Quantcast Umatic doesn't play? - digitalFAQ Forum
  #1  
04-10-2022, 01:14 PM
Rods Rods is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2022
Posts: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi, Sorry my english, I come from Brazil.

I have umatic sony vp-7020. I have a problem, I put the tape and it doesn't play, it keeps rewinding to the end of the tape and then it stops. I can't play it, and it does this with all tapes. what can be?
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
04-10-2022, 03:59 PM
latreche34 latreche34 is online now
Free Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: USA
Posts: 2,207
Thanked 377 Times in 346 Posts
It can be hundreds of reasons why it does that, If you are not comfortable fixing it yourself see if you have a technician in your country otherwise just sell it for parts so someone can make use of it.

https://www.youtube.com/user/latoak34/videos
Reply With Quote
  #3  
04-12-2022, 04:54 AM
themaster1 themaster1 is online now
Free Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 295
Thanked 72 Times in 58 Posts
probably some loose/broken belt somewhere that'll need replacement, also make sure to lubricate all the gears inside,
ex here: https://www.youtube.com/watch?v=ajAa...annel=FatVader

Or could be the sensor:
see here: https://www.youtube.com/watch?v=cSSi...=ThomasHartkop
Reply With Quote
  #4  
04-14-2022, 10:41 PM
keaton keaton is offline
Premium Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: USA
Posts: 156
Thanked 75 Times in 53 Posts
I haven't experienced this, but I would also guess it might be sensor related. Here's another video saying that if there is too much light going to the sensor it might not play, but instead rewind or forward. https://www.youtube.com/watch?v=zw2hz6Z7NwM

If you have the lid removed, put the lid back on to keep the light out. If that doesn't fix it, then perhaps the sensor is bad or misaligned, such as the previous poster suggested.
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sony Umatic VP-7020 goes into standby? indy125 Video Hardware Repair 2 03-13-2022 07:41 PM
Best VHS and Umatic capture workflow with VirtualDub to FFV1? JohnR2 Capture, Record, Transfer 10 03-20-2018 07:22 PM
Double-image pillarboxing on Umatic/VHS transfers? Winsordawson General Discussion 2 03-07-2015 09:16 AM
Umatic video tracking error? Winsordawson Capture, Record, Transfer 5 02-17-2015 11:40 PM
Help ...umatic 3/4 stoogedog Capture, Record, Transfer 1 07-25-2008 07:21 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 02:56 PM