Quantcast DVD2AVI: Having Trouble with Hybrid Movie - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
06-18-2003, 05:48 PM
audioslave audioslave is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Sweden
Posts: 725
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I'm tryng to encode a hybrid movie. It's 29% NTSC and 71% NTSCFilm and no matter what I do I can't get it right! I've run DVD2AVI with both "Forced Film" and without it. I've used "Telecide" and "Decimate" in my script but I always get a jerky playback. When I use "Telecide" and "Decimate" I still have to use "FieldDeinterlace" to get rid of the interlaced frames. Please help me out here guys. I don't know what to do...
__________________
AudioSlave
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
06-18-2003, 06:47 PM
vhelp vhelp is offline
Free Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 1,009
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi audioslave..

I feel for you too. Having my own issues elsewhere's..

Anyhows.. It would help to know what the Movie title is too, Animae or
whatnot.

Also, would also help to post your script, particulary your IVTC part, so
that we (others here) can see how you are applying it and maybe give
some tips.

Doom9 has a number of threads on this. I've frequented those threads
before, but I can't remember them off top my busy head. Perhaps if
Sh0dan finds this thread, he can assist w/ this issue of your.. I'm
sure he can offer some suggests.

But, based on my experience...
when I noticed that DVD2AVI is indicating less than 90% I will:
* set Field Operation to "none" and .d2v w/ 29.970 fps
* use decomb.dll in AVIsynth.

Note, this combo usually works for me in most conditions, but may not
in yours, but I'll throw out what I use and you can test it on your source..
mind you, it's very basic:

Code:
 Telecide(swap=false, post=true, guide=1)
 Decimate(cycle=5)
Hope that helps some.
-vhelp
Reply With Quote
  #3  
06-18-2003, 07:09 PM
audioslave audioslave is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Sweden
Posts: 725
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi vhelp,
I'm using the latest "Optimal Script" from June 18. And the movie I'm trying to encode is Andrew Blake's "Aria". I tried using your decomb settings and now the movie runs smoothly but I'm still getting some interlaced frames. What parameter(s) can I change to get rid of those?
__________________
AudioSlave
Reply With Quote
  #4  
06-18-2003, 07:15 PM
vhelp vhelp is offline
Free Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 1,009
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi audioslave..

I'm glad it's working better for you

Ok, I've read elsewhere's on some tips w/ decomb's Tele/Decim..

I'll try and dig them up.. but I'm in the middle of composing at doom9
my issue. But, I'll get back to you as soon as I can w/ those tips K?
Unless you resolve it sooner or someone else's assist.

-vhelp
Reply With Quote
  #5  
06-18-2003, 07:44 PM
audioslave audioslave is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Sweden
Posts: 725
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi (again) vhelp,
Now I've got it! I've added and tweaked "threshold" and finally the interlaced frames are gone ! This is what I'm using:

Telecide(guide=1, post=true, threshold=0, swap=false)
Decimate(cycle=5)

I had to go all the way down to zero on the "threshold" value before all interlaced frames were gone. Anyway, thank you very much for your help ! Now I'm gonna crank up good old ToK and go to bed. The time here in Sweden is now 02:42 a.m. Hopefully I have a KVCD to burn in the morning when I wake up!
__________________
AudioSlave
Reply With Quote
  #6  
06-18-2003, 08:53 PM
vhelp vhelp is offline
Free Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 1,009
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hey audioslave..

I'm SOOO HAPPY for'ya!!

And, I'd like to add, that I got my "other" issue resolved !! I didn't give up.
I hope your encode of that clip makes it through the end !!

Great work audio..
yippee!!
-vhelp
Reply With Quote
  #7  
06-19-2003, 01:55 PM
rendalunit rendalunit is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: san jose, Ca
Posts: 1,148
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hey audioslave,

I've been using:
Code:
Telecide()
Decimate(mode=1, threshold=50)
with the framerate at 29.97

it works great.

ren
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mencoder: Hybrid bigggt Video Encoding and Conversion 5 06-16-2004 05:39 PM
Dvd2avi jumping all over the movie Nforcer Video Encoding and Conversion 1 05-09-2004 03:44 PM
DVD2AVI: Minutes in movie bigggt Video Encoding and Conversion 1 01-24-2004 07:45 PM
DVD2AVI: Trouble making clips, but whole movie is ok? audi2honda Video Encoding and Conversion 1 06-20-2003 02:47 PM
KVCD: Trouble converting avi movie? Bald_Guy Video Encoding and Conversion 2 02-15-2003 12:16 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 08:54 PM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd