Quantcast Problem with Burning Using Nero - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
07-06-2004, 11:12 AM
adellolly adellolly is offline
Free Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi
I had an AVI file that I convert it to MPG using EO Video.
Then I used the TMPGEnc to convert the MPG file to VCD using KVCD-CQ-352x240 template. The conversion was successful and I can view the file using WMP.
Finally, I burned the file into VCD using Nero 6.0 (after unchecking the standard VCD option).
When I tried to view the file using my DVD player, I can only hear the audio and I have blank green screen.
Any help will be appreciated.
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
07-06-2004, 11:46 AM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Why don't you convert directly your AVI in KVCd ? You have a BIG lost in quality there.

BTW, fior the greenish screen problem, did you test first if your player is capable to play KVCD ?
Reply With Quote
  #3  
07-06-2004, 12:30 PM
adellolly adellolly is offline
Free Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Dialhot
Why don't you convert directly your AVI in KVCd ? You have a BIG lost in quality there.
Do u mean using the AVI as an input directly to TMPGEnc?

Quote:
Originally Posted by Dialhot
BTW, fior the greenish screen problem, did you test first if your player is capable to play KVCD ?
Yes. My player is capable of playing KVCD since I tested this before. After reading through the forum, I guess this could be a burning problem since I am using a burning speed of x48. Do u think I should use a slower speed (x8 for example)?
Thanks a lot for your help.
Reply With Quote
  #4  
07-06-2004, 01:18 PM
Prodater64 Prodater64 is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Palma de Mallorca - España
Posts: 2,925
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by adellolly
Quote:
Originally Posted by Dialhot
Why don't you convert directly your AVI in KVCd ? You have a BIG lost in quality there.
Do u mean using the AVI as an input directly to TMPGEnc?
In spite that you can load an avi directly into TMPGEnc, it is much better to use avisynth frameserver to apply some filters (i.e. Dialhot V4 script) to avi file, and later load avs script into TMPGEnc.

Quote:
Originally Posted by adellolly
Yes. My player is capable of playing KVCD since I tested this before. After reading through the forum, I guess this could be a burning problem since I am using a burning speed of x48. Do u think I should use a slower speed (x8 for example)?
Thanks a lot for your help.
Yes, maximal x8.


Edited: Dialhot has more experience than me. Take maximal x12 .



--------------------------
Visit: DockingGate, a powerful tool, by Prodater64.
Visit: DockingGate taskbar, by Prodater64.
Visit: Mencoder scripting with AVSEdit and Guide for Multiple Files by Prodater64.
--------------------------
Reply With Quote
  #5  
07-06-2004, 01:19 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by adellolly
Do u mean using the AVI as an input directly to TMPGEnc?
Yes it is. But we are discussing about that in an other thread you opened.

Quote:
I am using a burning speed of x48. Do u think I should use a slower speed (x8 for example)?
Thinking or not is not the problem. Do not use 48x . 12x is a maximum.

BTW, you should use RW media at least until all work correctly.
Reply With Quote
  #6  
07-07-2004, 11:19 AM
adellolly adellolly is offline
Free Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi
I tried burning the files at 8x but I still have the same green blank screen. Again the audio is there but no video. I manged to open the .dat files in WMP but they do not play in my DVD player.
So I do not think it is a writing-speed problem. I am doing something wrong while burning the CD using Nero 6.
Any hints?
Reply With Quote
  #7  
07-07-2004, 11:30 AM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Try with vcdeasy to see if the problem is in this part (burning) or before (making the KVCD).
Reply With Quote
  #8  
07-09-2004, 08:31 AM
adellolly adellolly is offline
Free Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Dialhot
Try with vcdeasy to see if the problem is in this part (burning) or before (making the KVCD).
I tried VCDeasy but still the GREEN blank screen is all what I have + audio.
So my guess it is not a burning problem. What can be wrong?
Reply With Quote
  #9  
07-09-2004, 10:29 AM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
You have to list all the diffeernce between the KVCd you are doing right know, and the ones that you said you already tested with succes on your player.

Then we will find what can be the problem. Because there is surely something different between the two.
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem burning a kvcd with nero akasha Authoring VCD, DVD, Blu-ray 4 10-05-2004 05:44 AM
Burning with Nero 5.5.1.8 ZTM Authoring VCD, DVD, Blu-ray 5 12-25-2003 09:22 PM
Problem after burning with Nero 5 Greig Authoring VCD, DVD, Blu-ray 1 11-26-2003 09:41 AM
Nero burning problem, video too short! SIRCOOKS Authoring VCD, DVD, Blu-ray 0 04-06-2003 08:35 PM
Need Help Burning KDVD Using Nero KVCDs Authoring VCD, DVD, Blu-ray 1 06-22-2002 12:40 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 07:30 PM  —  vBulletin © Jelsoft Enterprises Ltd