Quantcast Vague Error in CCE 2.67, Halts Encoding? - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
12-31-2003, 11:28 AM
digitall.doc digitall.doc is offline
Free Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Valencia (España)
Posts: 741
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi all:
I'm posting here since there's no specific CCE forum, and I got this error while encoding for KDVD.
I'm trying to back up Animatrix to KDVD. Encoding the film with CCE 2.67.00.23, with Q=22 and aspect ratio 16:9. I didn't change any other parameter (employing KDVD template267.reg, Vmesquita guide).
Everything runs OK until the encoder stops and shows the following message:
Quote:
OPV VBV ovf frame#25404 (01:16:56:06) I34704 max 34268,60 rel 435,40 1,01 qsv 25,33->25,32
I'm now encoding the rest of the film (from frame 25405 on, made a new avs script with trim(25406,0). But:
- how should I then merge the files to make a single .m2v file?. do I use the TMPGEnc MPEG tools?
- what can I do to avoid this problem?. Is it a VBV problem?. Do I have to adjust VBV?. Where am I supposed to do that?.
Help please... and Happy New Year
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
12-31-2003, 12:12 PM
incredible incredible is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Location: Germany
Posts: 3,189
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to incredible
Regulary a VBV in DVD mode is standard.
(EDIT: I forgot to mention the value = 224)

So the best to see what's wrong is to note the timestamp and open the avs in vdub where you scroll to exact this mentioned timestamp.

What occurs?

- almost dark slow moving frames?

or

- fast action or i.e. river water / Waterfall scenes with much bright / dark frequencies within the image?

A ti tambien que pases una noche felíz y felíz ano nuevo.
Reply With Quote
  #3  
12-31-2003, 02:04 PM
digitall.doc digitall.doc is offline
Free Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Valencia (España)
Posts: 741
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanx for your answer, Incredible:
BTW, first of all, off forum, I will tell you my experiences with ping-pong method (3 tries, 2 perfect, 1 bigger)
The scene is like a TV broadcast, and is happening a change of scene in the broadcast, I suppose this means a fast action. If you tell me how, I'll post a screen capture.
What can I do to sort the problem?. I wouldn't like to have to trim the film.
And, what about merging the two .m2v files now that I encoded them?, how to?. Nevertheless, I wouldn't mind to reencode the whole film again.
Feliz Navidad amigo, wait for your advice.[/IMG]
Reply With Quote
  #4  
01-03-2004, 12:11 PM
digitall.doc digitall.doc is offline
Free Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Valencia (España)
Posts: 741
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sorry me for being so impatient and not waiting calmly for an answer...
I described above the error CCE gave me, nobody else has got this error ever?. How can I solve it?.
As I posted, I resumed encoding from frame #25405, and finished with no problem, and then merged files. But I would like to reencode the hole movie without getting this error. What am I supposed to change in CCE parameters?.
Thanx
Reply With Quote
  #5  
01-03-2004, 12:36 PM
incredible incredible is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Location: Germany
Posts: 3,189
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to incredible
Perdón amigo ..
but I never had this Problem when using CCE, so I can't help you and as nobody else could solve the problem in here up to now, you should ask at forum.doom9.org as maybe there some CCE cracks are waiting for you

Felíz ano nuevo!
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KDVD: CCE Error while encoding? Bchteam Video Encoding and Conversion 0 11-26-2006 11:33 AM
BeSweet: Command-line encoding settings error? WOWIEGURL Audio Conversion 5 07-19-2004 05:59 AM
MovieStacker: 784x576 resolution encoding error? gosens Video Encoding and Conversion 1 10-31-2003 01:43 AM
Avisynth: Good results with Vague Denoiser? Jellygoose Avisynth Scripting 5 10-06-2003 03:55 AM
kvcd: keep getting an error when encoding? nippa Video Encoding and Conversion 1 08-27-2002 07:15 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 06:38 PM  —  vBulletin © Jelsoft Enterprises Ltd