Quantcast A little help please. - digitalFAQ Forum
  #1  
07-12-2005, 03:32 AM
bratac19 bratac19 is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: , , .
Posts: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to bratac19 Send a message via Yahoo to bratac19
Background: I own a Sony DRU-720A DVD burner. It came with the Nero software for burning CD's/DVD's. The Nero works fine...fantastic even.

Problem: When I 1st started burning with this program it normally took 8 to 10 mins. to "pull" the info off the disc and another 8 to 10 mins. to burn it to disc. Now...it will take over an hour to do the exact same function. I have not changed any settings, and it burns as fast as the disc will let it.

Now, I also run another program that downloads the info into a file that I later go back and delete. So there is no problem with that. Does Nero download into a file and store that info? If so, is that why it is now taking so long to burn a disc? I have looked for this file and I can't find it.

Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
07-12-2005, 04:03 AM
MagnificentMarcus MagnificentMarcus is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: , Washington, USA.
Posts: 283
Thanked 6 Times in 6 Posts
Sounds like you might have spyware or a virus interfering with the process. I would run a spyware and a virus program to see. I would also suggest checking if your harddrive might have other files that you haven't deleted. don't forget to defrag your harddrive once in a while either. Turning your system off for a while and rebooting every so often doen't hurt either..
Reply With Quote
  #3  
07-12-2005, 04:14 AM
lordsmurf's Avatar
lordsmurf lordsmurf is offline
Site Staff | Video
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 11,753
Thanked 2,147 Times in 1,848 Posts
Maybe your system reverted to PIO and is no longer in DMA mode.

- Did my advice help you? Then become a Premium Member and support this site.
- For sale in the marketplace: TBCs, workflows, capture cards, VCRs
Reply With Quote
  #4  
07-12-2005, 08:22 PM
MagnificentMarcus MagnificentMarcus is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: , Washington, USA.
Posts: 283
Thanked 6 Times in 6 Posts
LS could be right, you might need to uninstall your drivers and reboot.
Reply With Quote
Reply




Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 02:38 AM