Quantcast TMPGEnc: Converting 25 Frames into 25 Frames - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
09-13-2008, 02:54 PM
madmega madmega is offline
Free Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: amsterdam
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi, i have had this problem before and it never went away but now i have it when i convert a 25 frames avi to a 25 frames mpg.
When i watch the avi with mediaplayer, the motion is very smooth, but when i convert it with tmpgenc to a mpg, the motion is not so smooth anymore.
And no, i have not mistaken the framerate, or the resolution (i keep the resolution the same), but you can clearly see that it is not smooth.

I also have this problem when converting a 23,976 avi to mpg.
I do not know what i am doing wrong, there isn't much more i can alter in tmpgenc to correct this problem, am i missing something ?
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
09-13-2008, 06:34 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
If you have the same issue whatever the source framerate, can't it be the mpeg codec you are using to read the video that is faulty ? What do you use ?
Reply With Quote
  #3  
09-13-2008, 07:38 PM
madmega madmega is offline
Free Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: amsterdam
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It could be, but it is also displaying wrongly on my dvd player
I am using Tmpgenc 2.524 with the normal standard w2k mpg codecs.
It only happens when i am converting from avi, no matter if it is non-compressed avi or a divx/xvid.
I think i am not allowed to post a example here, it might be against the rules.
I've loaded the mpg into virtualdub, and played frame by frame.
What i notice is that it plays 4 frames normally, and the 5th frame is the same as the 4th frame, than it continues playing the next 4 frames, and then the 5th frame is the same as the 4th, and so on.
I think i am seriously overlooking something within tmpgenc that is creating this.
The original framerate of the avi is 25 frames, and for the final mpg product it doesn't matter if i make it any other framerate, the same thing happens only it differs slightly.
If i make it 8 frames (internally 24) than it shows 1 frame, than the next 4 frames show the same as the first one, than it skips a lot of frames, and than the same thing happens.
And if i make it 24 frames, than the first 13 frames are going smooth, thant the 14th is the same as the 13rd, and than the cycle continues with 3 frames normal, than 4th and 5th are the same as 3, than it skips, than again 3 normal frams with 4th and 5th the same, and the cycle of 13 frames starts again and so on and so on.
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TMPGEnc: Drop in Frames During Encode cheung31 Video Encoding and Conversion 3 11-14-2004 05:48 PM
KVCD: TMPGEnc blocknoise on B-frames? azel Video Encoding and Conversion 3 06-11-2004 03:52 AM
When converting the framerate, does the program do it by adding extra frames? spam_lover Video Encoding and Conversion 1 12-07-2003 03:55 AM
TMPGEnc: too many frames encoded Andy Video Encoding and Conversion 2 02-22-2003 05:31 PM
TMPGEnc: First frames of CD are jumping stevenh Video Encoding and Conversion 3 02-18-2003 06:53 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 01:07 AM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd