Quantcast Avisynth: Loading OGM Files? - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
10-05-2005, 08:50 AM
shgr shgr is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Lima, Peru
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hello everyone

long time i have to deal with an ogm video. i remember having succeed but now i need help again.

when i load this script on tmpgenc, it starts encoding but just a black screen.

Code:
DirectshowSource("C:\video3divx5.ogm", fps=30.000)
BilinearResize(320, 190, 4, 0, 632, 352)
aSharp(2, 4)
AddBorders(16, 17, 16, 17)
TextSub("C:\video3.srt")
thank you so much
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
10-05-2005, 12:00 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Are you sure you have the codec used for the video that is in the ogm ?
Let remember that ogm is just a container, not a codec. The video in the container can be xvid, divx or other thing.

Note: you can also open it into virtualdub mod and save it as avi. This will probably remove the audio but who cares ?
Reply With Quote
  #3  
10-05-2005, 12:22 PM
shgr shgr is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Lima, Peru
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
thank u, Dialhot

yes, i know that ogm its just a container and i think i have the exact codecs because i can play it in the windows media player with no problems.
Reply With Quote
  #4  
10-05-2005, 04:05 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by shgr
yes, i know that ogm its just a container and i think i have the exact codecs because i can play it in the windows media player with no problems.
That's definitely not an answer. BTW this time I did a mistake, this is not a codec that you miss but a directshow filter. Open Graphedit, drag your OGM into it and look at how your file is rendered. You will probably have an error there.
Reply With Quote
  #5  
10-05-2005, 11:24 PM
shgr shgr is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Lima, Peru
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
well, i dont know what graphedit is for... but i loaded the file on it... and this is what i got

Reply With Quote
  #6  
10-06-2005, 05:00 AM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
No error in the rendering so you should have no problem.

1/ Try to go into the DirectVobSub configure panel, in the "General" tab, "Loading" section, select "Load when Needed".

2/ Go into the preview of tmpgenc (after load the avs, menu File -> Preview). Do you have a black screen there also ?

3/ Play the avs in a media player, what yo you have ?

4/ add a "Info()" at the end of the script and redo the point 2 and 3. What is the colorspace indicated on the video ?
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Avisynth: Subtitle loading problem khusru Avisynth Scripting 2 01-25-2005 09:34 PM
Avisynth: Loading RealMedia files? shgr Avisynth Scripting 1 12-28-2004 04:55 AM
Avisynth: Automatic loading of AVS 2.0x plugins in AVS 2.5 vmesquita Avisynth Scripting 1 10-10-2003 01:16 PM
TMPGEnc: Problem loading .avs files Vitia Video Encoding and Conversion 13 03-03-2003 01:16 PM
Avisynth: Loading the AVS file into tmpgenc? deltaboy Avisynth Scripting 0 05-21-2002 07:50 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 10:31 PM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd