Quantcast Video Has Strange Framerate? - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
09-07-2003, 04:01 PM
bigggt bigggt is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: IamCanadian
Posts: 848
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi i have a movie that the framerate is 23.988 fps

Can someone help me convert this

If you could show me what to do in the form of a script would be best becuase i am a when it comes to this stuff

Thanx
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
09-07-2003, 06:12 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It's not strange, it's Xvid !

Do it as always (in 24fps) except that you have to do video and audio together with tmpgenc. It's the only way to have a sound in synch with the video.
Do not use external tool for audio, you have to use internal engine of tmgenc.
Reply With Quote
  #3  
09-07-2003, 06:26 PM
bigggt bigggt is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: IamCanadian
Posts: 848
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanx Dialhot so is there anyway to do prediction
Reply With Quote
  #4  
09-07-2003, 07:14 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Do first a tmpgenc project with video only and process the prediction part with cqmatic. Then reopen tmpgenc, set the parameters for the audio and set (or let) the CQ calculated by CQMatic. Everything should be okay.
Reply With Quote
  #5  
09-07-2003, 07:37 PM
bigggt bigggt is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: IamCanadian
Posts: 848
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanx Dialhot i've been here long enough now i should be learning things like this

Before i came to kvcd.net i only did regular vcd's with the video and sound done by tmpge but now i can't figure out how to load the avs(because i want all the filters still)and get the sound to work.

I loaded the avs and selected system(video+audio) but when it encodes i still get only video and no audio.

What do i have to do

here is the script

Quote:
AviSource("C:\my movie.avi")
Blockbuster(method="noise",detail_min=1,detail_max =8,variance=0.3,seed=5823)
Deen()
GripCrop(352, 480, overscan=1, source_anamorphic=false)
GripSize(resizer="LanczosResize")
Undot()
TemporalSoften(2,7,7,3,2)
DCTFilter(1,1,1,1,1,1,0.5,0)
Blockbuster(method="noise",detail_min=1,detail_max =10,variance=0.5,seed=5623)
GripBorders()
Reply With Quote
  #6  
09-07-2003, 07:42 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1/ Are you sure you don't have Avisource("name.avi",false) ?
2/ Do you have ReadAvs plugin installed correctly ? (try to check only Avisynth script reader in Tmgenc Environnemental settings (VFAPI tab).

Normally, when you load the script, both "video" and "audio" source line should filled with the same source automatically. If else, try to set manually the audio source line.
Reply With Quote
  #7  
09-07-2003, 07:57 PM
bigggt bigggt is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: IamCanadian
Posts: 848
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
@ Dialhot

On my first try i did have the ,false line in but realized it and removed it because i thought that could be the problem but it still didn't work.

Anyway i had AVI VFW compatibility reader checked and unchecked it and now everything works

Thanx again
Reply With Quote
  #8  
09-07-2003, 08:09 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Okay, so I can go to sleep (it's 3am here)
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Duvida com o framerate... do video apos o pulldown e o som.. Legendary Conversão e Codificação de Vídeo (Português) 3 08-23-2004 08:25 AM
Strange noise patterns in video recording? Hydeus Video Capturing / Recording 4 05-21-2004 11:35 AM
DVD2SVCD: Strange video speed, increases in Avi to KVCD Paulus Video Encoding and Conversion 15 01-02-2004 01:36 PM
Recording Video: Bob deinterlacer, then how to bring down the framerate? syk2c11 Video Capturing / Recording 2 08-21-2003 01:00 PM
Recording Video: Strange interleave after capture joinke Video Capturing / Recording 0 09-19-2002 12:10 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 01:07 AM  —  vBulletin © Jelsoft Enterprises Ltd