Quantcast Videonics MX-1 has no power supply? - digitalFAQ Forum
  #1  
03-22-2021, 01:48 PM
0014x 0014x is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2021
Posts: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi. I was able to find a good deal on a Videonics MX-1 mixer recently, but it came with no power supply.

I have been doing my research but there isn't much information out there on what power supply to get to ensure the mixer doesn't become damaged due to wrong voltages, etc.

On eBay, there's the following:

https://www.ebay.com/itm/VIDEONICS-1...y/301164528933

https://www.ebay.com/itm/Power-suppl...y/174619628735

And then on Amazon there's this:

https://www.amazon.com/Accessory-USA.../dp/B07B8RVK9S

For those of you who currently own this mixer, or did at one point, or know more about voltages, etc. What do you think I should do? Or, what do you recommend?

Thank you!


Attached Images
File Type: jpg s-l300.jpg (17.9 KB, 3 downloads)
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
03-22-2021, 04:18 PM
lordsmurf's Avatar
lordsmurf lordsmurf is offline
Site Staff | Video
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 11,926
Thanked 2,171 Times in 1,871 Posts
Is it written on the MX-1 itself? If not, you need the manual.

Maybe another MX-1 owner can help you. It's not a suggested item, so not many here have it. But some do -- and often those are the same folks that saw it didn't work as a reliable TBC replacement.

- Did my advice help you? Then become a Premium Member and support this site.
- For sale in the marketplace: TBCs, workflows, capture cards, VCRs
Reply With Quote
  #3  
03-22-2021, 05:05 PM
latreche34 latreche34 is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: USA
Posts: 2,308
Thanked 397 Times in 366 Posts
12voltvids demonstrated it in his channel:
https://youtu.be/HEXLlqJQ7Oc
Watch towards the second half when he turns on the frame synchronizer, you will be surprised how stable the image.

Last edited by latreche34; 03-22-2021 at 05:26 PM.
Reply With Quote
  #4  
03-22-2021, 09:31 PM
0014x 0014x is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2021
Posts: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by lordsmurf View Post
Is it written on the MX-1 itself? If not, you need the manual.

Maybe another MX-1 owner can help you. It's not a suggested item, so not many here have it. But some do -- and often those are the same folks that saw it didn't work as a reliable TBC replacement.
I'll download the manual and check it out.

I'll also have to check out a thread about reliable TBC replacements. Thanks!
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VCR has problems with power supply? dima Video Hardware Repair 7 03-18-2021 01:23 PM
About the VideoData DAC-100 and power supply jeffpeck General Discussion 0 11-11-2019 12:44 PM
ATI TV Wonder USB 2.0 works, power supply issue jwillis84 Capture, Record, Transfer 65 10-13-2017 01:48 PM
Finding a UK power supply for TBC-3000 Master Tape Video Hardware Repair 6 10-02-2017 03:17 PM
RCA DRC8335 DVD/VCR combo power supply is hot rumburaski Video Hardware Repair 2 06-13-2013 06:15 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 08:50 PM