Quantcast Bitrates: CQmatic Predicting All Movie Length Insteed a 2 Min Sample - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
09-14-2003, 10:46 AM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hello,

I finally manage to understand what happens to some people that can't use CQMatic correctly.

Sometimes CQMatic fails to do its prediction because it tries to test all the movie length insteed of taking a 2 minutes sample.

I just found what cause this : that happens when you have an audio source indicated in tmpgenc project.

Even if you force the project to "ES video only", you must erase reference to audio source.
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
09-14-2003, 02:02 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Dialhot

Even if you force the project to "ES video only", you must erase reference to audio source.
Yep. That's another TMPGEnc bug
And you can reproduce the error any time, even running TMPEG by itself.

-kwag
Reply With Quote
  #3  
09-15-2003, 09:04 AM
GFR GFR is offline
Free Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 438
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I have this error at home even without an audio source.

At work, with the same source, same version of DVD2AVI, Avisynth, TMPGEnc, etc., it works OK. Ooops! I shouldn't be doing this at work

I know it's a TMPGENc bug, here's what I did trying to debug it:

1) Aborted CQMatic and TMPGEnc.
2) Opened CQMatic.tpr with notepad.
3) The cut editing settings where all there, so CQMatic is OK.
4) Started TMPGEnc and opened CQMatic.tpr.
5) Hit Start Encoding, it tries to encode the whole movie.
6) Aborted.
7) Advanced | Source Range, move to end frame.
Cancel, Cancel.
9) Start Encoding again.
10) this time the movie is correctly sampled.

TMPGEnc only "learned" the editing after I forced it to move to the last sample.

I don't know why it happens in one machine, and not in the other.
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bitrates: Wrong movie length calculated by Calcumatic? rds_correia Video Encoding and Conversion 2 05-14-2006 02:43 PM
Video length in Cqmatic after using avisynth to change speed? khusru Video Encoding and Conversion 2 03-12-2004 05:56 AM
KVCD: Movie length only half? Pr0z4C Video Encoding and Conversion 1 06-17-2003 02:45 PM
KVCD: 704x480 max movie length on 1 CD-R 80? bman Video Encoding and Conversion 0 05-25-2003 01:22 AM
XVCD movie length not right ? spurty Authoring VCD, DVD, Blu-ray 0 10-13-2002 01:15 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 08:49 PM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd