Quantcast KVCD: Audio Goes Out of Sync? - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
09-01-2003, 10:07 PM
AgNa AgNa is offline
Free Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
This is the first time I have this problem. I have a source on 23,976 I encode to KVCD at the same FPS, now for some weird reason the video lenght changes from 85min 43 secs to 86min 14secs, so the audio goes out of sync. I tried to expand the audio using Sound Forge but the audio goes out of sync in some place or another when I do this. When I load the mpeg file into Vdub mod the video lenght says 86min 19secs
Any Idea? I`m encodign to mpeg1. using KVCD3 template at 480x480 heres my script

Code:
## Defined Variables and Constants ## 
# 
MaxTreshold = 1.50 
nf =  0 # Current frame. 
# 
#### 

## Main section and static filters ### 
# 
AviSource("D:\Movies-videos\temp\Evil.avi") 
# 
undot() 
Limiter() 
asharp(1, 4) 
GripCrop(352, 480, overscan=2) 
GripSize(resizer="BicubicResize") 
STMedianFilter(8, 32, 0, 0 ) 
MergeChroma(blur(MaxTreshold)) 
MergeLuma(blur(0.1)) 
# 
# 

## Linear Motion Adaptive Filtering ## 
# 
# ( Portions from AviSynth's manual ) - This will apply temporalsoften to 
# very static scenes, and apply variable blur on moving scenes. 
# We also assign a variable - and this is why a line break is inserted: 

SwitchThreshold = (Width<=352) ? 4 : (Width<=480) ? 3 : 2 
ScriptClip("nf = YDifferenceToNext()"+chr(13)+ "nf >= SwitchThreshold ? \ 
unfilter( -(fmin(round(nf)*2, 100)), -(fmin(round(nf)*2, 100)) ) : \ 
TemporalSoften( fmin( round(2/nf), 6), round(1/nf) , round(3/nf) , 1, 1) ") 

# 
# 
# 

GripBorders() 
#LetterBox( Your_Values_Here ) # Depends on situation. Use MovieStacker! 
TextSub("D:\Movies-videos\temp\evilsub.ssa")
##AssumeFPS(23.976)
Limiter() 
##Sampler(length=24)
# 
# 
## Functions ### 

function fmin( int f1, int f2) { 
  return ( f1<f2 ) ? f1 : f2 
} 

# 
####
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
09-02-2003, 03:03 AM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1/ do not use MA script for Divx, that is not the optimal one for these.

2/ you probably have bad frames in your video, the easiest way to deal with that is to encode both audio and video with tmpgenc. Select "system (audio+video) insteed of "Es (video only)" and set the parameters of the audio in the settings of TMPGEnc.

TMPGEnc does audio very well. It just less efficient than external programs but it's better than having a synch problem
Reply With Quote
  #3  
09-02-2003, 01:56 PM
AgNa AgNa is offline
Free Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
already tried to encode both at the same time on TMPGenc and I get the same error. And I`m using the MA script but when I load into TMPGenc I use Highquality and not "Motion estimate". I`m quite pleased with the Q I get using MA, can you point me to a thread where I can read more about why MA is not good for AVI sources?? (XVID, DIVX, etc)

EDIT: I found this http://www.kvcd.net/forum/viewtopic.php?t=5813&start=0, time to read
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KVCD: Audio out of sync? kinggee Video Encoding and Conversion 8 07-08-2003 03:20 AM
KVCD Audio Issues - audio is out of sync? Jellygoose Video Encoding and Conversion 7 05-26-2003 05:59 PM
KVCD: Audio out of sync? junkyardking Video Encoding and Conversion 1 04-24-2003 09:33 PM
KVCD: audio was out off sync just a bit? vdermerwedz Video Encoding and Conversion 6 12-19-2002 06:35 AM
KVCD: Audio still out of sync? Yoda Video Encoding and Conversion 11 07-19-2002 06:43 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 07:05 AM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd