Quantcast No Audio or Video from JVC VCR - digitalFAQ Forum
  #1  
06-30-2012, 09:28 PM
wgdavis wgdavis is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
I have an HR s9900U and an HR s9911U in line from My DirecTV Standard Box.. I can get the Menu/Setup to show on the TV Screen; but I can Not get a signal from the Satellite Box.. I have the channel selector tuned to L-1 which is the Composite InPut/Output on the Back.. No Audio or Video, the VU meters do Not move.. Its probably something simply.. Any Ideas?? Tnx, W.G.
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
07-01-2012, 12:06 AM
lordsmurf's Avatar
lordsmurf lordsmurf is offline
Site Staff | Video
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 11,700
Thanked 2,139 Times in 1,840 Posts
First, remove one of the VCRs from the chain, to eliminate variables.Then try both the front and back inputs on the remaining VCR, to see if perhaps the rear L1 is faulty.

If the error persists, or even if the error is now gone, swap VCRs, and see if the same applies to the other unit.

If both units still refuse to pass a signal, chain the VCRs into one another. See if the first can play a tape, and it can be seen by the second one.

If that passes, which is likely, then the DirecTV box is blocking composite output.There have been rumors of this, though it's been unconfirmed to date. It may be receiver-specific, if it is happening.

- Did my advice help you? Then become a Premium Member and support this site.
- For sale in the marketplace: TBCs, workflows, capture cards, VCRs
Reply With Quote
  #3  
07-01-2012, 03:32 AM
wgdavis wgdavis is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi,
I don't have the VCR's piggybacked; I was A - B 'ing them.. I was trying to get one to work with this Satellite receiver, then I was going to connect the other to another receiver.. I have had this Standard DirecTV receiver hooked to another of my highend JVC's before and it worked OK; even though I think I had a problem at the start..
I got tired and fustrated with it; it wasn't making sense to me so I put it down for awhile.. Gng to try some of your other suggestions..

Last edited by wgdavis; 07-01-2012 at 04:04 AM.
Reply With Quote
  #4  
07-01-2012, 04:48 AM
wgdavis wgdavis is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi,
My s9911U seems to have some problems.. My s9900U is working; feeding my Standard Box in the Back "L-1" and my High Def/DVR in the Front "F-1".. Seems to be working fine, well sort of; I can't get the S-VHS to work.. Got to buy a new Cable or 2, I guess.. Don't have a clue why the s9900U didn't work the 1st time????
Tnx, W.G.
Reply With Quote
  #5  
07-01-2012, 04:59 AM
lordsmurf's Avatar
lordsmurf lordsmurf is offline
Site Staff | Video
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 11,700
Thanked 2,139 Times in 1,840 Posts
Quote:
Originally Posted by wgdavis View Post
I can't get the S-VHS to work..
Are you referring to recording onto S-VHS tapes.
Or using the term "S-VHS" to state generically that the VCR will not function in some way.
Or accidentally using the term "S-VHS" to describe the s-video connection/wire.

Please clarify.

- Did my advice help you? Then become a Premium Member and support this site.
- For sale in the marketplace: TBCs, workflows, capture cards, VCRs
Reply With Quote
  #6  
07-01-2012, 08:11 AM
wgdavis wgdavis is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi,
Trying to get an S-VHS signal from the DirecTV Standard Box to go into the HR s9900U and then pass it through to the TV Screen like the Composite Signal will do.. Then I might Record in S-VHS, I have never had much luck Recording in S-VHS.. One problem at a time..
Reply With Quote
  #7  
07-01-2012, 08:27 AM
lordsmurf's Avatar
lordsmurf lordsmurf is offline
Site Staff | Video
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 11,700
Thanked 2,139 Times in 1,840 Posts
- S-video is the wire/signal.
- S-VHS is the tape format.

It quickly gets confusing if you improperly use the terms interchangeably.

Try this, in this order:
  1. s-video out of DirecTV box
  2. s-video into S-VHS VCR
  3. s-video out of S-VHS VCR
  4. s-video into TV

- Did my advice help you? Then become a Premium Member and support this site.
- For sale in the marketplace: TBCs, workflows, capture cards, VCRs
Reply With Quote
  #8  
07-01-2012, 11:48 AM
volksjager volksjager is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,026
Thanked 211 Times in 190 Posts
did you go into the menu and tell the VCR's to use the S-Video input instead of the composite?
JVC's by default are set on composite
Reply With Quote
The following users thank volksjager for this useful post: kpmedia (07-01-2012)
  #9  
07-01-2012, 12:26 PM
kpmedia's Avatar
kpmedia kpmedia is offline
Site Staff | Web Hosting, Photo
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 4,314
Thanked 370 Times in 339 Posts
@volksjager: Good call.

- Did my advice help you? Then become a Premium Member and support this site.
- Please Like Us on Facebook | Follow Us on Twitter

- Need a good web host? Ask me for help! Get the shared, VPS, semi-dedicated, cloud, or reseller you need.
Reply With Quote
  #10  
07-01-2012, 12:43 PM
volksjager volksjager is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,026
Thanked 211 Times in 190 Posts
i actually did this exact thing not that long ago trying to copy a blu-ray onto s-vhs for testing.
took me a minute or 2 to figure out what the hell was going on

remember everytime you unplug a JVC deck it will revert to composite and you have to go back into the menu to turn the S-video back on.
Reply With Quote
  #11  
07-01-2012, 12:45 PM
lordsmurf's Avatar
lordsmurf lordsmurf is offline
Site Staff | Video
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 11,700
Thanked 2,139 Times in 1,840 Posts
I totally can't believe I forgot about that.

... clearly I've been too tired lately.

- Did my advice help you? Then become a Premium Member and support this site.
- For sale in the marketplace: TBCs, workflows, capture cards, VCRs
Reply With Quote
Reply




Tags
jvc vcr

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Advice on Olympus LS20m HD video/audio recorder vs DSLR video ? rocko Videography: Cameras, TVs and Players 1 12-28-2011 05:44 AM
DVD Audio/Video speed up mrwhitethc Restore, Filter, Improve Quality 3 06-17-2008 12:56 AM
Audio video sync errors 777sp2 Capture, Record, Transfer 9 11-18-2005 03:33 PM
Audio/Video Synch marksdad1 Capture, Record, Transfer 7 06-26-2004 02:37 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 01:56 AM