Quantcast BbMPEG: Muxing Problem - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
05-09-2003, 02:35 AM
miksmith miksmith is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Managed to solve my problem concerning different length audio video; I was using v1.85 of DVD2AVI. Went back to the older version and now everything is OK.

However when I mux the encoded streams together using TMPEGEnc everything *plays* fine but when I use VCDEasy to burn my KVCD I get the VCD being too long. Somerthing to do with the headers in the file. I've had this before and used bbMPEG. However when I use it now (using the suggested settings of Sansgrip) the file increase from what *should* be ~760Mb to 2250mb!!!

Any idea of the problem cos I cant burn it!!

Ta

m
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
05-09-2003, 03:48 AM
Jellygoose Jellygoose is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: Germany
Posts: 1,288
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Are you sure that "VBR" is checked in BBMPeg?
__________________
j3llyG0053
Reply With Quote
  #3  
05-09-2003, 05:05 AM
miksmith miksmith is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It wasnt checked which I have now rectified. However it has had the opposite effect! The file is now 6mb larger than then encoded video and has no sound!! By the way TMPEGEnc gave an

"5s packets cause buffer underflow" error

but plays fine when multiplexed by TMPEGEnc (just cant burn it!!).

Cheers

m
Reply With Quote
  #4  
05-09-2003, 05:37 AM
Krillenok Krillenok is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Sweden
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Don't forget to set.

Forced mux rate to "0" instead of 2523 or whatever is stnadar in BBmpeg.
Reply With Quote
  #5  
05-09-2003, 06:06 AM
miksmith miksmith is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Had done that as wel
Reply With Quote
  #6  
05-09-2003, 09:11 AM
Yoda Yoda is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 172
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I usually get that error when I've encoded the audio wrong or TmpgEnc settings are not quite right. Check the audio is 44.1 and the video is vcd non standard then try muxing with bbMpeg.

-Yoda
__________________
May the code force be with you
Reply With Quote
  #7  
05-09-2003, 09:16 AM
miksmith miksmith is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
The video was done with ToK 553 so I wasnt *expecting* any problems with that. The audio was demuxed by DVD2AVI and then transcoded by Headac3e to mp2 as stereo VBR 128bit and downsampled to 44.1

m
Reply With Quote
  #8  
05-09-2003, 12:27 PM
dazedconfused dazedconfused is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 316
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I believe your MP2 file created by HeadAC3he needs to be CBR, not VBR. That may be the cause of your problem. Then mux following the screenshot for Sansgrip's recommended bbmpeg settings.

-d&c
Reply With Quote
  #9  
05-09-2003, 05:53 PM
miksmith miksmith is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Absolutely right. The audio is now encoded fine and can be muxed by either bbmpeg or TMPEGEnc. No error messages and both play fine.

However when I drop the bbmpeg muxed file into VCDEasy I get the following error. Very odd. Unfortunately I cant burn the TMPEGEnc file cos I get the following "standard" error (i.e. it always happend with TMPEGEnc):

ERROR: Length of toc (84:15:23, 379148 blocks) exceeds capacity of CD-R (79:57:74, 359849 blocks).

when the file is only 756,954Kb

Any ideas??


Reply With Quote
  #10  
05-10-2003, 02:40 AM
miksmith miksmith is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Fixed. Would appear it was just a bad file. I remuxed then OK. Have tried burnign with latest VCDEasy and I get another error!! I tried a Simulation and I get the following which hangs my machine

No error: scsi sendcmd: cmd timeout after 20s

this always happens when its writing the lead-in, 10mb through.
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BBMpeg: KSVCD muxing maurus Video Encoding and Conversion 4 06-03-2004 11:35 AM
BBMpeg: Error when Muxing with BBMpeg Gadget Video Encoding and Conversion 3 07-17-2003 03:23 AM
BBMpeg: Muxing KDVD syk2c11 Video Encoding and Conversion 2 04-02-2003 12:15 PM
BBMpeg: Muxing time andybno1 Video Encoding and Conversion 9 01-26-2003 07:03 PM
Muxing SKVCD by bbMpeg? syk2c11 Video Encoding and Conversion 1 08-16-2002 06:20 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 01:02 PM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd