Quantcast Recording image issues VCR to laptop, Easycap? - digitalFAQ Forum
  #1  
11-30-2018, 05:43 AM
digitalize_it digitalize_it is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hello,

I recently started to digitalize our home videos. Next fase will be the VHS tapes.
I'm using an "EasyCAP" video grabber and i've connected it via tulip and an output scart (cable no longer than 2meters).
It connects and I'm getting image and sound but it's of very bad quality.

Attached are two image examples. The first when it's only connected. The second you can see the poor imagery.

I could not make a "printscreen". When trying the distortion lines and purple background disappeared...
I tried different tapes and already tried to fast forward and rewind the tape before recording.

Any suggestions or tips are welcome.


Attached Images
File Type: jpg 20181130_123100.jpg (46.4 KB, 21 downloads)
Attached Files
File Type: mp4 20181130_123442.mp4 (9.28 MB, 22 downloads)
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
12-09-2018, 02:40 PM
lordsmurf's Avatar
lordsmurf lordsmurf is offline
Site Staff | Video
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 11,766
Thanked 2,149 Times in 1,849 Posts
EZcap/Easycap (infamously known as "easycrap") devices are known for lousy capture quality, and all sorts of various issues. Your issue may be drivers related, or the Easycap can't handle the incoming signal. Either way, the cheap card is at fault.

It doesn't help that you're using the included junk software, and not VirtualDub.

The ATI 600 USB is far better as a card.

But the VCR also matters.

- Did my advice help you? Then become a Premium Member and support this site.
- For sale in the marketplace: TBCs, workflows, capture cards, VCRs
Reply With Quote
  #3  
07-16-2021, 11:41 AM
Nikon Nikon is offline
Free Member
 
Join Date: Jul 2021
Posts: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by lordsmurf View Post
EZcap/Easycap (infamously known as "easycrap") devices are known for lousy capture quality, and all sorts of various issues. Your issue may be drivers related, or the Easycap can't handle the incoming signal. Either way, the cheap card is at fault.

It doesn't help that you're using the included junk software, and not VirtualDub.

The ATI 600 USB is far better as a card.

But the VCR also matters.
Helo sir
When i conect my vcr directly with LCD so all were goof but when attach vcr with oc through easycap or may also with internel capture card so colorfull horizental lines appear..plsss help.
I use sony P03 vcr..u asked that VCR ALSO MATTER
so plsss why this
Reply With Quote
Reply




Tags
capture, digitalize, record, vcr, vhs

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Image enlargements: How to get detailed image for large print? Albys Photo Processing, Scanning & Printing 1 04-23-2018 12:31 AM
128mb ATI AIW 9600 Radeon install issues, other issues alleng1usa Capture, Record, Transfer 47 03-01-2014 10:32 AM
My VHS capturing plan with EasyCap USB and VirtualDub? Renowned Capture, Record, Transfer 2 10-15-2013 05:19 PM
What exactly is wrong with EasyCap USB picture quality? Pate Capture, Record, Transfer 18 09-29-2012 04:43 AM
EasyCap vs ATI 600 for USB capture devices? sChen77 Capture, Record, Transfer 8 07-19-2012 02:42 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 12:34 AM