Quantcast KVCD: Audio Sounds like it is Lagging? - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
01-30-2003, 10:59 PM
Raynaldo Raynaldo is offline
Free Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I have been backing up dvd's for over a year now and have been very successful in the process of learning the ongoing curve of getting the best quality for the least amount of disc space. I have not been very successful, however, at making the new templates work for me. The video is great!!! The audio on the other hand sounds like it is dragging (distorted and a half a pitch lower) and is shifting out of sync. The mpeg file plays fine on media player. The burned disc plays perfectly on power dvd, but when I play it in my Sony 315, I run into the previously mentioned problem. This is the method I have been using:
Smart Ripper
DVD2AVI
HeadAc3he
KVCD Predictor
FitCd 1.0.5 (using fluxsmooth, temporalsmooth, legalclip)
TMPGEnc 2.510 or 2.57
BBMPEG
VCDEasy or Nero

I have used the KVCD x2 Guide as a general starting point, tried some of the sample avisynth scripts and the suggested BBMPEG settings as recommended, but I have had no luck.

Any suggestions would be greatly appreciated.

Thanks,

Raynaldo
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
01-30-2003, 11:13 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Raynaldo
The audio on the other hand sounds like it is dragging (distorted and a half a pitch lower) and is shifting out of sync.
Are you sure you checked "Resample to: 44.1Khz" in HeadAC3he

-kwag
Reply With Quote
  #3  
01-30-2003, 11:47 PM
Raynaldo Raynaldo is offline
Free Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It's always the little things! That was the problem. Thanks for your help. This is a great site! Thanks for such a quick response.

Much appreciated,

Raynaldo
Reply With Quote
  #4  
01-30-2003, 11:51 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Raynaldo
It's always the little things! That was the problem.

Happened to me too, so I'll never forget that problem
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
audio sounds too slow? glent2k3 Audio Conversion 4 06-09-2004 03:12 AM
audio sounds like chipmunks? kqmaverick Video Encoding and Conversion 5 12-13-2003 04:14 PM
KVCD Video is lagging audio by as much as 4 seconds? totonho03 Video Encoding and Conversion 1 09-12-2003 12:21 PM
HeadAChe at 112kbs sounds a lot better mfb Video Encoding and Conversion 1 05-17-2003 06:00 PM
VirtualDub: horrible clicking sounds in audio mpierce Video Encoding and Conversion 1 04-08-2003 07:44 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 11:18 PM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd