Quantcast Editing in NLE after encoding Prores 422 HQ with ffmpeg in the Window 10. - digitalFAQ Forum
Go Back    Forum > Digital Video > Video Project Help > Edit Video, Audio

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1  
05-04-2022, 06:21 AM
jsj2251 jsj2251 is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2022
Posts: 20
Thanked 0 Times in 0 Posts
If I use ffmpeg in window os and encode the video into the Prores 422 HQ codec,
is there a problem with editing and playback within the NLE(like Adobe PP,AE)?

I heard that there is a problem with editing and playback because it is not the official codec of Apple.
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
05-04-2022, 07:18 AM
dpalomaki dpalomaki is offline
Free Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: VA
Posts: 1,411
Thanked 320 Times in 278 Posts
Best place to ask the question may be the Adobe PP or other NLE forum.

Some NLEs may be able to read the ProRes file but not save edits to the same codec.
Reply With Quote
The following users thank dpalomaki for this useful post: jsj2251 (05-04-2022)
  #3  
05-04-2022, 01:47 PM
jsj2251 jsj2251 is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2022
Posts: 20
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by dpalomaki View Post
Best place to ask the question may be the Adobe PP or other NLE forum.

Some NLEs may be able to read the ProRes file but not save edits to the same codec.
oh, thanks I'll open a new thread in another forum.
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which software can capture only a window? Humbert Computers 3 11-12-2020 11:06 AM
PC recommendation for HD video editing and encoding naripeddi Computers 13 10-30-2014 05:27 AM
Video Soap Preview Window too small!!! (ATI MMC) rocko Capture, Record, Transfer 1 10-02-2011 03:08 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 12:46 AM