Quantcast Lines appearing on capture? - digitalFAQ Forum
  #1  
03-13-2021, 07:31 AM
ScrumpyDaniel ScrumpyDaniel is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2021
Posts: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi all,

New here, and new to this process and I hope this is the correct section!.

I'm capturing some VHS using a cheap capture device (SVG 2.0 A3) and powerdirector, however I notice that these lines appear every now and then, would this be the VHS tape itself, the capture device or the VCR that I'm using? How can I stop this? I have attached an image to the post.

In this case you can see it's the pink line on the right hand side.

I will be hopefully getting a better capture device soon.

Thanks!


Attached Images
File Type: jpg vhs test.jpg (27.9 KB, 19 downloads)
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
03-13-2021, 07:56 AM
ThomasFan1945Pro ThomasFan1945Pro is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2020
Posts: 35
Thanked 1 Time in 1 Post
I don't know what that is. Also, that capture card is bad. You need a better capture card, like Dazzle DVC100.

Last edited by ThomasFan1945Pro; 03-13-2021 at 08:07 AM.
Reply With Quote
  #3  
03-13-2021, 08:20 AM
latreche34 latreche34 is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: USA
Posts: 2,308
Thanked 397 Times in 366 Posts
Do you see the artifacts when connected from the VCR to TV? They look like data loss to me since you are using the wrong software and dodgy hardware.
Reply With Quote
  #4  
03-13-2021, 02:13 PM
ScrumpyDaniel ScrumpyDaniel is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2021
Posts: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cheers for the help guys. Proper newbie when it comes to this!

What would be a suggested budget capture device & software to use? Have tried VirtualDub and OBS and both seem good but I reckon it's the capture device that is letting me down.
Reply With Quote
  #5  
03-13-2021, 03:52 PM
ThomasFan1945Pro ThomasFan1945Pro is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2020
Posts: 35
Thanked 1 Time in 1 Post
Why did I just say a Dazzle DVC100 in my earlier comment? Another thing, I've been on this forum for more than 3 months.
Reply With Quote
  #6  
03-27-2021, 06:20 PM
lordsmurf's Avatar
lordsmurf lordsmurf is offline
Site Staff | Video
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 11,926
Thanked 2,170 Times in 1,870 Posts
Quote:
Originally Posted by ScrumpyDaniel View Post
What would be a suggested budget capture device & software to use?
What OS?
ATI 600 USB is one of the better quality cards, or clones for certain problem OS.
Also remember to check the marketplace subforum: http://www.digitalFAQ.com/forum/marketplace/

Quote:
OBS and both seem good
No. OBS is screen recording software, not analog capture software. Wrong tool.

Quote:
but I reckon it's the capture device that is letting me down.
Both hardware and software are failing you.

- Did my advice help you? Then become a Premium Member and support this site.
- For sale in the marketplace: TBCs, workflows, capture cards, VCRs
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lines appearing in captured video, what's wrong? rocksolid87 Capture, Record, Transfer 2 01-09-2021 12:40 PM
Strange Color Bars appearing in 8mm Transfer deadbeatdad Restore, Filter, Improve Quality 2 07-30-2020 04:22 PM
White specs appearing every few seconds on top of video? retractOffer Capture, Record, Transfer 7 04-20-2020 07:59 AM
Video capture card that would capture all lines in NTSC? alltruefalse Capture, Record, Transfer 3 12-29-2018 01:48 AM
Black lines appearing on all video playback ross2017 Video Hardware Repair 5 10-14-2017 01:34 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 08:31 AM