Quantcast MovieStacker: Bugs Report - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
02-22-2003, 03:31 PM
muaddib muaddib is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: São Paulo - Brasil
Posts: 879
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I made a lot of changes in the program, and do not have time to check if everything is right.
So please, tell me if you find any bug.
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
02-22-2003, 04:16 PM
KingTuk KingTuk is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 107
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
the link for temporalcleaner is wrong on the
Settings & Links tab...

it downloads simple3d cleaner...

here is the correct link...

http://forum.doom9.org/attachment.ph...&postid=240506
Reply With Quote
  #3  
02-22-2003, 05:56 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I can load presets fine, but any modification is not stored
Also, if I define a new preset and save it, it will not load.

-kwag
Reply With Quote
  #4  
02-22-2003, 09:04 PM
muaddib muaddib is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: São Paulo - Brasil
Posts: 879
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by KingTuk
the link for temporalcleaner is wrong on the
Settings & Links tab...

it downloads simple3d cleaner...

here is the correct link...

http://forum.doom9.org/attachment.ph...&postid=240506
Thanks KingTuk!
It's fixed.
Reply With Quote
  #5  
02-22-2003, 09:16 PM
muaddib muaddib is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: São Paulo - Brasil
Posts: 879
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by kwag
I can load presets fine, but any modification is not stored
Also, if I define a new preset and save it, it will not load.

-kwag
Hi kwag,

I can't duplicate this bug here.
All new (and old) preset that I make/edit loads correctly.
All the included presets were made inside the program.

Do you get any error message?
Reply With Quote
  #6  
02-22-2003, 09:47 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by muaddib
I can't duplicate this bug here.
All new (and old) preset that I make/edit loads correctly.
All the included presets were made inside the program.

Do you get any error message?
Hi muaddib,

I think I found out . I can't edit the script with my own settings on the AviSynth Script window and then save them right
I just thought that I could have a custom script on that window, and save it as a custom preset. I guess you can only load and save presets that are configured with the MovieStacker check boxes and selectors. So never mind. It's my mistake

-kwag
Reply With Quote
  #7  
02-22-2003, 09:57 PM
rendalunit rendalunit is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: san jose, Ca
Posts: 1,148
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by kwag
I think I found out i'm stupid.GIF . I can't edit the script with my own settings on the AviSynth Script window and then save them right icon_question.gif
I discovered that too. That editor will be nice (although at the moment it's not that big a deal to save the script and then open with notepad)

ren
Reply With Quote
  #8  
02-22-2003, 10:40 PM
muaddib muaddib is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: São Paulo - Brasil
Posts: 879
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by kwag
Hi muaddib,

I think I found out . I can't edit the script with my own settings on the AviSynth Script window and then save them right
I just thought that I could have a custom script on that window, and save it as a custom preset. I guess you can only load and save presets that are configured with the MovieStacker check boxes and selectors. So never mind. It's my mistake

-kwag
It would be cool if we could do that!
But as you sad, you can only save and load the filters and settings that are supported by MovieStacker. The script text editor is just a reflection of the checkboxes and selector.

Maybe in the future I implement a text analyzer that can read the script text editor and automatically make the changes in the checkboxes and variables of the program. This way it would be possible to hand write a script and save it as a preset.

It’s possible, but I don’t know if it would be really useful.
Reply With Quote
  #9  
02-22-2003, 11:58 PM
heyitsme heyitsme is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: pullman, WA
Posts: 129
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to heyitsme
The telecide function doesnt work for some odd reason. I have no idea it wouldnt, i am not to familiar with that function and all the variables inside of it. The function works when i do not use moviestacker. just wanted to bring it to your attention.
__________________
Eat drink and be merry for tomorrow we die
Reply With Quote
  #10  
02-23-2003, 12:01 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by heyitsme
The telecide function doesnt work for some odd reason. I have no idea it wouldnt, i am not to familiar with that function and all the variables inside of it. The function works when i do not use moviestacker. just wanted to bring it to your attention.
Hi heyitsme,

Please post your generated .avs script.

-kwag
Reply With Quote
  #11  
02-23-2003, 02:36 AM
muaddib muaddib is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: São Paulo - Brasil
Posts: 879
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by heyitsme
The telecide function doesnt work for some odd reason. I have no idea it wouldnt, i am not to familiar with that function and all the variables inside of it. The function works when i do not use moviestacker. just wanted to bring it to your attention.
MovieStacker is not loading the decomb plugin for IVTC.
It’s fixed now, but you'll have to load it manually until next release.
Maybe tomorrow ... just let me find some more bugs (already found 3 more).

Tip: you can check the “FieldDeinterlace” to get the full path for decomb.
Then you copy/paste.
Reply With Quote
  #12  
02-25-2003, 11:25 AM
heyitsme heyitsme is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: pullman, WA
Posts: 129
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to heyitsme
I am not sure if you have released any new versions that correct this but blockbuster sharpen filter is incorrect. You have sharp instead of sharpen (method"sharpen').
__________________
Eat drink and be merry for tomorrow we die
Reply With Quote
  #13  
02-26-2003, 01:43 AM
muaddib muaddib is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: São Paulo - Brasil
Posts: 879
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by heyitsme
I am not sure if you have released any new versions that correct this but blockbuster sharpen filter is incorrect. You have sharp instead of sharpen (method"sharpen').
It's fixed... get the v1.1.0!
Reply With Quote
  #14  
03-02-2003, 03:21 AM
vhelp vhelp is offline
Free Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 1,009
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi mauddib..

AVS Error 1:
------------
I was trying your latest MovieStacker v1.1.1 and proceeded to load in
a preset (using your load / save)
and when I selected your KVCD_352x480_PLUS.pst file, and then saved
the *.avs ie, use default filename, "NewScript.avs" and then I dragged
it into vdub (as I always do w/ all my *.avs scripts) vdub bombed out
w/ an error:

AVIsynth open failure:
LegalClip: Source must be YUY2


All worked out when I added the convertToYUY2() before LegalClip()
in the *.avs script file.

Any way you can add this [x] ConvertToYUY2 to your app ?? (just as a
convenience, if anything else) ??

AVS Error 2:
------------
After adding the above (and worked) I get the next error message on
line 24 (though there is no line 24)

AVIsynth open failure:
Sampler: samples must be >= 2


I tried changing default's Sampler(length=24) value, to a 2, and I still get
this error.

NOTE, if I REM out the line w/ # Sampler(length=24) all works great
and I can proceed to drag and drop into vdub, and play file. But, I would
hate to have to remove items if I don't have to.

Could you please tell me what I'm doing (stupidly) wrong ??

All I'm trying to do, is the try out one of your Presets. I wanted to
do a test sample encode w/ 352x480 encode for my Apex AD-1500 (the 528x480
does not work, as you already know)

Actually, I'm having fun w/ your new app.. it's interesting.
Oh, and thank you for your patiance.
-vhelp
Reply With Quote
  #15  
03-03-2003, 12:27 AM
muaddib muaddib is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: São Paulo - Brasil
Posts: 879
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by vhelp
Any way you can add this [x] ConvertToYUY2 to your app ?? (just as a
convenience, if anything else) ??
Hi vhelp!!
I never had this problem before...
Does this error have anything to do with AviSynth2.5?
I never used v2.5 (some filters don't work with it), and MovieStacker does not support it yet.
I'll add support for v2.5 in a near future, but first I have to learn and understand what changes it will have in the script generation.

Quote:
After adding the above (and worked) I get the next error message on
line 24 (though there is no line 24)

AVIsynth open failure:
Sampler: samples must be >= 2


I tried changing default's Sampler(length=24) value, to a 2, and I still get
this error.
Man, this is weird.
But according to the error message the samples parameter is the problem. You can try to set it manually (samples=X, where x should be the movie time in minutes), but if you pass no "samples" parameter it should use the default value (that is "movie time in minutes").

Note: "samples" parameter is the first parameter of the function.
That's why we have to name "length" when we use just it.


Quote:
Could you please tell me what I'm doing (stupidly) wrong ??
I don't see nothing wrong... may be it is just a AVS_2.5 issue... (if you are using it )

Quote:
Actually, I'm having fun w/ your new app.. it's interesting.
Oh, and thank you for your patiance.
Hey! Thank you for testing it!
I’m glad you like it.
Reply With Quote
  #16  
03-03-2003, 05:29 PM
Omega Omega is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by muaddib
Quote:
Originally Posted by vhelp
Any way you can add this [x] ConvertToYUY2 to your app ?? (just as a
convenience, if anything else) ??
Hi vhelp!!
I never had this problem before...
Does this error have anything to do with AviSynth2.5?

All VirtualDub filters support only RGB32 input.

If you try to use any of these filters with RGB input, you will get an error. Putting ConvertToYUY2 just before the offending filter should resolve the problem. All Avisynth filters support YUY2 input.

Avisynth prior to 2.5 takes only RGB and YUY2.

Another error: stream & authoring infos don't get updated sometimes if you load a new source, you have to load it a second time.

and hey, ECL is the extension of CinemaCraft Encoder's project file, DVD2SVCD produces such file to feed CCE.

So, hope I didn't break any rule this time

Omega
Reply With Quote
  #17  
03-03-2003, 07:55 PM
vhelp vhelp is offline
Free Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 1,009
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi mauddib..

Quote:
Does this error have anything to do with AviSynth2.5?
At the moment, I don't know WHAT version I have. How do I find this
out ??
Do you mean my VFAPI *.dll ??
I was testing these AVS scripts from a *.D2V source. The Fifth Element
And, encoder I'm using is the beloved, TMPG v2.53

I'm under Windows 98 Gold (not SE)

Quote:
Hey! Thank you for testing it!
To be quite HONEST w/ ya, for some strange reason, I find YOUR
app MUCH easier to understand, follow AND use vs. FitCD !!
I just picked it up and starting using it (ok, testing it)

I had some suggestions to add to your's and other's list, but for
some reason, I just can't remember any of them. I guess I should
start up MovieStacker and perhaps the Ideas will come back
.
.
ok, opening up your app now..
.
.
Oh, wait, here comes one of them now, ..had something.. ok, I'll post
them in your Feature Request thread.. look for me there.

Oh, the ICON was a perfect choice for your GNU version.
ps: Which icon editor did you use for it ?? I've D/L'ed a few, but
those I did use, the image was corrupt. I'm now playing around with
IcnEd01p.exe v1.5 but it's old looking and very limited.

Omega..
I did use the ConvertToYUY2() and tried it before and/or after some
of the affending filter, but I still rec'vd those errors. But, it
may have something to do w/ my version of the *.DLL for VFAPI (above)
Again, the test AVS script were based on a *.D2V source.

-vhelp
PS: i'll never understand this.. this is my 2nd time I had to LOGIN, even
though the main FORUM page has my usre name listed as LOGGED in !!
..rats!!
Reply With Quote
  #18  
03-03-2003, 11:40 PM
rendalunit rendalunit is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: san jose, Ca
Posts: 1,148
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by vhelp
Hi mauddib..

Quote:
Does this error have anything to do with AviSynth2.5?

At the moment, I don't know WHAT version I have. How do I find this
out ??
hi vhelp,
you can check which version of Avisynth you're running with version()
Code:
version()   # check version of Avisynth
ren
Reply With Quote
  #19  
03-04-2003, 12:06 AM
vhelp vhelp is offline
Free Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 1,009
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ok, rendalunit..

I figured it out. For these kinds of "internal" commands, you have to have
these statements on the LAST line. Something you left out - - after countless
times of trial and error. oh well.. Anyways..

Here is what I have:
Code:
     Avisynth v1.0 beta 5, (c) 2000 Ben Rudiak-Gould
     Maintenance: Edwin van Eggelen
But, does my *.DLL file have anything else to do with "anything" ??

Code:
     AVISYNTH DLL       196,608  10-25-01  3:53p avisynth.dll
Thanks.
-vhelp
Reply With Quote
  #20  
03-04-2003, 05:10 AM
jorel jorel is offline
Invalid Email / Banned / Spammer
 
Join Date: Aug 2002
Location: Brasil - MG - third stone from the sun
Posts: 5,570
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by rendalunit
Quote:
Originally Posted by vhelp
Hi mauddib..

Quote:
Does this error have anything to do with AviSynth2.5?

At the moment, I don't know WHAT version I have. How do I find this
out ??
hi vhelp,
you can check which version of Avisynth you're running with version()
Code:
version()   # check version of Avisynth
ren
hi "friendalunit" and all,
maybe it help too.

http://www.kvcd.net/forum/viewtopic....5454aca9f2b778

Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DIKO Gold 1.46 bug report danpos Conversão e Codificação de Vídeo (Português) 2 08-30-2004 05:36 PM
DockingExpress - DockingGate - Bugs, dudas, etc Prodater64 Convertir y Codificar Video (Español) 35 08-03-2004 06:31 PM
PackShot bug report thread incredible Video Encoding and Conversion 44 07-29-2004 06:21 PM
KVCD Vs. Ogm - My report Anonymous Video Encoding and Conversion 18 08-20-2003 11:43 AM
KVCD: Report of success! new_bee Video Encoding and Conversion 2 01-17-2003 07:12 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 03:54 PM  —  vBulletin © Jelsoft Enterprises Ltd