Quantcast Ok in Windows Media, Sync Problems on DVD Player - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
05-22-2002, 04:12 PM
pacodoni pacodoni is offline
Free Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 78
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to pacodoni
hi

i've encoded a mpeg file, that works fine in WMP, but when i burn and play at the DVD player ( sony Dav-S300 , Pioneer dv-525 ), make the sound play after the video,about 1 or 2 secs ?

Any ideas ?

I've posted this question in the Tmpgenc forum too... but no answer

help
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
06-03-2002, 07:01 AM
Nude_Nut Nude_Nut is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I too have this problem, the audio gradually get further behind the video.

I have an alba 113 doesnt like svcd but i have changed the file headers in those with 100% success.

I burned the encode with nero using video cd so it would play in my player which it did.

Also the picture was jerky at regular intervals.

Anyone have any ideas on this

Thanks
Reply With Quote
  #3  
06-03-2002, 09:43 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
@Nude_Nut and @pacodoni

Hello!,

There are a couple of things you can try:
Change your MIN bit rate to 600Kbps, and re-encode a small clip. See if that fixes it.
You can also re-mux with BBMPEG as SVCD to see if that works.
You can change the VBV buffer size in TMPEG and re-encode.

Try these by making smalll one minute clips and try them out in your DVD player.

If none of these work, probably your players don't like the extended resolution. Then you can try encoding with the template but at 352x240.

kwag
Reply With Quote
  #4  
06-03-2002, 10:37 AM
Nude_Nut Nude_Nut is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanks Kwag

Already changed the settings to pal 352x288 as thats what i am using and it sorted out the jump and sound,

maybe my dvd player will like 480x480 as thats what the svcd i have changed the headers on were done in.

Thanks anyway and i love the template.
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TMPGEnc: Blocky Picture Under Windows Media Player and KVCD Player miksmith Video Encoding and Conversion 2 10-05-2004 02:54 AM
Playback problems - Windows XP and Windows Media Player el_mero_zooter Authoring VCD, DVD, Blu-ray 4 04-17-2003 01:11 PM
in windows media player I get audio but no video? andybno1 Players, DVRs, Media Centers 4 01-10-2003 03:26 PM
Windows Media Player videos were upside down? WinglessSeraphim Players, DVRs, Media Centers 1 09-17-2002 11:40 PM
Green Patches In MY Windows Media Player HuGGies Players, DVRs, Media Centers 0 07-25-2002 02:34 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 09:55 AM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd