digitalFAQ.com Forums [Archives]

digitalFAQ.com Forums [Archives] (http://www.digitalfaq.com/archives/)
-   Video Encoding and Conversion (http://www.digitalfaq.com/archives/encode/)
-   -   Codecs: Media player doesn't play MONO audio files (http://www.digitalfaq.com/archives/encode/13452-codecs-media-player.html)

madmega 04-21-2005 05:40 PM

Media player doesn't play MONO audio files
 
Hi, i recently installed my w2k again, everything worked, but when i play avi's (divx or normal) and the audio is mono (says gspot) than media player 9 doesn't play them, you see the first frame of the video but than it just stops and nothing happens, when i convert the audio to stereo than it plays.
has anyone ever seen this problem before, how can i fix it ?

Dialhot 04-21-2005 05:56 PM

Except stop using wmp ?

madmega 04-21-2005 06:03 PM

yes
 
Yes, except using windows mediaplayer, 'cause the same thing happens with streaming asf files (yes i am the same guy with the wmv/asf problems but i reinstalled w2k and everything converts nicely, only i hear nothing with mono wmv/asf files)

Dialhot 04-21-2005 06:10 PM

I had this on very old sound card that can't play 8bits sample but only 16 bits. Perhaps this is the same kind of problem.

Can't you just try with an other player ? A real one I mean. vlc, mediaplayer classic, zoomplayer...

madmega 04-21-2005 06:19 PM

yep
 
they play perfectly in the old mediaplayer and in Virtualdub...i don't understand why this is...

Dialhot 04-21-2005 06:28 PM

Ask to M$ and they'll tell you this is not a bug, this is a feature. And wmp is full of features.

That is why we often suggest to use a real player.

madmega 04-21-2005 06:44 PM

ehm
 
only problem is, i cannot watch online wmv files anymore, 'cause Microcrap developes a faulty product, again...


All times are GMT -5. The time now is 05:50 AM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd

Site design, images and content © 2002-2020 The Digital FAQ, www.digitalFAQ.com
Forum Software by vBulletin · Copyright © 2020 Jelsoft Enterprises Ltd.