Quantcast DMR-ES10 / ES15 passthrough TBC setup? - Page 2 - digitalFAQ Forum
Go Back    Forum > Digital Video > Video Project Help > Capture, Record, Transfer

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #21  
09-16-2018, 09:27 AM
Eric-Jan Eric-Jan is offline
Free Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Netherlands,
Posts: 193
Thanked 14 Times in 12 Posts
Quote:
Originally Posted by lordsmurf View Post
ES15 has RGB component, but it's still SD.
ES10 probably does as well, but I can't look at the back of it right now.
Are you sure about RGB component ? mine (ES35) has YUV, that's because the component output was used for plasma/lcd flatscreens, a CRT uses RGB
yes , always SD, because it's PAL , 16:9 was made by making it anamorph or letterbox, because it must be "fitted"
Reply With Quote
The following users thank Eric-Jan for this useful post: lordsmurf (09-16-2018)
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #22  
09-16-2018, 11:02 PM
lordsmurf's Avatar
lordsmurf lordsmurf is offline
Site Staff | Video
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 8,477
Thanked 1,392 Times in 1,224 Posts
To clarify, the wires = red, green, blue.
Not "RGB" colorspace. You are correct, video is YUV colorspace.

- Did my advice help you? Then become a Premium Member and support this site.
- Find television shows, cartoons, DVDs and Blu-ray releases at the TVPast forums.
Reply With Quote
  #23  
09-17-2018, 02:38 AM
Eric-Jan Eric-Jan is offline
Free Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Netherlands,
Posts: 193
Thanked 14 Times in 12 Posts
I guess you should call it YUV component, and not by the cable colors, when someone talks about RGB i think about the RGB of the SCART connection, which was/is a better way to connect a DVD player to a CRT tv i remember...
it's a bit of a shame, that my JVC HR-S8960 has no component connections, like my "Panny" has....
would be nice to hack that but i notice a cometh effect on the JVC one, i guess there's no perfect VCR/DVR at all exept maybe a Professional VHS deck

-- merged --

Yes, ES10 has also component yuv output, what i just discovered is, in progressive mode, (component video out) MacroVision is disabled for my model ES35, but not all pre-recorded vhs duplicates have MacroVision protection, when interlaced is switched on, the upper part of the screen changes from dark to light, which isn't even that bad, i guess over composite it will be worse, this i did not yet try with a MacroVision "protected" vhs tape.

clip
Reply With Quote
  #24  
12-09-2018, 02:19 AM
autephex autephex is offline
Free Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 21
Thanked 0 Times in 0 Posts
SuperS, or anyone..

Was wondering if you could please share the list of codes for individual buttons of the original es15 remote? I've been searching the net with no luck

thanks
Reply With Quote
  #25  
12-09-2018, 07:12 AM
Eric-Jan Eric-Jan is offline
Free Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Netherlands,
Posts: 193
Thanked 14 Times in 12 Posts
I believe those code's only have the main functions in a programmable remote, you do need to get hold of the specific model type remote, allmighty LordSmurf will know this one for sure
You do not state which programmable remote you have, that should also make a difference.
Reply With Quote
  #26  
12-09-2018, 02:04 PM
lordsmurf's Avatar
lordsmurf lordsmurf is offline
Site Staff | Video
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 8,477
Thanked 1,392 Times in 1,224 Posts
Quote:
Originally Posted by autephex View Post
Was wondering if you could please share the list of codes for individual buttons of the original es15 remote? I've been searching the net with no luck
Buy the original remote for $25 or less.
Remotes are one of the few things off eBay that are almost always functional as intended.

Gear like this will never work with universals, not even fancy ones.

- Did my advice help you? Then become a Premium Member and support this site.
- Find television shows, cartoons, DVDs and Blu-ray releases at the TVPast forums.
Reply With Quote
  #27  
12-09-2018, 02:20 PM
autephex autephex is offline
Free Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 21
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yes, I've read this statement already and it is for sure valid.

However OP states they have codes for each button and this would be useful info to make available regardless.

I have the general remote code for the recorder which is 121

I am also not interested in accessing every last function, only the few I need, so if I am able to do that without buying a $25 remote, then that works for me.
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question on Panasonic DMR-ES15 (EU-PAL) U-max Restore, Filter, Improve Quality 4 08-19-2018 05:58 PM
Wanted: Panasonic ES10/ES15 dinkleberg Marketplace 2 05-16-2018 05:05 PM
Panasonic DMR ES10 passthrough setup? qiko Capture, Record, Transfer 3 04-29-2018 06:00 AM
Does the Panasonic ES15 passthrough both NTSC and PAL? retartedted Capture, Record, Transfer 1 04-12-2017 08:45 PM
Using Panasonic ES10 DVD as a Passthrough RABinMS Restore, Filter, Improve Quality 7 07-20-2014 06:50 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 12:40 PM