Quantcast Avisynth: Purple Blocks in Video? - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
02-24-2003, 02:05 PM
PyRoMaNiA PyRoMaNiA is offline
Free Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: a PAL land (UK)
Posts: 408
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
OK, this seems to occur only on films that are in RGB format, and I thought it was the ConvertToYUY2() line that was causing it. But I loaded the original avi file directly into TMPGEnc and it looked fine, I then loaded it via a simple AVS script with NO filters...and there were purple blocks all over the film...I loaded the avi file in VirtualDub and the purpleness was there again, but when I play the film in Windows Media Player its fine!! Help!! I can't think of why this is happening...I tried to load it using DirectShowSource instead of avisource, but TMPGEnc would crash while encoding.......
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
02-24-2003, 02:30 PM
PyRoMaNiA PyRoMaNiA is offline
Free Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: a PAL land (UK)
Posts: 408
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
OK, this only seems to happen on films encoded with
"MS MPEG-4 3688 V3" so could this be a codec problem?
Reply With Quote
  #3  
02-24-2003, 02:34 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi PyRoMaNiA,

Download the XviD CODEC. See if that helps.

-kwag
Reply With Quote
  #4  
02-25-2003, 12:30 PM
PyRoMaNiA PyRoMaNiA is offline
Free Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: a PAL land (UK)
Posts: 408
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I already have the XviD codec installed...
Reply With Quote
  #5  
02-28-2003, 12:40 PM
PyRoMaNiA PyRoMaNiA is offline
Free Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: a PAL land (UK)
Posts: 408
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
OK, I've fixed this problem now, I uninstalled the Nimo Codec pack and everything works fine! Annoying as I only recently fixed a more severe "green haze" XviD problem...ah well. Turns out it was in Windows Media Player too, just less noticeable.
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Avisynth: Purple/Pink Tint? AdamJ Avisynth Scripting 2 11-12-2004 03:54 PM
TMPGEnc: Blurry and Squares/blocks in video crkr Video Encoding and Conversion 9 06-14-2004 05:21 PM
KVCD: Background Blocks in video? Jellygoose Video Encoding and Conversion 14 09-03-2003 03:42 PM
getting scratch blocks from video encoded with tmpgenc? Yoda Video Encoding and Conversion 6 06-13-2003 02:33 PM
Avisynth: Blocks!? CheronAph Avisynth Scripting 11 04-29-2003 11:35 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 05:59 PM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd