en/codecs.html!
 ==========================================================================
 Exiting...

oh and btw this is a fake avi that i made from a d2v

Dialhot 07-10-2004 01:51 PM

I suppose that is not you that provided this filename (frameno.avi) and so, you don't know what it is ?

oxycotton420 07-10-2004 02:46 PM

no that is infact not the filename of the movie or the source :( i dunno where that came from...

Dialhot 07-10-2004 04:19 PM

Are you sure to use the correct mencode exe used for mencoderME ? Because new release can have new options and won't work with the GUI.

Prodater64 07-10-2004 04:19 PM

Quote:

Originally Posted by oxycotton420
no that is infact not the filename of the movie or the source :( i dunno where that came from...

Mencoder hangs is due to another issue. Please, post your whole log.


--------------------------
Visit: DockingGate, a powerful tool, by Prodater64.
Visit: DockingGate taskbar, by Prodater64.
Visit: Mencoder scripting with AVSEdit and Guide for Multiple Files by Prodater64.
--------------------------

Dialhot 07-10-2004 04:21 PM

I would have say : please stop using this playskool toy and try a real encoder... Or switch to aPackshot if you really have so much time to waste.

oxycotton420 07-10-2004 04:32 PM

Quote:

would have say : please stop using this playskool toy and try a real encoder... Or switch to aPackshot if you really have so much time to waste.
real encoder like what ?
i thoughr mencodeme is as good as they get

Quote:

Mencoder hangs is due to another issue. Please, post your whole log.
Code:

Source Width:480 Source Height:480 Aspect:1.000000

Mencoder.exe -include temp.conf -lavcopts vbitrate=1154:vpass=1 "D:\Project\Walking tall\walking tall_d2v_vfapi.avi" -o "D:\Project\Walking tall\walking tall_d2v_vfapi.mpv" MEncoder dev-CVS-040430-00:00-3.3.1 (C) 2000-2004 MPlayer Team
Can't open '/cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/codecs.conf': No such file or directory
 
Can't open '/usr/local/etc/mplayer/codecs.conf': No such file or directory
 CPU: Intel Pentium 4/Xeon Willamette 1590 MHz (Family: 8, Stepping: 2)
File not found: 'frameno.avi'
 Detected cache-line size is 64 bytes
Failed to open frameno.avi
 CPUflags: Type: 8 MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
: No such file or directory
 Compiled with runtime CPU detection - WARNING - this is not optimal!
 To get best performance, recompile MPlayer with --disable-runtime-cpudetection.
 Reading /cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/codecs.conf: Reading /usr/local/etc/mplayer/codecs.conf: Using built-in default codecs.conf.
 Reading config file /cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/mencoderReading config file temp.conf
 font: can't open file: /cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/font/font.desc
 font: can't open file: /usr/local/share/mplayer/font/font.desc
 success: format: 0  data: 0x0 - 0xAF3000
 AVI file format detected.
 AVI_NI: No audio stream found -> no sound.
 VIDEO:  [vifp]  480x480  24bpp  29.970 fps  12.0 kbps ( 1.5 kbyte/s)
 [V] filefmt:3  fourcc:0x70666976  size:480x480  fps:29.97  ftime:=0.0334
 Opening video filter: [expand osd=1]
 Expand: -1 x -1, -1 ; -1  (-1=autodetect) osd: 1
 Opening video filter: [expand w=704 h=480 x=-1 y=-1 osd=1]
 Expand: 704 x 480, -1 ; -1  (-1=autodetect) osd: 1
 Opening video filter: [noise=2uh]
 Opening video filter: [unsharp=l3x3:-0.7:c3x3:-1.5]
 Opening video filter: [hqdn3d=3:6:8]
 Opening video filter: [unsharp=l3x3:0.6]
Cannot find codec matching selected -vo and video format 0x70666976.
 Opening video filter: [crop w=0 h=0 x=-1 y=-1]
 Crop: 0 x 0, -1 ; -1
 Opening video filter: [scale w=704 h=636 interlaced=0 chr-drop=0 param=60]
 Opening video filter: [yuvcsp]
 ==========================================================================
 Read DOCS/HTML/en/codecs.html!
 ==========================================================================
 Exiting...
Mencoder.exe -include temp.conf -lavcopts vbitrate=1154:vpass=2 "D:\Project\Walking tall\walking tall_d2v_vfapi.avi" -o "D:\Project\Walking tall\walking tall_d2v_vfapi.mpv" MEncoder dev-CVS-040430-00:00-3.3.1 (C) 2000-2004 MPlayer Team
 
 CPU: Intel Pentium 4/Xeon Willamette 1583 MHz (Family: 8, Stepping: 2)
Can't open '/cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/codecs.conf': No such file or directory
 Detected cache-line size is 64 bytes
Can't open '/usr/local/etc/mplayer/codecs.conf': No such file or directory
 CPUflags: Type: 8 MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
File not found: 'frameno.avi'
 Compiled with runtime CPU detection - WARNING - this is not optimal!
Failed to open frameno.avi
 To get best performance, recompile MPlayer with --disable-runtime-cpudetection.
 Reading /cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/codecs.conf: Reading /usr/local/etc/mplayer/codecs.conf: Using built-in default codecs.conf.
 Reading config file /cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/mencoderReading config file temp.conf
: No such file or directory
 font: can't open file: /cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/font/font.desc
 font: can't open file: /usr/local/share/mplayer/font/font.desc
 success: format: 0  data: 0x0 - 0xAF3000
 AVI file format detected.
 AVI_NI: No audio stream found -> no sound.
 VIDEO:  [vifp]  480x480  24bpp  29.970 fps  12.0 kbps ( 1.5 kbyte/s)
 [V] filefmt:3  fourcc:0x70666976  size:480x480  fps:29.97  ftime:=0.0334
 Opening video filter: [expand osd=1]
 Expand: -1 x -1, -1 ; -1  (-1=autodetect) osd: 1
 Opening video filter: [expand w=704 h=480 x=-1 y=-1 osd=1]
 Expand: 704 x 480, -1 ; -1  (-1=autodetect) osd: 1
 Opening video filter: [noise=2uh]
 Opening video filter: [unsharp=l3x3:-0.7:c3x3:-1.5]
 Opening video filter: [hqdn3d=3:6:8]
 Opening video filter: [unsharp=l3x3:0.6]
Cannot find codec matching selected -vo and video format 0x70666976.
 Opening video filter: [crop w=0 h=0 x=-1 y=-1]
 Crop: 0 x 0, -1 ; -1
 Opening video filter: [scale w=704 h=636 interlaced=0 chr-drop=0 param=60]
 Opening video filter: [yuvcsp]
 ==========================================================================
 Read DOCS/HTML/en/codecs.html!
 ==========================================================================
 Exiting...

[/u]

Prodater64 07-10-2004 04:46 PM

Are you creating your Fake.avi with another software than MakeAvis.exe?
Maybe it is the problem.
Please, post your temp.conf, but replace intra and extra matrix numbers with text "notch matrix" or something like this. (in this way, it is not so hard to read)


--------------------------
Visit: DockingGate, a powerful tool, by Prodater64.
Visit: DockingGate taskbar, by Prodater64.
Visit: Mencoder scripting with AVSEdit and Guide for Multiple Files by Prodater64.
--------------------------

oxycotton420 07-10-2004 04:49 PM

Quote:

Are you creating your Fake.avi with another software than MakeAvis.exe?
yes i am whenever i use makevis.exe it crashes while making the fake avi

Quote:

Please, post your temp.conf, but replace intra and extra matrix numbers with text "notch matrix" or something like this. (in this way, it is not so hard to read)
i dunno what u mean so i'll just post my conf file


Code:

vf=yuvcsp,scale=704:636:0:0:60,crop=0:0:-1:-1,unsharp=l3x3:0.6,
hqdn3d=3:6:8,unsharp=l3x3:-0.7:c3x3:-1.5,noise=2uh,expand=704:480:-1:-1:1
of=rawvideo=1
ovc=lavc=1
nosound=1
sws=2
lavcopts=vcodec=mpeg2video:vrc_eq=tex:vmax_b_frames=2:vrc_maxrate=2500:aspect=1.3333:
keyint=24:vrc_buf_size=1835:preme=2:precmp=2:vstrict=-1:autoaspect=1:scplx_mask=0.3:vqblur=0:
mbqmin=1:vqmin=1:mbqmin=1:lmin=1:intra_matrix=[matrix]
ofps=23.976


Dialhot 07-10-2004 04:50 PM

Let me guess : your script that you turned into a fake avi is using directshowsource ?

Note: a real encoder is an encoder that gives you readable output. Mencoder is not in that for a lot a players. And you ar DEFINITELY not skilled enoght in video editing to handle all the problems that you will face with it. Personnaly I won't even continue to help you with it.

Note2: your problem is not related to mencoderme but to mencoder so this thread is about to be closed. A just let Pro to give you a little more hints for you to not be too frustrated.

oxycotton420 07-10-2004 04:51 PM

Quote:

Let me guess : your script that you turned into a fake avi is using directshowsource ?
well i used another program that what it does is take the D2v and turn that into a fake avi, the makeAvis.exe u have to load a script and the one that u gave me phil would always crash while making the fake avi.

Dialhot 07-10-2004 04:56 PM

Definitely not a mencoderme problem so. Thread closed.
(Pro, you can continue in PM if you want of course).


All times are GMT -5. The time now is 02:27 AM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd

Site design, images and content © 2002-2022 The Digital FAQ, www.digitalFAQ.com
Forum Software by vBulletin · Copyright © 2022 Jelsoft Enterprises Ltd.