Quantcast Problem with capturing Betacam SP tapes? - digitalFAQ Forum
Go Back    Forum > Featured > General Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1  
10-07-2019, 10:28 AM
Kvasimodo Kvasimodo is offline
Free Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hello,

I am new in a "Betacam technology" and I tried digitized some Betacam SP tapes..result is visually good, but I have some problem with stability of picture (lines) and I don't know if it is normal for this technology or I am doing something wrong.

I tried two players DVW-A510P and HDW-M2000, recorded via SDI (Blackmagic shuttle), but same result.

Here is a sample what I am meaning:

https://yadi.sk/i/foLKzoulu0YK0g

Will be same result with only SP players?

Thank you for any idea or information about it
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
10-07-2019, 10:34 AM
latreche34 latreche34 is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 439
Thanked 43 Times in 43 Posts
What lines? I don't see anything wrong with that clip.
Reply With Quote
  #3  
10-07-2019, 10:54 AM
Kvasimodo Kvasimodo is offline
Free Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Maybe I describe it wrong, it looks like vertical instability on straight edges

here is 2nd sample (same, but I cropped black borders, so on full screen you can see it better)

betacamSP2.mov


Reply With Quote
  #4  
10-07-2019, 08:19 PM
latreche34 latreche34 is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 439
Thanked 43 Times in 43 Posts
Still don't see anything wrong, Don't worry about it that's how analog video looks like. I believe all analog Betacam players are equipped line TBC to address line jitter, not sure about the HD decks.
Reply With Quote
  #5  
10-08-2019, 08:59 AM
Kvasimodo Kvasimodo is offline
Free Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thank you for your answer. I hoped that the rip will looks more stable, like dvb rips..I suppose they have it on betacam sp too..

same scene but dvb rip (VH1)
DVB_TV.mov


Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What to do with these Betacam tapes? bobbintb Project Planning, Workflows 4 08-12-2019 05:20 PM
Problem capturing Secam with ATI AIW? Mejnour Capture, Record, Transfer 5 11-07-2018 03:38 AM
The joys of capturing Hi-8 tapes! (Not! Sony tapes suck!) NJRoadfan Capture, Record, Transfer 6 01-12-2018 07:17 AM
Capturing Betacam SP tapes? koberulz Capture, Record, Transfer 44 08-25-2017 06:23 PM
ATI AIW + VirtualDub = Capturing problem Mlchk Capture, Record, Transfer 13 04-18-2017 04:56 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 06:21 PM