digitalFAQ.com Forums [Archives]

digitalFAQ.com Forums [Archives] (http://www.digitalfaq.com/archives/)
-   Video Encoding and Conversion (http://www.digitalfaq.com/archives/encode/)
-   -   KVCD: Audio sync problem? (http://www.digitalfaq.com/archives/encode/2917-kvcd-audio-sync.html)

jorel 03-13-2003 06:10 PM

hi Wolfi:

please, thank him personally !!
:wink:

came here.very good people too:

http://www.cdrbase.com/showthread.ph...972#post155972

:)

bman 03-17-2003 07:47 AM

@ all !
I've downloaded AN AVI and converted To KVCD 1 CD with great quality . Video is just perfect but AUDIO ...
No metter what I do it doesn't help - I can't get video and audio in sync .
At the very begining all is in sync but after about a minute video is trielling after audio .
The audio is MPEG 3 according VDub File Info .
Extracted audio with VDub as WAV and converted to mp2 with : TMPGenc 128kbps,224kbps ; Headac3he - 128-224kbps - NO SYNC !!! :evil:
Tryed to use ChickenMan instractions - NO SYNC !!! :evil:
Encoding Directly From AVI with TMPGenc - NO SYNC !!! :evil: :twisted:
Extraction of audio with COOL EDIT PRO as wav and encoding with TMPGenc and Headac3he - NO SYNC !!! :twisted:
Extraction of audio with Premiere 6.5 and ancoding (TMPG,HeadAC3he) - NO SYNC !!!! :twisted: :twisted: :evil: :evil: 8O 8O
Encoding With gop 1-10-2-1-24 as kvcd - NO SYNC !!!
Encoding as regular VCD with standard template - NO SYNC !!!
Muxed Video and Audio with bbMPEG , TMPG as VCD , SVCD , no system VCD - NO SYNC !!! :roll: :roll: :roll:
I really don't know what can be done more .
I already have seen whole movie . There is one interesting thing in WinDVD - if I Jump near to the end of movei and then jump back near to the begining of the movie all is in perfect sync to the and .
Tryed to burn the movie and check playback on DVDplayer - NO SYNC !!!
I can't think of another solution but audio codec is somehow twisting all ?!!!
I think that the same codec can't extract audio as REAL CBR from avi file !!!
Can anyone help me with this twisted prob?!!! ( I hope one of u good ppl will give me the needed solution 8) :lol: , PLEASE ?!!)

bman

titans_ca 03-17-2003 08:57 AM

are you using MPEGDecoder.dll with Mpegsource in your avs script? because that somtimes causes the movie to be out of sync for me.

hope this help

goodluck

bman 03-17-2003 11:24 AM

Hi titans_ca !
Thanks for replay !
This is my script .
You think there is something wrong with it ???

#==============================================
# -= AviSynth script by MovieStacker v1.1.1 =- #
#==============================================#

#LoadPlugin("e:\Program Files\Encoding\MPEG2DEC2.DLL")
LoadPlugin("E:\Program Files\MovieStacker\MovieStacker\Filters\MPEG2Dec.d ll")
LoadPlugin("E:\Program Files\MovieStacker\MovieStacker\Filters\TemporalCl eanerOld.dll")
LoadPlugin("E:\Program Files\MovieStacker\MovieStacker\Filters\Convolutio n3D.dll")
LoadPlugin("E:\Program Files\MovieStacker\MovieStacker\Filters\DustV5.dll ")
LoadPlugin("E:\Program Files\MovieStacker\MovieStacker\Filters\Sampler.dl l")
LoadPlugin("e:\Program Files\Encoding\textsub.vdf")

AviSource("G:\MyMovie.avi")
TextSub("f:\subtitles\MyMovie - SubRip.ssa")
BilinearResize(704, 304, 0, 0, 640, 272)
#PixieDust()
TemporalCleaner()
Convolution3D(preset="movieLQ")
AddBorders( 0,88,0,88 )
#Sampler(length=24)
## MPEG size = ((Total frames/MovieTimeInMinutes)/24) * MPEG sample file size * .98 ##

bman

Frunobulax 04-16-2003 06:44 AM

Hi all,

I tried the "Chickenman Method" and got unexpected results. Since my audio was trailing the video by about one second, I applied his formula and got a new sampling rate of 44112. Therefore, I selected that as my playback rate and then resampled at 44100. My movie was a little over 1h 54m, but the resulting audio track was only 1h 18m long! Yikes!


All times are GMT -5. The time now is 03:08 PM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd

Site design, images and content © 2002-2022 The Digital FAQ, www.digitalFAQ.com
Forum Software by vBulletin · Copyright © 2022 Jelsoft Enterprises Ltd.