Quantcast MovieStacker: TMPGEnc Error - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
05-05-2003, 07:13 PM
xfsrg xfsrg is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to xfsrg
I'm new to the KVCD seen, and I must say you guys do great things with vcd/svcd/dvd. So, maybe someone can help me with my problem, or point me in the direction to solving my problem. After creating the .avs from Movie Stacker (v2.0 Beta 3), I loaded it into TMPGEnc (v2.58 Plus), but it displayed "Unrecognized Exception! (script.avs, line 12) for the picture. I used KVCD presets. The code Movie Stacker gave me was:

LoadPlugin("\Filters\MPEG2Dec.dll")
LoadPlugin("\Filters\GripFit_preview.dll")
LoadPlugin("\Filters\BlockBuster.dll")
LoadPlugin("\Filters\UnFilter.dll")
LoadPlugin("\Filters\LegalClip.dll")
LoadPlugin("\Filters\Sampler.dll")

Mpeg2Source("\master.d2v")
LegalClip()
GripCrop(352, 240, overscan=1, source_anamorphic=false)
GripSize(resizer="BilinearResize")
UnFilter(50, 50)
TemporalSmoother(1, 2)
MergeChroma(blur(1.58))
MergeLuma(blur(0.2))
BlockBuster(method="noise", detail_max=7, seed=1)
GripBorders()
LegalClip()

Sampler(length=24)
## MPEG size = ((Total frames/MovieTimeInMinutes)/24) * MPEG sample file size * .98 ##()

Can anyone tell me what is wrong with that code? I know nothing about scripts :cry: , so unfortunately I am stuck between a rock and a hard place.
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
05-05-2003, 08:53 PM
ovg64 ovg64 is offline
Free Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Puerto Rico
Posts: 423
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to ovg64
It should be: MergeChroma(blur1.5))
Instead of: MergeChroma(blur1.5)

hehe never mind i see u have it right
Reply With Quote
  #3  
05-06-2003, 12:20 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi xfsrg,

I see your path is all referencing "\Filters" instead of "C:\Filters\somewhere"
Where did you install MovieStacker

-kwag
Reply With Quote
  #4  
05-06-2003, 07:01 AM
xfsrg xfsrg is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to xfsrg
I installed them into my program files directory, and all the files are linked correctly to each dll. I just shortened it to fit along with the .d2v location. Sorry for any confusion that caused . The full paths are:

LoadPlugin("C:\Program Files\MovieStacker\Filters\MPEG2Dec.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\MovieStacker\Filters\GripFit_preview.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\MovieStacker\Filters\BlockBuster.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\MovieStacker\Filters\LegalClip.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\MovieStacker\Filters\Sampler.dll")

Mpeg2Source("C:\Documents and Settings\XfSrG\Desktop\The master of diguise\master.d2v")
Reply With Quote
  #5  
05-06-2003, 09:31 AM
bman bman is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 356
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
@ xfsrg!
Do next steps as it's written :
1. Install newest DVD2SVCD
2. Delete from windows\system32 avisynth.dll
3. Install avisynth 2.08
4. Install MovieStacker 2.00 BETA3 (full installer) (1.2MB)
If u can execute MovieStacker with no prob's than prob is solved else try again in the same order .
It'll solve the prob.
bman
Reply With Quote
  #6  
05-07-2003, 08:14 PM
xfsrg xfsrg is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to xfsrg
hey bman thanks for the help, but i tried it and no luck. The problem isnt with Movie Stacker, the problem is when TMPGEnc tries to use the .avs file created by Movie Stacker or when TOK uses the .avs file in TMPGEnc. Thanks for all the replies. Hopefully we can come up with a solution
Reply With Quote
  #7  
06-20-2003, 09:47 AM
filmnut filmnut is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: brampton ontario,canada
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi,I'm having the same problem when i try to load avs script in tmpge.
sure could use some help. Thanks in advance
Reply With Quote
  #8  
06-20-2003, 10:18 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi filmnut,

Can you load it in WMP

-kwag
Reply With Quote
  #9  
11-14-2003, 10:05 AM
o0RaidR0o o0RaidR0o is offline
Free Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I also get "Unrecognized exception! (D:\dvd-backup\working\bb2.avs, line12"

Kwag have you come up with a solution yet. Also I for the life of me cannot load project file into cqmatic. It keeps saying it needs to be txt file.

However the is no "ALL Files" drop down, only .tpr although I saved the tempgenc project without an extention, as .txt and .avs.
Reply With Quote
  #10  
11-14-2003, 12:01 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
When you save the project into TMPGENC Menu you have the possibility to change the format ! The setting is just under the place where you give the filename !

Select "Tmpgenc text project" there !
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MovieStacker: Question on the passage to TMPGenc aceituna2000 Video Encoding and Conversion 5 06-13-2004 11:46 AM
MovieStacker: 784x576 resolution encoding error? gosens Video Encoding and Conversion 1 10-31-2003 01:43 AM
MovieStacker: tmpgenc gives me an error of illegal resolution? ntirules Video Encoding and Conversion 4 06-16-2003 03:17 PM
MovieStacker: TMPG Error Anonymous Video Encoding and Conversion 12 03-07-2003 09:57 AM
TMPGEnc: Sequence header error from TMPGEnc encodings Gristle Video Encoding and Conversion 6 06-15-2002 03:07 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 11:02 AM  —  vBulletin Đ Jelsoft Enterprises Ltd