Quantcast Audio is Giving Loud Pops and Clicks with Every Movie - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
10-20-2003, 07:02 AM
mcmount mcmount is offline
Free Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Could anyone help with this;

I've encoded 6 movies with KVCD half pal and done audio from AC3 to mp2 with headache. Then build dvd project with dvdlab.

Everything is burned to one DVD and everything else exept the audio is working perfect. Audio is giving loud pops and clicks with every movie. I've tried many things; muxing with tmpeg mpgtools, muxing with dvdlab, re-encoded audio with besweet, re-encoded audio with dvdlab but still same problem exists.

When listening audio with computer everything is just fine, no clicks and pops. When playing with my Thomson standalone lots of pops and clicks.

I don't know what to do next, please help!

McMount
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
10-20-2003, 10:39 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi mcmount,

Seems you encoded your audio as "Stereo"
That also happens to me, on my RCA receiver.
Encode your audio as "Dual Channel", and try it again.
DO NOT encode as "Stereo" or "Joint Stereo"

-kwag
Reply With Quote
  #3  
10-20-2003, 11:06 AM
el_mero_zooter el_mero_zooter is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: T.O. (Da T-Dot)
Posts: 498
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to el_mero_zooter
Quote:
Originally Posted by mcmount
Could anyone help with this;

I've encoded 6 movies with KVCD half pal and done audio from AC3 to mp2 with headache. Then build dvd project with dvdlab.

Everything is burned to one DVD and everything else exept the audio is working perfect. Audio is giving loud pops and clicks with every movie. I've tried many things; muxing with tmpeg mpgtools, muxing with dvdlab, re-encoded audio with besweet, re-encoded audio with dvdlab but still same problem exists.

When listening audio with computer everything is just fine, no clicks and pops. When playing with my Thomson standalone lots of pops and clicks.

I don't know what to do next, please help!

McMount

Mc,
Think i follow ya,,,
it may be something within dvdlab itself, which version did u get?
If you already have the ac3 sound file, use the ac3 audio file directly....
dont need to encode to mp2 ---if you are going to be using dvdlab to author to dvd .....
I've had probs with mp2, mpa files and dvdlab...when i use mpg or mpv and ac3 for the audio,,,works mint....

ZtR
Reply With Quote
  #4  
10-21-2003, 06:47 AM
mcmount mcmount is offline
Free Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thank you VERY much for help, I'll test both methods and let you know how it goes cause I've already deleted some ac3 files.

mcmount
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quiet talking, but loud action? AdamJ Audio Conversion 2 09-28-2004 07:27 AM
BBMpeg: Audio "pops" in my player, any ideas? irshliquor Video Encoding and Conversion 6 04-19-2003 01:11 AM
Headac3he is giving me a headache!! twobit326 Audio Conversion 26 04-08-2003 11:16 PM
Audio Pops in captured video? twobit326 Video Capturing / Recording 2 11-11-2002 12:32 AM
VCD audio Clicks and pops? Yazooo Audio Conversion 5 08-30-2002 10:04 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 12:38 AM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd