Quantcast Audio and Video Problems Watching on TV, but Not Computer? - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
06-03-2004, 07:46 AM
WOWIEGURL WOWIEGURL is offline
Free Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 384
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to WOWIEGURL
I do what I usually do to make a KVCd and usually it is great. THis time I had black boxes showing up in the black background, and no audio, some of the scenes were pixalted too,

my source is 29.97 fps.

my script

AviSource("E:\movie.avi")
BlindPP(cpu=4)
Blockbuster(method="noise",detail_min=1,detail_max =3,variance=0.1,seed=1)
Convolution3D(1, 6, 12, 6, 8, 2.8, 0)
GripCrop(352, 288, overscan=1, source_anamorphic=false)
GripSize(resizer="LanczosResize")
Undot()
TemporalSoften(2,7,7,3,2)
DCTFilter(1,1,1,1,1,1,0.5,0)
GripBorders()

when I play the avs in the wmp there is also audio which is strange. Usually I don't get audio when playing the script.

Can someone tell me what is wrong?
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
06-03-2004, 07:59 AM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1/ the boxes in the black background can be avoided by using the second blockbuster line in my V4 script.

2/ the pixel in some scene is due to a lack of bitrates. You must increase the max video bitrate or reduce the min video bitrate you use in order to have more bit available to encode these scnes. Which value did you used for min ? arg ? max video bitrate ?

3/ you have audio because you didn't use ",false" at the end of the avisource line

4/ impossible to tell you why you don't have audio as you dint give any clue on what you do to produce the audio in your KVCD !
Reply With Quote
  #3  
06-03-2004, 08:05 AM
WOWIEGURL WOWIEGURL is offline
Free Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 384
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to WOWIEGURL
I used Black Prince's guide.

min is 300
max is 1500

what should I increase the bitrates to? 1800 max or 2100 max? do I leave the min as 300?
Reply With Quote
  #4  
06-04-2004, 11:34 PM
WOWIEGURL WOWIEGURL is offline
Free Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 384
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to WOWIEGURL
I changed to 800 min & 1850 max and it got worse. I ended up wth blue and red boxes flashing up on the screen in the black background and through out the movie. I've chaned to 300 min & 1150 max. Its weird . the original file I am backing up doens't have these red & blue boxes appearing, and after converting to mpg the sound is perfectly in sync and the only problem is the bakcground. Please help!!! I'm nearly there
Reply With Quote
  #5  
06-05-2004, 03:03 AM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by WOWIEGURL
I changed to 800 min & 1850 max and it got worse.
800 min is WAY TO MUCH ! Except is your standalone needs it (there are some). I told you to REDUCE the min :banghead:

Quote:
I ended up wth blue and red boxes flashing up on the screen in the black background and through out the movie.
On the PC ? Or on the burnt CD ?

Quote:
I've chaned to 300 min & 1150 max.
1150 mx is WAY TO LOW ! I told you re INCREASE the max :banghead:

Quote:
Its weird . the original file I am backing up doens't have these red & blue boxes appearing, and after converting to mpg the sound is perfectly in sync and the only problem is the bakcground. Please help!!! I'm nearly there
There is NO reason to have this except if you source is crappy as hell. Nothing in what you do, I do mean NOTHING, gives such result.
Except if you are talking about the burn CD and in this case that means that you have a bad CD brand
Reply With Quote
  #6  
06-05-2004, 05:54 AM
WOWIEGURL WOWIEGURL is offline
Free Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 384
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to WOWIEGURL
I tried 300 min & 1800 max and don't get sound desync but blue and red boxes on the end product, and its severely pixalted. The red boxes show up on the pc and pixels on the tv. When I played the 1st one I burned the mpg didn't play smoothly, it would pause itself and continue then completely stop . Can someone either show me a prog that calcuates the min and max or tell me how to calculate this? I'm getting desperate. I've been encoding all day and I'm getting nowhere.
Reply With Quote
  #7  
06-05-2004, 10:28 AM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I answered you in two other threads : THRE IS NOTHING TO CALCULATGE MIN AND MAX !

The min must be set as low as possible according to what your STANDALONE can read. Nothing can calculate that Only tests and experiment. This minimum is fixed and don't have to be changed for each source.

For instance my player read very well 64 Kbps so I encode everythging with this minium.

The maximum can't be calculate either but it's just a matter of habit : it depends only on the length of the movie you have.

The greater value is 2500 and you can use it for a 1h30 movie on a CD80.
For a 1h45 movie, use 2300.
For a 2h00 movie, use 2000.
For something above, use 1800.

You just have to understand that the longer is the movie, the shorter must be the bitrate range (MAX-MIN) to obtain decent average quality. But fur sur, the lower is the MAX, the worst is the quality of action scenes.

When I do a TV show with no action scenes (friends) I even use 1300 as maximum and I fit 2h40 on a CD with no problem !

As I told you : all is matter of habit and experiment. You say you are going nowhere ? That's not true : you are taking experience !

Note: for your red boxes I as explained to you there is NOTHING that can gives you that just because you changed the bitrate so somethign is definitely screwed on your PC :!!

Note2: sound desynh has also NOTHING to do with the video bitrate so PLEASE stop to mix up the two problems Do one thing at a time and DON'T encode the video and the audio together
Reply With Quote
  #8  
06-05-2004, 08:50 PM
WOWIEGURL WOWIEGURL is offline
Free Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 384
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to WOWIEGURL
okay when I changed that max to 2300 & min still 300 this is in my tok log


-------------------------------------------------------------
New Faster Prediction
-------------------------------------------------------------

Full Sample
Next CQ: 70.000. Sample Size: 10,199,815
Small Sample
Next CQ: 70.000. Sample Size: 902,975
Predicting...
NextCQ: 101.760 >=90, so check is needed
Next CQ: 90.000
Sample Size: 13,831,049


Final CQ: 90.000
Total Time For Predicition: 00:06:50


-------------------------------------------------------------
Encoding E:movie.avs
-------------------------------------------------------------

Encoding... CQ : 90.000
Final Encoded Size: 28,094,039
Muxing ...


Total Time (all operations): 00:13:15

Finished

my player can read anything and the past 2 conversions I used 300 min with no probs ... just this file is stuffing me up
Reply With Quote
  #9  
06-05-2004, 09:45 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Forget Tok.

Tok is a tool we used when Dinosaurs rules the Earth and I don't see any recently, did you ?
Let concentrate on CQmatic. And more over let's close this thread as you are double posting anywhere and it's boring to see your same question again and agin. Just go to the other thread.
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TMPGEnc: sound sync problems, audio before video prell Video Encoding and Conversion 1 03-18-2004 04:05 AM
TMPGEnc: MPG/AVI to KVCD has video/audio sync problems radunn Video Encoding and Conversion 10 11-12-2003 01:31 AM
VirtualDub: audio/video sync problems when 128kbps christian000 Video Encoding and Conversion 1 04-11-2003 01:47 PM
KVCD: Audio in sync on computer, but not on standalone? heller Video Encoding and Conversion 3 03-08-2003 02:56 PM
HeadAC3he: Audio and Video Sync problems gyrene2083 Audio Conversion 19 02-02-2003 08:23 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 07:05 PM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd