Quantcast Worth filtering this clip? lower bitrate sat cap - digitalFAQ Forum
  #1  
05-18-2018, 03:39 AM
wigam wigam is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Dunkin' Donuts
Posts: 100
Thanked 2 Times in 2 Posts
Hi,

capped a short clip of this show, looks to be broadcast at a low sd res.

I have re-encoded to MPEG-2 dvd compliant file. Would it be well served to filter it? If so what filters?

thanks


Attached Files
File Type: mpg thunder.mpg (17.61 MB, 8 downloads)
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
05-18-2018, 07:16 AM
sanlyn sanlyn is offline
Premium Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: N. Carolina and NY, USA
Posts: 3,648
Thanked 1,264 Times in 971 Posts
It's field-blend deinterlaced. That's permanent damage. Nothing you can do
Reply With Quote
  #3  
05-18-2018, 11:40 AM
wigam wigam is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Dunkin' Donuts
Posts: 100
Thanked 2 Times in 2 Posts
I have attached a sample of the cap rather the final encode. In case it was something i had done.

Still pointless?

thanks


Attached Files
File Type: avi thunder_edit.avi (97.13 MB, 4 downloads)
Reply With Quote
  #4  
05-18-2018, 01:11 PM
sanlyn sanlyn is offline
Premium Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: N. Carolina and NY, USA
Posts: 3,648
Thanked 1,264 Times in 971 Posts
What are you using to capture this avi? It's frame rate is 48.2 fps, it has out of phase duplicate fields and telecine glitches. It's crapped-up video from the word go. I can't believe it was broadcast that way, and no way was it broadcast at that frame rate. Youy can tell it was film source, which is never simple interlace.

Quote:
Originally Posted by wigam View Post
looks to be broadcast at a low sd res.
If its' "low sd res", how did it get to be 1920x1080?
Reply With Quote
  #5  
05-18-2018, 07:59 PM
wigam wigam is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Dunkin' Donuts
Posts: 100
Thanked 2 Times in 2 Posts
oops. i captured from hdmi output and satellite receiver upscaled it. used hd frame grabber i use for hd caps forgot different source when i capped.

I'll try some caps from video output and use ati capture

broadcast is 544 x 576 at 4.5 mbps
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recommend a good clip library manager? ehbowen Project Planning, Workflows 3 03-22-2018 10:04 PM
PhotoDirector freezes at 99% while analyzing a clip? avz10 Edit Video, Audio 1 08-22-2014 07:22 AM
Trouble with scanning TMPGEnc authored clip unclescoob Encode, Convert for discs 3 02-01-2013 01:21 AM
Still clip jump SSStudio Edit Video, Audio 12 12-06-2009 03:24 PM
HD video clip has stuttering playback ? manthing Videography: Cameras, TVs and Players 3 02-12-2006 12:19 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 05:06 AM