Quantcast Line on Screen During Capture - digitalFAQ Forum
  #1  
02-28-2018, 06:18 AM
JoRodd JoRodd is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: NJ
Posts: 75
Thanked 12 Times in 8 Posts
My setup - Sony Betamax (SL-HF450) > ATI TV Wonder 600 USB > VirtualDub (Huffyuv) > Windows 7 64.

I noticed a line on the screen (right side). It is pretty pronounced on VDub.

I tried capturing directly to my DVD Recorder. The line is there but not as pronounced.

Is there a way to avoid/eliminate this altogether? If not, do I minimize by cropping?

I have attached a screenshot.


Attached Images
File Type: jpg Beta Screen Capture.jpg (325.5 KB, 14 downloads)
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
02-28-2018, 07:01 AM
NJRoadfan NJRoadfan is offline
Premium Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,128
Thanked 349 Times in 286 Posts
Crop it out. Its likely the line was always on the original tape, but hidden in the overscan portion of the signal. Looks like an early BetaMovie recording. Those are.... fun.... to capture.
Reply With Quote
  #3  
02-28-2018, 07:47 AM
JoRodd JoRodd is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: NJ
Posts: 75
Thanked 12 Times in 8 Posts
Thanks for the reply. I have also noticed this on VHS recordings/captures (80s recordings). Is that normal?
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using two TBCs for video capture? (line + full-frame) rocko Capture, Record, Transfer 1 01-20-2015 01:38 AM
VirtualDub is not able to detect a capture card / line in? Mejnour Project Planning, Workflows 0 04-27-2012 03:23 PM
Using JVC 9600U, odd white line at top of screen retartedted Capture, Record, Transfer 8 04-01-2012 09:14 AM
Jittery horizontal line in middle of screen Kereellis Restore, Filter, Improve Quality 6 06-25-2010 05:32 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 05:20 PM