Quantcast KVCD: Playback Problem - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
06-24-2002, 06:33 PM
rendalunit rendalunit is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: san jose, Ca
Posts: 1,148
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I got about a quarter of the way into the movie then the video started to look weird- like the special effects in "Predator"- the video then stopped but the audio kept playing. After about two minutes of paused video it started up again but the audio was then about a second out of sync the rest of the way.

This is the first time I've seen this problem on my Sony DVPNC600 but I've seen this same problem a couple times on a Sony NS300. Normally my vcds play fine so my theory is that the media was bad.

Has anyone else encountered this problem before?

thx
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
06-24-2002, 09:10 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi rendalunit:
That definitely looks like a media problem.

kwag
Reply With Quote
  #3  
06-25-2002, 02:31 AM
bman bman is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 356
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by rendalunit
I got about a quarter of the way into the movie then the video started to look weird- like the special effects in "Predator"- the video then stopped but the audio kept playing. After about two minutes of paused video it started up again but the audio was then about a second out of sync the rest of the way.

This is the first time I've seen this problem on my Sony DVPNC600 but I've seen this same problem a couple times on a Sony NS300. Normally my vcds play fine so my theory is that the media was bad.

Has anyone else encountered this problem before?

thx
Hi rendalunit !

U are probable right and so is KWAG too - prob can be the media !
But allow me to ask u - Why don't u use demux->remux bbMPEG VCD?
U'll solve all those stupid prob's with media too.
Longer way = RELEABILITY
bman
Reply With Quote
  #4  
06-25-2002, 12:23 PM
rendalunit rendalunit is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: san jose, Ca
Posts: 1,148
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hi Bman,

I haven't used BBmpeg at all because I don't know how I saw the posts where muxing/dumux with bbmpeg should help with audio skips, etc. When I run bbmpeg, at the top it says: AVI2MPG2 v1.24 beta 13 - is this the right program?

I really need to try this because I had this problem again last night watching a kvcd the video got all blocky and there were super loud squeaks that scared the hell out of my dog!

thanks!
ren
Reply With Quote
  #5  
06-25-2002, 12:36 PM
rendalunit rendalunit is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: san jose, Ca
Posts: 1,148
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
never mind- I just found the bbmpeg guide in the FAQ- thanks, gonna try it now..
Reply With Quote
  #6  
06-26-2002, 11:28 AM
el_mero_zooter el_mero_zooter is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: T.O. (Da T-Dot)
Posts: 498
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to el_mero_zooter
is it a new media brand that you tried?
also, what app and speed did you burn it at?

ztr
Reply With Quote
  #7  
06-26-2002, 11:40 AM
rendalunit rendalunit is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: san jose, Ca
Posts: 1,148
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hey,

The media is Memorex- i've burned hundreds of these with no problem before. Here's a red flag though- I burn with Nero 5.5.8 at the max speed- 32x. Would you recomend burning at the slowest speed (4x)?

thx
ren
Reply With Quote
  #8  
06-26-2002, 11:06 PM
Timberwolf Timberwolf is offline
Free Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It could solve your problem. My burner could burn up to 24x speed but I usually just burn up to a max of 8x speed because of bad experiences on higher speeds, sometimes blocks and other noises appear. 8x is a lot slower but is a guaranteed burn.
Reply With Quote
  #9  
06-27-2002, 10:24 AM
DaDe DaDe is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 70
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Wich burner you have? It could be the burner, i had a yamaha and the same problem, i changed it and voila! problem solved, with the yamaha i could not burn Mp3's cds the ones that easy cd creator makes cause at the middle of the cd it crashed, i tried abut five times without result.

Hope this helps. Of course is possible thet it can be solved just lowering the speed. But burner problems was my case, i'm just sharing my experience.

DaDe.
Reply With Quote
  #10  
06-27-2002, 11:19 AM
bman bman is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 356
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi all !
Burning speed is most importent factor when u work with media .
I know that x4 and x8 are the most reliable speeds and give best results .
Even my burner supports x24 I never use it .
Go slow but safe and get best results - thats my motto .
No shortcuts .
U have no benefit if cut 15min at burning and spend dayes to fix probs .
bman
Reply With Quote
  #11  
06-27-2002, 11:21 AM
rendalunit rendalunit is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: san jose, Ca
Posts: 1,148
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hi dade,

I have a Sony burner that so far has not given me any problems- but I found out what the problem was- the cds were dirty!
After I cleaned the cd it played fine. I ran out of jewel cases so I keep my vcds in stacks and they get really dusty. One of them still has problems after being cleaned but it has a deep scratch in it.

thx all!
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Encoding: Problem with blocky playback... DocSurf Video Encoding and Conversion 2 08-04-2004 06:47 AM
Problem with playback KVCD on DVD player? Goolie123 Players, DVRs, Media Centers 10 01-18-2004 06:54 AM
PROBLEM WiTH MPEG KVCD PLAYBACK JMcQueen Players, DVRs, Media Centers 2 12-19-2003 08:54 AM
Intermittent audio problem with KVCD on playback? KickingKarlB Video Encoding and Conversion 4 09-19-2003 01:44 AM
KVCDx2, KVCDx3 strange playback problem? TI Video Encoding and Conversion 5 08-16-2003 12:23 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 03:25 AM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd