Quantcast Mencoder: MPV Encoded with No Sound? - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
06-08-2004, 01:11 AM
oxycotton420 oxycotton420 is offline
Free Member
 
Join Date: May 2004
Location: Lebanon, Beirut
Posts: 228
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hello this is a great program used it once and i dunno i encoded a movie and the thing is that i don't know what final resolution should be, my dvd supports all. anyways the encoding was done and all i got was a MPV i played it and the movie was now full screen and with no sound. i didn't use the croppe i'm wondering if i should use it and how would i? oh and does mencode-me, can i feed it d2v ?


Source Width:640 Source Height:272 Aspect:1.000000

Source Width:528 Source Height:224 Aspect:1.000000

mplayer.exe -vo directx -include temp.conf -nosound -aspect 704:480 "E:\Movies\AVI\movie.avi MPlayer dev-CVS-040430-00:00-3.3.1 (C) 2000-2004 MPlayer Team

CPU: Intel Pentium 4/Xeon Willamette 1591 MHz (Family: 8, Stepping: 2)
: No such file or directory
Detected cache-line size is 64 bytes
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection - WARNING - this is not optimal!
To get best performance, recompile MPlayer with --disable-runtime-cpudetection.
Reading config file /usr/local/etc/mplayer/mplayer.confCreating config file: /cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/config
Reading config file /cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/config
Option vf: doesn't exist.
Reading config file temp.conf
Error parsing option vf=,scale=704:268,crop=0:0:-1:-1,expand=704:480:-1:-1:1 at line 1
Reading /cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/codecs.conf: Reading /usr/local/etc/mplayer/codecs.conf: Using built-in default codecs.conf.
Can't open '/cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/codecs.conf': No such file or directory
Can't open '/usr/local/etc/mplayer/codecs.conf': No such file or directory
font: can't open file: /cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/font/font.desc
font: can't open file: /usr/local/share/mplayer/font/font.desc
Using usleep() timing

Can't open input config file /cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/input.conf: No such file or directory
Playing E:\Movies\AVI\movie.avi.
Can't open input config file /usr/local/etc/mplayer/input.conf: No such file or directory
Falling back on default (hardcoded) input config
AVI file format detected.
AVI_NI: No audio stream found -> no sound.
VIDEO: [XVID] 528x224 12bpp 23.976 fps 809.5 kbps (98.8 kbyte/s)
Clip info:
Software: VirtualDubMod 1.5.10.1 (build 2366/release)
================================================== ========================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffodivx] vfm:ffmpeg (FFmpeg MPEG-4)
================================================== ========================
Audio: no sound
Starting playback...
VDec: vo config request - 528 x 224 (preferred csp: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.47:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [directx] 528x224 => 528x360 Planar YV12
New_Face failed. Maybe the font path is wrong.
Please supply the text font file (~/.mplayer/subfont.ttf).
subtitle font: load_sub_face failed.
V: 15.6 375 5% 12% 0.0% 0 0 0%No bind found for key MOUSE_BTN2
V: 17.8 428 5% 12% 0.0% 0 0 0%No bind found for key MOUSE_BTN0
V: 17.9 430 5% 12% 0.0% 0 0 0%No bind found for key MOUSE_BTN0
V: 19.2 462 5% 12% 0.0% 0 0 0%No bind found for key MOUSE_BTN0
V: 19.4 467 5% 12% 0.0% 0 0 0%No bind found for key MOUSE_BTN0
V: 23.3 560 5% 12% 0.0% 0 0 0%
Exiting... (Quit)
Mencoder.exe -include temp.conf -lavcopts vbitrate=977:vpass=1 "E:\Movies\AVI\movie.avi" -o "E:\Movies\AVI\movie.mpv" MEncoder dev-CVS-040430-00:00-3.3.1 (C) 2000-2004 MPlayer Team
Can't open '/cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/codecs.conf': No such file or directory

Can't open '/usr/local/etc/mplayer/codecs.conf': No such file or directory
CPU: Intel Pentium 4/Xeon Willamette 1593 MHz (Family: 8, Stepping: 2)
File not found: 'frameno.avi'
Detected cache-line size is 64 bytes
Failed to open frameno.avi
CPUflags: Type: 8 MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection - WARNING - this is not optimal!
To get best performance, recompile MPlayer with --disable-runtime-cpudetection.
Reading /cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/codecs.conf: Reading /usr/local/etc/mplayer/codecs.conf: Using built-in default codecs.conf.
Reading config file /cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/mencoderReading config file temp.conf
: No such file or directory
Option vf: doesn't exist.
Error parsing option vf=,scale=704:268,crop=0:0:-1:-1,expand=704:480:-1:-1:1 at line 1
font: can't open file: /cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/font/font.desc
font: can't open file: /usr/local/share/mplayer/font/font.desc
success: format: 0 data: 0x0 - 0x2AD47000
AVI file format detected.
AVI_NI: No audio stream found -> no sound.
VIDEO: [XVID] 528x224 12bpp 23.976 fps 809.5 kbps (98.8 kbyte/s)
[V] filefmt:3 fourcc:0x44495658 size:528x224 fps:23.98 ftime:=0.0417
Opening video filter: [expand osd=1]
Expand: -1 x -1, -1 ; -1 (-1=autodetect) osd: 1
================================================== ========================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffodivx] vfm:ffmpeg (FFmpeg MPEG-4)
================================================== ========================
Writing AVI header...
VDec: vo config request - 528 x 224 (preferred csp: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 2.36:1 - prescaling to correct movie aspect.
[mpeg2video @ 0x9b50a0]MPEG1/2 doesnt support 2997/125 fps, there may be AV sync issues
New_Face failed. Maybe the font path is wrong.
Please supply the text font file (~/.mplayer/subfont.ttf).
subtitle font: load_sub_face failed.
videocodec: libavcodec (528x224 fourcc=3267706d [mpg2])
Pos: 0.1s 3f ( 0%) 0fps Trem: 0min 0mb A-V:0.000 [0:0][mpeg2video @ 0x9b50a0]rc buffer underflow
Pos:4927.1s 118132f (78%) 76fps Trem: 7min 729mb A-V:0.000 [973:0][mpeg4 @ 0x9b50a0]ac-tex damaged at 21 1
Pos:4927.1s 118133f (78%) 76fps Trem: 7min 729mb A-V:0.000 [973:0][mpeg4 @ 0x9b50a0]Error at MB: 55
Pos:4927.2s 118134f (78%) 76fps Trem: 7min 729mb A-V:0.000 [973:0][mpeg4 @ 0x9b50a0]concealing errors
Pos:6002.9s 143926f (99%) 76fps Trem: 0min 697mb A-V:0.000 [974:0]
Writing AVI index...
Fixing AVI header...

Video stream: 974.827 kbit/s (121853 bps) size: 731476222 bytes 6002.919 secs 143926 frames
Mencoder.exe -include temp.conf -lavcopts vbitrate=977:vpass=2 "E:\Movies\AVI\movie.avi" -o "E:\Movies\AVI\movie.mpv" MEncoder dev-CVS-040430-00:00-3.3.1 (C) 2000-2004 MPlayer Team

CPU: Intel Pentium 4/Xeon Willamette 1586 MHz (Family: 8, Stepping: 2)
Can't open '/cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/codecs.conf': No such file or directory
Detected cache-line size is 64 bytes
Can't open '/usr/local/etc/mplayer/codecs.conf': No such file or directory
CPUflags: Type: 8 MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
File not found: 'frameno.avi'
Compiled with runtime CPU detection - WARNING - this is not optimal!
Failed to open frameno.avi
To get best performance, recompile MPlayer with --disable-runtime-cpudetection.
: No such file or directory
Reading /cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/codecs.conf: Reading /usr/local/etc/mplayer/codecs.conf: Using built-in default codecs.conf.
Option vf: doesn't exist.
Reading config file /cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/mencoderReading config file temp.conf
Error parsing option vf=,scale=704:268,crop=0:0:-1:-1,expand=704:480:-1:-1:1 at line 1
font: can't open file: /cygdrive/c/Documents and Settings/FloCk/.mplayer/font/font.desc
font: can't open file: /usr/local/share/mplayer/font/font.desc
success: format: 0 data: 0x0 - 0x2AD47000
AVI file format detected.
AVI_NI: No audio stream found -> no sound.
VIDEO: [XVID] 528x224 12bpp 23.976 fps 809.5 kbps (98.8 kbyte/s)
[V] filefmt:3 fourcc:0x44495658 size:528x224 fps:23.98 ftime:=0.0417
Opening video filter: [expand osd=1]
Expand: -1 x -1, -1 ; -1 (-1=autodetect) osd: 1
================================================== ========================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffodivx] vfm:ffmpeg (FFmpeg MPEG-4)
================================================== ========================
Writing AVI header...
VDec: vo config request - 528 x 224 (preferred csp: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 2.36:1 - prescaling to correct movie aspect.
videocodec: libavcodec (528x224 fourcc=3267706d [mpg2])
[mpeg2video @ 0x9b50a0]MPEG1/2 doesnt support 2997/125 fps, there may be AV sync issues
Pos: 0.0s 1f ( 0%) 0fps Trem: 0min 0mb A-V:0.000 [0:0]New_Face failed. Maybe the font path is wrong.
Pos: 0.1s 2f ( 0%) 0fps Trem: 0min 0mb A-V:0.000 [0:0]Please supply the text font file (~/.mplayer/subfont.ttf).
Pos: 0.1s 3f ( 0%) 0fps Trem: 0min 0mb A-V:0.000 [0:0]subtitle font: load_sub_face failed.
Pos:4927.1s 118133f (78%) 67fps Trem: 8min 720mb A-V:0.000 [961:0][mpeg4 @ 0x9b50a0]ac-tex damaged at 21 1
Pos:4927.2s 118134f (78%) 67fps Trem: 8min 720mb A-V:0.000 [961:0][mpeg4 @ 0x9b50a0]Error at MB: 55
Pos:4927.2s 118135f (78%) 67fps Trem: 8min 720mb A-V:0.000 [961:0][mpeg4 @ 0x9b50a0]concealing errors
Pos:6002.9s 143926f (99%) 67fps Trem: 0min 699mb A-V:0.000 [977:0]
Writing AVI index...
Fixing AVI header...

Video stream: 977.027 kbit/s (122128 bps) size: 733126511 bytes 6002.919 secs 143926 frames



thankssss[/list][/code]
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
06-08-2004, 03:47 AM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
You didn't see it but your encoding report an error :
Code:
Error parsing option vf=,scale=704:268,crop=0:0:-1:-1,expand=704:480:-1:-1:1 at line 1
Are you a noob in mencoder only or in all the KVCD process ? If second, you should consider to STOP using mencoder, it's it definitely NOT recommanded for people discovering all that stuffs.
Reply With Quote
  #3  
06-08-2004, 11:48 AM
oxycotton420 oxycotton420 is offline
Free Member
 
Join Date: May 2004
Location: Lebanon, Beirut
Posts: 228
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
naww man i know a lot about KVCD's hehehe used many other programs, mainly cce, just wanted to give this program a try, the 2 main problems were that i didn't get an audio, should i do that mainly....and the picture was full screen i need to crop it or something ?
Reply With Quote
  #4  
06-08-2004, 12:23 PM
Dialhot Dialhot is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 10,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I never have audio either but I think that the mencoder release I use (done by Inc especially for P4) does not include the audio part (exe size is 1.6MB where official version is 6MB !)

For the crop : this is because of the error I reported in my previous post
Reply With Quote
  #5  
06-08-2004, 12:28 PM
oxycotton420 oxycotton420 is offline
Free Member
 
Join Date: May 2004
Location: Lebanon, Beirut
Posts: 228
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
I never have audio either but I think that the mencoder release I use (done by Inc especially for P4) does not include the audio part (exe size is 1.6MB where official version is 6MB !)
well man so where can i get this official version, and btw man if i were to get the audio from my AVI what would i have to convert it to and then mux ?

Quote:
For the crop : this is because of the error I reported in my previous post
lol i left the crop field empty because i don't know how to use it and determine the croping and keep the aspect ratio at the same time...so how do i do this crop size ? oh and btw for the resolution my dvd player acceptes all but how do i find the right resolution i should use according to the srouce ?
thanks a bunch
Reply With Quote
  #6  
06-08-2004, 12:50 PM
incredible incredible is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Location: Germany
Posts: 3,189
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to incredible
Quote:
Originally Posted by Dialhot
I never have audio either but I think that the mencoder release I use (done by Inc especially for P4) .....
I thought that one doesnt work well! So I misunderstood that! As It sounded in the past that my "manual" P4 configured build doesnt work properly on a p4 .... but maybe some guy using older intel ones did report that, so I in the future Ill do continue building p4 builds

Quote:
... does not include the audio part (exe size is 1.6MB where official version is 6MB !)
Hmmm the orig state IS 6MB !! Its stuffed

- compiled
- then striped in cygwin
- and then upx'ed
=1,6 MB
Reply With Quote
  #7  
06-08-2004, 12:54 PM
oxycotton420 oxycotton420 is offline
Free Member
 
Join Date: May 2004
Location: Lebanon, Beirut
Posts: 228
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
As It sounded in the past that my "manual" P4 configured build doesnt work properly on a p4 .... but maybe some guy using older intel ones did report that, so I in the future Ill do continue building p4 builds
well where can i view ur manual, and would somone lol please help me with this croping thing, i keep getting movie in full screen and i want it croped
Reply With Quote
  #8  
06-08-2004, 11:48 PM
BobNET BobNET is offline
Free Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Ontario, Canada
Posts: 67
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to BobNET
Quote:
Originally Posted by incredible
I thought that one doesnt work well! So I misunderstood that! As It sounded in the past that my "manual" P4 configured build doesnt work properly on a p4 .... but maybe some guy using older intel ones did report that, so I in the future Ill do continue building p4 builds
The P4 build you made from CVS on May 6 works great on my system (2.26GHz Pentium 4)... there's not a newer one, is there?
__________________
--
Chris "Bob" Odorjan
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is it possible to get DTS and PRO LOGIC 2 encoded sound on SVCDS? khusru Audio Conversion 20 08-07-2004 09:55 AM
Mencoder: Sound in .m2v? maurus Video Encoding and Conversion 8 05-26-2004 08:08 AM
Mencoder: No sound Adam Video Encoding and Conversion 11 05-17-2004 05:24 PM
Cannot mux encoded sound and video? Wak10 Video Encoding and Conversion 4 08-28-2003 07:45 AM
when encoded to MPEG 1 with kvcd, the sound is jerky? Jellygoose Video Encoding and Conversion 0 07-24-2002 07:50 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 11:59 PM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd