Quantcast Elite Video BVP-4 Plus problems - digitalFAQ Forum
  #1  
06-17-2012, 07:57 PM
metaleonid metaleonid is offline
Free Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Fort Lee, New Jersey
Posts: 493
Thanked 18 Times in 16 Posts
Hello,

I just got this one on ebay for $318 + $20 shipping. The unit was described as fully working. However, it looks like it is defective. I have never owned one so I am not 100% sure that what I think is defective is not a feature. However, the quality especially for composite input is awful. I figured out about the slider that gives pass through image which is on the left and it can be controlled by the knob. So I'm attaching 2 images. I connected my DVD player to BVP-4 via composite and ran composite out to ATI 650 Sapphire capture card. The file name is BVP-4.png. Then I connected the DVD's player composite directly to my capture card. For the first image look at the left half of the picture. There are obvious ghosts (shadows) shifted to the right.

The seller told me that his neighbor asked him to sell one and assured him that it was in fully working condition. He gave me an option to return it or to have repaired at seller's cost. What do you guys think? I have a couple of days to decide.


Attached Images
File Type: png BVP-4.png (222.4 KB, 66 downloads)
File Type: png Straight.png (194.6 KB, 53 downloads)
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
06-18-2012, 07:19 PM
lordsmurf's Avatar
lordsmurf lordsmurf is offline
Site Staff | Video
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 9,956
Thanked 1,692 Times in 1,470 Posts
I've seen this on all units, and it can be heavier and readily-noticeable on some of them. It's a byproduct of the method used to alter certain properties of IRE, luma, and contrast. This is the main reason I don't always use the BVP4+ units at all times. It's worse on composite signals because it's a composite signal. In my opinion, the BVP4+ almost shouldn't have composite in/out, because it's really quite horrible. Always use s-video, even if that means juggling some extra VCRs to make it happen.

It is in fully working order, yes.

You can tweak the internal pots with a screwdriver, and it may help to clear this up.

- Did my advice help you? Then become a Premium Member and support this site.
- Find television shows, cartoons, DVDs and Blu-ray releases at the TVPast forums.
Reply With Quote
The following users thank lordsmurf for this useful post: metaleonid (06-18-2012)
  #3  
06-18-2012, 10:49 PM
metaleonid metaleonid is offline
Free Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Fort Lee, New Jersey
Posts: 493
Thanked 18 Times in 16 Posts
I had no idea about it. Thank you. So are there any proc amps with good composite signal? Not by Elite, but others? Actually all I need is Gamma correction.
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Elite Video BVP4 vs. SignVideo PA-100, proc amps for PAL? vaccastracca Restore, Filter, Improve Quality 9 02-08-2018 09:21 PM
Elite Video BVP4+ UK Power adapter powellfan Video Hardware Repair 3 06-09-2012 09:35 AM
Wanted : SignVideo or Elite Video proc amp djg8544 Marketplace 2 03-21-2012 11:34 PM
Problems with my Elite Video BVP-4 Plus, lines on either side of video Dallas Video Hardware Repair 5 01-30-2012 09:49 PM
Elite Video Super Duper Manual Wagonmaster91 Video Hardware Repair 7 06-11-2011 07:24 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 02:13 AM