Quantcast Site Crawling to a Halt - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
09-18-2005, 03:58 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Is it me, or is kvcd.net/forum crawling to a halt sporadically
Please tell me about it, because if it's not me, then I think it's time to give "bluehost.com" the boot (and finger!), and move to another hosting
Several days ago we had database issues, and they acknowledged it.
It took them several hours to fix it, and to me, that's unacceptable.

Thanks,
-kwag
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
09-18-2005, 04:11 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by kwag
Is it me, or is kvcd.net/forum crawling to a halt sporadically
It's not you. But I never suffered this before.
  #3  
09-18-2005, 04:15 PM
rds_correia rds_correia is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Chinese Democracy starts now!
Posts: 2,563
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Talk about it...
I'm even having difficulty in posting this message...
But, oh no! Not another change of ISP pleeeease
Cheers
__________________
Rui
  #4  
09-18-2005, 04:22 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by kwag
Is it me, or is kvcd.net/forum crawling to a halt sporadically
It's not you. But I never suffered this before.

Edit: as you can see there are eleven minutes between the two post of the same message ! That's all the time I waited with no change on the screen before to resubmit my message
  #5  
09-18-2005, 04:29 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanks Phil.
I guess it seems to be a routing problem.

Look at my "ping" replies:

ping -n 10 www.kvcd.net

Pinging kvcd.net [209.63.57.146] with 32 bytes of data:

Reply from 209.63.57.146: bytes=32 time=297ms TTL=45
Request timed out.
Reply from 209.63.57.146: bytes=32 time=261ms TTL=45
Request timed out.
Reply from 209.63.57.146: bytes=32 time=272ms TTL=45
Reply from 209.63.57.146: bytes=32 time=264ms TTL=45
Reply from 209.63.57.146: bytes=32 time=247ms TTL=45
Reply from 209.63.57.146: bytes=32 time=255ms TTL=45
Reply from 209.63.57.146: bytes=32 time=250ms TTL=45
Request timed out.

Ping statistics for 209.63.57.146:
Packets: Sent = 10, Received = 7, Lost = 3 (30% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 247ms, Maximum = 297ms, Average = 263ms


And after running a trace:

tracert www.kvcd.net

Tracing route to kvcd.net [209.63.57.146]
over a maximum of 30 hops:

1 2 ms 2 ms 2 ms 10.0.0.1
2 13 ms 14 ms 15 ms 69.167.228.1
3 14 ms 16 ms 14 ms 67.22.106.73
4 174 ms 182 ms 184 ms 67.22.105.1
5 179 ms 181 ms * unk-426d0ef9.adelphiacom.net [66.109.14.249]
6 194 ms 188 ms 192 ms a1-00-00-00.c1.mia95.adelphiacom.net [66.109.1.2
37]
7 222 ms 220 ms 241 ms so-01-01-00.c1.dca91.adelphiacom.net [66.109.0.3
7]
8 200 ms 206 ms 210 ms p3-05-00-00.p0.dca90.adelphiacom.net [66.109.1.1
42]
9 194 ms 200 ms 208 ms paix-iad1.eli.net [198.32.190.21]
10 240 ms 236 ms 233 ms ge-4-1-0--0.cr01.mcln.eli.net [207.173.114.125]

11 260 ms 261 ms 249 ms so-0-0-0--0.cr02.chcg.eli.net [207.173.114.250]

12 278 ms 284 ms 284 ms so-1-0-0--0.cr01.slkc.eli.net [207.173.115.237]

13 296 ms 297 ms 293 ms ge-0-0-0--0.gw02.slkc.eli.net [207.173.115.246]

14 * * 301 ms 70.97.59.22
15 295 ms * * box6.bluehost.com [209.63.57.146]
16 * 295 ms 292 ms box6.bluehost.com [209.63.57.146]

Trace complete.


So the router at 70.97.59.22 seems to be where the problem is.

Code:
09/18/05 17:25:28 IP block 70.97.59.22
Trying 70.97.59.22 at ARIN
Trying 70.97.59 at ARIN

OrgName:    Electric Lightwave Inc 
OrgID:      ELIX
Address:    4400 NE 77th Ave
City:       Vancouver
StateProv:  WA
PostalCode: 98662
Country:    US

ReferralServer: rwhois://whois.eli.net:4321

NetRange:   70.96.0.0 - 70.103.255.255 
CIDR:       70.96.0.0/13 
NetName:    ELI-NETWORK-ELIX
NetHandle:  NET-70-96-0-0-1
Parent:     NET-70-0-0-0-0
NetType:    Direct Allocation
NameServer: NS.ELI.NET
NameServer: NS2.ELI.NET
Guess I was blaiming bluehost.com too quickly!, when the problem is really at Electric Lightwave,Inc. , their provider.

-kwag
  #6  
09-18-2005, 04:43 PM
Prodater64 Prodater64 is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Palma de Mallorca - España
Posts: 2,925
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I don't know if it is on topic but some times I send a post and a forum debug window opens, but if I go to the forum the post is already there.
  #7  
09-18-2005, 04:45 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Prodater64
I don't know if it is on topic but some times I send a post and a forum debug window opens, but if I go to the forum the post is already there.
Has this happened to you today
This was a database issue 3 or 4 days ago, and the provider E-Mailed me saying this had been solved.

-kwag
  #8  
09-18-2005, 07:08 PM
Prodater64 Prodater64 is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Palma de Mallorca - España
Posts: 2,925
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by kwag
Quote:
Originally Posted by Prodater64
I don't know if it is on topic but some times I send a post and a forum debug window opens, but if I go to the forum the post is already there.
Has this happened to you today
This was a database issue 3 or 4 days ago, and the provider E-Mailed me saying this had been solved.

-kwag
Not today, but some days ago. Also in the past I got same debug page any time.
  #9  
09-19-2005, 04:22 PM
Zyphon Zyphon is offline
Free Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: London, England (UK)
Posts: 1,035
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I have never had any problems with this board and speed has always been good for me.

EDIT: Oh btw by speed I meant the speed of the board loading times and not speed that you put up your nose, I just read my above line and it didn't look right.
__________________
Regards.

Michael.
  #10  
10-23-2005, 05:04 PM
Prodater64 Prodater64 is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Palma de Mallorca - España
Posts: 2,925
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Debug message at 18.00 hs., San Juan, Puerto Rico time.
  #11  
10-23-2005, 05:25 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanks Luis.
It must have been a sporadic failure at the provider.
Everything looks fine now.

-kwag
  #12  
10-23-2005, 05:29 PM
Prodater64 Prodater64 is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Palma de Mallorca - España
Posts: 2,925
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
  #13  
10-24-2005, 12:23 AM
fabrice fabrice is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Madrid-Spain
Posts: 515
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi,

Another error right now (don't know what is the San Diego hour):

Could not query forum moderator information

DEBUG MODE

SQL Error : 1030 Got error 12 from table handler

SELECT aa.forum_id, u.user_id, u.username FROM phpbb_auth_access aa, phpbb_user_group ug, phpbb_groups g, phpbb_users u WHERE aa.auth_mod = 1 AND g.group_single_user = 1 AND ug.group_id = aa.group_id AND g.group_id = aa.group_id AND u.user_id = ug.user_id GROUP BY u.user_id, u.username, aa.forum_id ORDER BY aa.forum_id, u.user_id

Line : 221
File : index.php

Just in case there is a potential big pb in the database...

Salu2
Fabrice
  #14  
10-24-2005, 12:51 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanks fabrice.
I just ran a database check, but everything checked out fine
I'll keep an eye on this for sure!

Thanks,
-kwag
Closed Thread




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Site Policy kwag Off-topic Lounge 0 10-27-2004 10:57 PM
Site com Capítulos de DVD claudiomartins Conversão e Codificação de Vídeo (Português) 21 09-30-2004 04:47 PM
Site Codec's ksvcd.eng Conversão e Codificação de Vídeo (Português) 1 07-30-2004 12:58 PM
Your Site Bud Off-topic Lounge 13 03-12-2003 03:14 AM
Site was down for ~45 minutes :( kwag Off-topic Lounge 0 01-02-2003 02:13 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 04:59 AM  —  vBulletin © Jelsoft Enterprises Ltd