digitalFAQ.com Forums [Archives]

digitalFAQ.com Forums [Archives] (http://www.digitalfaq.com/archives/)
-   Video Encoding and Conversion (http://www.digitalfaq.com/archives/encode/)
-   -   KVCD: Missing frames and broken audio? (http://www.digitalfaq.com/archives/encode/10902-kvcd-missing-frames.html)

paolo 07-14-2004 06:59 AM

KVCD: Missing frames and broken audio?
 
Hi everyone,
I just finished encoding Blade 2 at 480x576 with min bitrate=300 and max bitrate=2500 (on 1 CD I got CQ=56).
My player (LG 5183) read with no problem my first KVCD (Tomb Raider 2 encoded with x3 template) but in this case the video is kind of missing some frames and audio is awesome (as a consequence, I guess) during action scenes with blast and flames noises.
What's the problem?
Please note that the source is a very good divx (1.25 MB) and I encoded audio with Head3che and 44.1 downsample.
Could it be a matter of bitrate? But other KVCD gave me no problems...
HELP! :evil:

gamma 08-04-2004 09:14 AM

Hi,

Try the sample disc to determine which resolutions your player can handle. It seems it doens't like 480x576.

Also, a max of 2500 is high, try 2300 instead. so you get a higher cq.

btw. are you using scripts? If not, learn it! That way, you get much better quality.

Dialhot 08-04-2004 09:43 AM

Re: missing frames and broken audio
 
Quote:

Originally Posted by paolo
...Blade 2...Tomb Raider 2 ... the source is a very good divx...

Either start from your own DVD from which you did this divx ripp or read the disclaimer.

Thread closed.


All times are GMT -5. The time now is 09:26 PM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd

Site design, images and content © 2002-2022 The Digital FAQ, www.digitalFAQ.com
Forum Software by vBulletin · Copyright © 2022 Jelsoft Enterprises Ltd.