Quantcast BbMPEG: Audio "Pops" in my Player, Any Ideas? - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
04-19-2003, 12:13 AM
irshliquor irshliquor is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: California
Posts: 63
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to irshliquor
i'm getting alot of errant "pops" in the audio of my final draft after multiplexing in BBMpeg. The pops aren't there when i watch the final .mpg on my computer, but when I burn and watch the final product in my player i get a pop during music and action scenes every few seconds. it doesn't happen very often when it's only dialogue. could there be a problem with how i'm encoding my audio?

here's my method:

I take my source .avi and extract with GoldWave to a 320Kbps .mp3 -> then I take the result of that and use Headac3he to encode to a 128Kbps .mp2 -> then off to encoding the video. Might I be missing something?

-irshliquor
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
04-19-2003, 12:29 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It seems your MAX bit rate is too high for your player. What DVD player do you have, and what MAX bit rate did you use for video

-kwag
Reply With Quote
  #3  
04-19-2003, 12:33 AM
irshliquor irshliquor is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: California
Posts: 63
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to irshliquor
my player is a Panasonic XV-HTD520 and max bitrate is set in TMPGEnc to what it came with - 2500
Reply With Quote
  #4  
04-19-2003, 12:38 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by irshliquor
my player is a Panasonic XV-HTD520 and max bitrate is set in TMPGEnc to what it came with - 2500
Ok, try encoding a small sample from the same movie you did, but lower the MAX bit rate to 2,000. See if it pops again on action scenes. If it doesn't, then you're going to have to experiment iincreasing in steps of ~100Kbps until you start hearing the clicks/pops again, and then lower your MAX to ~100Kbps below that. That will be the MAX bit rate your player can handle

-kwag
Reply With Quote
  #5  
04-19-2003, 12:40 AM
irshliquor irshliquor is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: California
Posts: 63
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to irshliquor
EGADS! so it's the video and not the audio
Reply With Quote
  #6  
04-19-2003, 12:44 AM
urban tec urban tec is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: West Australia
Posts: 272
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
If what Kwag suggested does not resolve it try raising the min bitrate to say 700.

This was what I had to do with my pioneer dv344 to play mpeg1, it is not an issue if I burn as svcd though, it may also not be the case with the panisonic just another option.
Reply With Quote
  #7  
04-19-2003, 01:11 AM
irshliquor irshliquor is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: California
Posts: 63
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to irshliquor
well, it looks like i'm going to have to raise my mininum rather than lower my max. i tried 2000 and 350 max and min, same result. then tried 2000 and 700 with good results, now to tune down on the mininum until i get the pops again...thanks alot guys!
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
""""""Por favor me ajude" ficoboy Conversão e Codificação de Vídeo (Português) 49 08-24-2004 05:35 PM
"DVD's PLAYER's E LEGENDAS SELECIONÁVEIS???" Odisseu Conversão e Codificação de Vídeo (Português) 5 07-26-2004 03:33 PM
video is "mirrored" on playback via Windows media player? tommyboy Video Encoding and Conversion 6 07-25-2004 05:26 AM
Quais os codec's? """"""" ficoboy Conversão e Codificação de Vídeo (Português) 1 05-11-2004 10:14 AM
Dica para problema de BBmpeg "fechando" no WinXP mabhz Conversão e Codificação de Vídeo (Português) 1 04-15-2004 03:44 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 06:18 PM  —  vBulletin © Jelsoft Enterprises Ltd