Quantcast Best way to test DataVideo TBC-1000? - digitalFAQ Forum
  #1  
07-13-2011, 11:22 AM
cc4npg cc4npg is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 23
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mine is due to arrive any time. I have two days to contact seller to return if it doesn't work. What's the best way to test this device? I've never worked with one of these before. I can try to find a tape that is bouncy, but not sure if I have one.
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
07-15-2011, 12:15 AM
lordsmurf's Avatar
lordsmurf lordsmurf is online now
Site Staff | Video
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 9,803
Thanked 1,674 Times in 1,455 Posts
Bouncy tapes aren't really a test. While it can help with jitter (non-technical definition, aka small "bouncing" of image), it's more about signal purity than image clean-up.

Play a tape known to have Macrovision. Most official VHS releases have it. My favorite tape is "Liar, Liar" with Jim Carrey because the Macrovision is pretty aggressive on it. It's a late 1990s tape. With a good TBC, the image is perfect. Without proper sync/TBC, all hell breaks loose on screen.

- Did my advice help you? Then become a Premium Member and support this site.
- Find television shows, cartoons, DVDs and Blu-ray releases at the TVPast forums.
Reply With Quote
  #3  
07-15-2011, 05:59 PM
cc4npg cc4npg is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 23
Thanked 0 Times in 0 Posts
I tested my TBC just now. I used one of my Walt Disney VHS tapes. Since I don't have my dr-m100 yet, I figured I would test it using both my sr-v10's (vhs to vhs). I taped a little of the Disney tape without the TBC... played it back... wow, there is definite copyright protection on it! Then I taped the same segment with the TBC hooked up.... played it back and... ALL of the lines and junk were GONE! So, I think that means it's working. I didn't notice any softness or color issues with the TBC. It should have been noticeable if this was one of the TBC's with those issues, right? That TBC is an amazing piece of equipment!
Reply With Quote
  #4  
07-16-2011, 01:41 AM
kpmedia's Avatar
kpmedia kpmedia is offline
Site Staff | Web Hosting, Photo
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 4,297
Thanked 360 Times in 334 Posts
Based on that description, I believe it's working as intended.

- Did my advice help you? Then become a Premium Member and support this site.
- Please Like Us on Facebook | Follow Us on Twitter

- Need a good web host? Ask me for help! Get the shared, VPS, semi-dedicated, cloud, or reseller you need.
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Datavideo TBC-1000 and SignVideo DR-1000 for sale [SOLD] Northpole Marketplace 2 02-15-2011 01:36 AM
Need DataVideo TBC-1000 Service Manual - Want to Buy dad2 Marketplace 2 12-18-2010 04:25 PM
DataVideo TBC-1000 vs TBC-4000 via Email or PM Restore, Filter, Improve Quality 1 03-25-2010 07:24 PM
DataVideo TBC-1000 has grainy noise? via Email or PM Restore, Filter, Improve Quality 1 10-26-2009 04:47 AM
DataVideo 100 or 1000? Which TBC version? manthing Restore, Filter, Improve Quality 4 07-13-2005 03:54 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 12:04 PM