Quantcast MPEG Video Circles Looks like an Egg? - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
04-21-2003, 08:30 PM
JoZ JoZ is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: ntsc .us
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hey guys,

I'm trying to make pal kvcd from an avi/divx pal source but no success
for now. I don't know what to try to make it working. All kvcd templates
are working without any problems but picture on my tv is always too tall
or too short. "Universal studios" logo in the beggining looks like an egg
all the time. I'm just tired of makeing samples and I woluld like to ask
can you point me where I'm making a mistake.

I'm using avisynth 2.8, with tmpegenc 2.510 and moviestacker 1.1.1 with
defailt settings for template 352x240 which moviestacker is converting to
following script:

Code:
LoadPlugin("C:\Program Files\_video_stuff\MovieStacker\Filters\MPEG2Dec.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\_video_stuff\MovieStacker\Filters\TemporalCleanerOld.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\_video_stuff\MovieStacker\Filters\GripFit_preview.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\_video_stuff\MovieStacker\Filters\BlockBuster.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\_video_stuff\MovieStacker\Filters\DustV5.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\_video_stuff\MovieStacker\Filters\LegalClip.dll")

AviSource("C:\video files\movie.avi")
LegalClip()
GripCrop(352, 288, overscan=1, source_anamorphic=false)
GripSize(resizer="LanczosResize")
PixieDust()
TemporalCleaner()
BlockBuster(method="noise", detail_max=7, seed=1)
GripBorders()
LegalClip()
When I'm playing the movie in a pc everything looks good, but it's not
the same on my tv.

Movie parameters are:

Code:
Image
-----
Width: 624
Height: 256

Audio
-----
Duration: 1:58:51
Bit rate: 96kbps
Audio format: MPEG Layer-3

Video
-----
Frame rate: 25 frames/second
Data rate: 100kbps
Video sample size: 24bit
Video compression: DivX codec
Could you help me please?
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
04-21-2003, 10:33 PM
JoZ JoZ is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: ntsc .us
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
All right! What I mean? It should looks like



but it looks like



or like



Doesn't matter what template I'm using.
Reply With Quote
  #3  
04-21-2003, 10:54 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi JoZ,

Make sure you set the input aspect in TMPEG to "Full Screen" and the output aspect to 4:3. Verify that

-kwag
Reply With Quote
  #4  
04-22-2003, 08:26 PM
JoZ JoZ is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: ntsc .us
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by kwag
Make sure you set the input aspect in TMPEG to "Full Screen" and the output aspect to 4:3. Verify that
Mhm, in tmpgenc are: Full Screen, 4:3 625 Line (PAL 704x576) and
I was trying with settings: Full Screen, 4:3 Display.

Same vertical "egg" Didn't work!
Reply With Quote
  #5  
04-22-2003, 08:30 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by JoZ
Quote:
Originally Posted by kwag
Make sure you set the input aspect in TMPEG to "Full Screen" and the output aspect to 4:3. Verify that
Mhm, in tmpgenc are: Full Screen, 4:3 625 Line (PAL 704x576) and
I was trying with settings: Full Screen, 4:3 Display.

Same vertical "egg" Didn't work!
Opps, I meant source "Video Arrange Method" set to "Full Screen"!

-kwag
Reply With Quote
  #6  
04-23-2003, 01:05 AM
JoZ JoZ is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: ntsc .us
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by kwag
Opps, I meant source "Video Arrange Method" set to "Full Screen"!
Exactly, in advanced submenu. This what I'm doing... without success!
Reply With Quote
  #7  
04-23-2003, 02:32 AM
PyRoMaNiA PyRoMaNiA is offline
Free Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: a PAL land (UK)
Posts: 408
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Might not do much but you could try changing that
GripCrop(352, 288, overscan=1, source_anamorphic=false)
to
GripCrop(352, 288, overscan=1, source_anamorphic=true)
Reply With Quote
  #8  
04-23-2003, 10:02 PM
JoZ JoZ is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: ntsc .us
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by PyRoMaNiA
Might not do much but you could try changing that
GripCrop(352, 288, overscan=1, source_anamorphic=false)
to
GripCrop(352, 288, overscan=1, source_anamorphic=true)
Yeeeep! It works! Thanks!

Just let me know is:
GripCrop(352, 288, overscan=1, source_anamorphic=true)
and
GripCrop(352, 288, overscan=1)

the same thing?
Reply With Quote
  #9  
04-24-2003, 03:31 AM
PyRoMaNiA PyRoMaNiA is offline
Free Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: a PAL land (UK)
Posts: 408
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yep, they're the same thing.
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Where to download 3D mpeg video samples? nicksteel Video Encoding and Conversion 0 02-10-2004 02:28 PM
video encodes warped? circles looks like eggs? Wolfi Video Encoding and Conversion 2 09-30-2003 03:42 PM
mpeg has no video or video? christian000 Video Encoding and Conversion 5 04-21-2003 03:29 PM
ATI TV Wonder: Record video as VCR format or MPEG? BoxOfSnoo Video Capturing / Recording 5 09-06-2002 08:32 AM
Recording Video: AVI or MPEG-2 ? jbirdg Video Capturing / Recording 2 09-03-2002 08:55 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 11:11 PM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd