Quantcast TMPGEnc: Jerky Video - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
11-25-2003, 01:10 AM
tony_c tony_c is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
After i burn my kvcd and play it in my dvd player it looks like it pauses in between frames or something and it kinda gives like a skipping efect. Does anyone know what this could be from? The file playes perfect before I encode. I use VirtualDub to split,Headac3e to encode to mp2,TMPGEnc with the 352x240 kvcd templete to encode to m1v, and to multiplex.

thanks
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
11-25-2003, 01:15 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi tony_c,

Did you check "Resample to: 44.1Khz" in HeadAC3he when you encoded your audio

-kwag
Reply With Quote
  #3  
11-25-2003, 01:32 AM
tony_c tony_c is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
thanks for the quick reply.

I dont think i did, is that the problem?
Reply With Quote
  #4  
11-25-2003, 05:48 AM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Do you think Kwag asked you that just for the fun ?
Reply With Quote
  #5  
11-25-2003, 02:05 PM
tony_c tony_c is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hey,i'm new here and you have to cut me a little slack

I went back through and redid my kvcd and checked it the resample box and it's perfect now so that must have been it.

thanks 4 the help
Reply With Quote
  #6  
07-12-2004, 02:48 AM
raquien raquien is offline
Free Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Philippines
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by tony_c
After i burn my kvcd and play it in my dvd player it looks like it pauses in between frames or something and it kinda gives like a skipping efect.
hello, im experiencing this one also. my audio is 44.1kHz 160kbps mp2 and my video was encoded from 25fps PAL 720 x 576 to 23.796 fps 352 x 240 LBR.

the only thing i can think that i did wrong was when i didn't change the frame rate of audio to 23.976 also, since i got no sync problem after muxing. am i right?
Reply With Quote
  #7  
07-12-2004, 03:07 AM
Fluffbutt Fluffbutt is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 189
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I used to have the same problem - I think it's tmpg's multiplex that does it.

Try bbmpeg.., or Kwags lined multiplexer here on the forum (somewhere, use the search)
__________________
|
Meeow!
Reply With Quote
  #8  
07-12-2004, 03:12 AM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
The problem can be related to the "Detect scene change" settings in tmpgenc. Try to change it.

Note: why the hell do you use SO MUCH space for the audio and SO FEW for the picture ?
Reply With Quote
  #9  
07-12-2004, 05:02 AM
raquien raquien is offline
Free Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Philippines
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Dialhot
The problem can be related to the "Detect scene change" settings in tmpgenc. Try to change it.
Phil, change it to what?

Quote:
Note: why the hell do you use SO MUCH space for the audio and SO FEW for the picture ?
Sorry Phil this is just my first KVCD, i've been reading the forum for 1 week now, my goal is to have a project that will just play okay in my player, i will be dealing the optimization of the video in my next projects.. thanks for the help.
Reply With Quote
  #10  
07-12-2004, 06:05 AM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by raquien
Phil, change it to what?
Lol. I was sure you will ask that
It(s a check box, so just uncheck it if it was checked or the opposite

Quote:
Sorry Phil this is just my first KVCD, i've been reading the forum for 1 week now, my goal is to have a project that will just play okay in my player, i will be dealing the optimization of the video in my next projects.. thanks for the help.
If you don't want to be disapointed with your first attempt, do it with audio at 128 and not 160.
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jerky video again? Werne Video Encoding and Conversion 37 07-06-2004 03:07 PM
KVCD video has Jerky motion? kev23m Video Encoding and Conversion 3 05-06-2004 02:07 PM
TMPGEnc: Choppy and jerky video fiercegaming Video Encoding and Conversion 5 01-17-2004 10:28 PM
DVD2SVCD: jerky video conversion TheDJ Video Encoding and Conversion 0 12-12-2003 06:17 AM
TMPGEnc: Jerky video problem Psycho Reptile Video Encoding and Conversion 0 07-04-2002 03:01 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 11:41 PM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd