Quantcast Issues with Legacy VC500-USB - digitalFAQ Forum
  #1  
09-24-2016, 05:23 PM
mtetreault mtetreault is offline
Free Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
I have a Legacy VC500 from Diamondmm.com.

Searching on the internet, I learned that my device shares the same driver has the HDTV110 device.

Quote:
A previous version from 2008 with device ID 07de:2820 apparently used a TM5600 ADC. This version shared drivers with a hybrid ATSC USB tuner called HDTV110 with device ID 07de:0001 (which was outwardly identical to Diamond's TVW750U except for the different model number silkscreened on, but completely different internally)(https://www.linuxtv.org/wiki/index.php/OTG102).
I tried the current driver from http://www.diamondmm.com/diamond-vc5...it-stream.html and also the one from here http://www.diamondmm.com/hdtv110-dia...tuner-usb.html

I tried on WinXP 32bits, Win 7 x64 and Win 10 x64. On some of those OSes the drivers couldn't be installed, when I finally got it to install I only had the VC500 video listed on the device manager and it doesn't seems to work as when opening the capture device from VLC only showed a black screen.

Does anyone any experienced that kind of issue before?
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
09-26-2016, 10:36 AM
sanlyn sanlyn is offline
Premium Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: N. Carolina and NY, USA
Posts: 3,448
Thanked 1,075 Times in 895 Posts
Are you trying to use VLC player for capture? Why? My VC500 works in Win 7 with VirtualDub (no one could pay me to use Windows 10). I'd say offhand that VLC can't see the device, which I guess you now by now. I just thought it was curious that VLC could be used that way. The fact that two devices use the same chip wouldn't necessarily mean that they are implemented in the same way.
Reply With Quote
  #3  
09-26-2016, 06:25 PM
mtetreault mtetreault is offline
Free Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
I wasn't trying to use VLC to capture. I was using VLC simply to see if I was getting an output as I was unable to capture using VirtualDub.

Anyway, I found my issue. It turned out that I was not able to configure my VC500 with the provided software (ez grabber). It was staying configure with component input. I had to use DScaler http://deinterlace.sourceforge.net/ to switch the input to S-Video and I am now able to capture using VirtualDub.

Do you know if there is any other alternative to DScaler to switch the card input?

I was in a hurry so I also placed an order for a black magic intensity pro 4k... which I might return as it got some pretty bad reviews.
Reply With Quote
  #4  
09-26-2016, 08:03 PM
sanlyn sanlyn is offline
Premium Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: N. Carolina and NY, USA
Posts: 3,448
Thanked 1,075 Times in 895 Posts
EZGrabber is the software that allows you to configure the VC500's capture drivers. You don't use EZGrabber to capture, you set it for your capture software. The VC500 has to be connected to use it. What you don't need to install is ShowBiz and the other junk software.
Reply With Quote
  #5  
02-09-2017, 02:13 PM
metaleonid metaleonid is offline
Premium Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Fort Lee, New Jersey
Posts: 493
Thanked 17 Times in 15 Posts
Quote:
Originally Posted by sanlyn View Post
EZGrabber is the software that allows you to configure the VC500's capture drivers. You don't use EZGrabber to capture, you set it for your capture software. The VC500 has to be connected to use it. What you don't need to install is ShowBiz and the other junk software.
Is there something that has to be configured using EZGrabber that can't be configured using VDub? If so, what is it?
Reply With Quote
  #6  
02-09-2017, 02:18 PM
mtetreault mtetreault is offline
Free Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
I was unable to switch the input from RCA to s-video using vdub.
Reply With Quote
  #7  
02-09-2017, 02:59 PM
metaleonid metaleonid is offline
Premium Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Fort Lee, New Jersey
Posts: 493
Thanked 17 Times in 15 Posts
You mean from composite?
Reply With Quote
  #8  
02-09-2017, 03:03 PM
mtetreault mtetreault is offline
Free Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yes exactly, I meant composite.
Reply With Quote
  #9  
02-09-2017, 11:09 PM
metaleonid metaleonid is offline
Premium Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Fort Lee, New Jersey
Posts: 493
Thanked 17 Times in 15 Posts
Have you resolved?
Reply With Quote
  #10  
02-10-2017, 03:06 AM
mtetreault mtetreault is offline
Free Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
I used a software called dscaler to change the input to svideo and then I was able to use vdub
Reply With Quote
  #11  
07-02-2019, 05:59 PM
ido2 ido2 is offline
Free Member
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 13
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by mtetreault View Post
I have a Legacy VC500 from Diamondmm.com.
I too have the previous version from 2008 with device ID 07de:2820 apparently used a TM5600 ADC

Diamondmm took the "VER 1 (2010-05-19 driver)" driver (according to https://www.linuxtv.org/wiki/index.php/OTG102#Notes_About_the_Windows_Drivers) off their site.

Do you happen to have a copy of it ?
Reply With Quote
  #12  
07-02-2019, 06:32 PM
hodgey hodgey is online now
Free Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Norway
Posts: 468
Thanked 115 Times in 97 Posts
The internet archive seems to have the driver available still. Didn't see any working links to the full install, but at least the driver package seems to have been cached. I would assume it would be the Vista 64-bit one you would want (the VC500XT is the newer revision.).

Also attached it just in case.

I have no idea whether it works on newer OSes or not.


Reply With Quote
  #13  
07-02-2019, 06:37 PM
ido2 ido2 is offline
Free Member
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 13
Thanked 0 Times in 0 Posts
I found this, wondering if I could get the full install.
Anywho, I'll try this tomorrow at work on an old windows pc.
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Attempt to fix AGC issues with ATI 650/750 USB? burak5 Capture, Record, Transfer 0 08-17-2016 06:46 AM
128mb ATI AIW 9600 Radeon install issues, other issues alleng1usa Capture, Record, Transfer 47 03-01-2014 10:32 AM
VHS capture to AVI with VC500 -- thoughts? jmt0 Capture, Record, Transfer 15 01-14-2014 08:57 AM
DVD-VR Issues Neuroslicer Encode, Convert for discs 2 09-21-2005 10:17 PM
ATI AVI Synch Issues blazey Capture, Record, Transfer 18 10-18-2004 06:36 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 04:47 PM