Quantcast How to replace menu for movie? - digitalFAQ Forum
  #1  
05-20-2010, 08:13 AM
manthing manthing is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: United Kingdom
Posts: 329
Thanked 9 Times in 7 Posts
i would like to replace the menu to an existing movie with my own.

my questions are:

1) how to do this?
2) what is the easiest way of doing this?

i know i can extract the video and audio from the movie, place those into a dvd authoring application and create a new dvd with my menu from that.

but i'm worried that when i extract the video from the dvd, i may lose some quality - ie lower bitrate on extraction by mpeg editor?

which app can extract the video without loss of quality?

alternatively, is there some software that will allow me to swap the existing menu for my new menu?

thanks.

-- merged --

in the end, i used pgcdemux to extract the video & audio. then created my own menu and authored my own dvd.

might still learn how to swap menus one day.

but for now, this case is closed.

ta.
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
02-12-2018, 05:17 AM
lordsmurf's Avatar
lordsmurf lordsmurf is offline
Site Staff | Video
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 11,900
Thanked 2,169 Times in 1,869 Posts
That was really your only option. There's no way to in-place swap out a movie/video/title. At best, you can extract all the assets (menu images, menu audio, motion menu video clips, etc), and then try to reauthor as close as possible.

Ulead DVD Workshop 2, or your favorite DVD-Lab, helps for this. You need non-basic tools.

Same goes for modern Blu-ray.


This was an unanswered question or unresolved issue found during a site audit. It's hard to have an FAQ when the answers are missing, or final outcomes are unknown. At The Digital FAQ support forum, questions are never intentionally ignored, and may have been missed due to a forum glitch or human error. More details on the audit. (In some cases, threads have been edited/updated with newer information.)


- Did my advice help you? Then become a Premium Member and support this site.
- For sale in the marketplace: TBCs, workflows, capture cards, VCRs
Reply With Quote
The following users thank lordsmurf for this useful post: hdfills (03-26-2019)
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to replace a menu? manthing Copy DVDs, Duplicate, Replicate 4 06-08-2011 03:43 PM
A Canopus DV converter box does not replace a TBC ?? lordsmurf Capture, Record, Transfer 2 02-17-2010 03:11 PM
New PC help, need to replace old and slow computer d.smyth Computers 30 01-21-2008 02:16 PM
Replace your DVD Recorder Drive! Tom_n_Jonna Capture, Record, Transfer 5 02-08-2007 12:47 PM
Replace audio track ninjastriker Edit Video, Audio 2 07-11-2006 05:51 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 01:25 PM