Quantcast KDVD Jumpy Playback? - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #1  
01-02-2004, 10:44 PM
scilli scilli is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I reacently encoded a movie in tmpg using the Full D1 kdvd template. When I play the m2v on my pc the video looks fine but when I author it using dvdlab and burn it using nero the playback becomes jumpy/jerky during fast motion. Is this because in tmpg I selected motion estimate search under motion search precision, a bug in dvdlab, or does my dvd player simply not like kdvd? By the way I did not use any avisynth script.
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
01-02-2004, 11:52 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi scilli,

Did you encode at 23.976fps with 3:2 pulldown enabled

-kwag
Reply With Quote
  #3  
01-03-2004, 03:56 AM
stefsegers stefsegers is offline
Free Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Netherlands
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to stefsegers
Hi Kwag,

If he did so? What should he use then?
Reply With Quote
  #4  
01-03-2004, 09:12 AM
scilli scilli is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yes I was, not under the advanced tab of tmpg but under the video tab as encode mode. Would that be what is effecting the playback on my dvd player. In DVD2AVI it says that it is progressive, 23.976 fps, and they video type is film 98%. Should I select non-interlace as the encode mode instead?
Reply With Quote
  #5  
01-03-2004, 11:00 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi scilli,

You had to set "Force FILM" in DVD2AVI (for that particular movie), and the encode at 23.976fps with 3:2 pull down enabled.
Not as Interleaved.

-kwag
Reply With Quote
  #6  
01-03-2004, 07:27 PM
dbzgundam dbzgundam is offline
Free Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yeah I had this same problem...I deinterlaced in AVS after ripping my DVD... (it was 29.97interlace) I deinterlaced via aDeInt filter in AVISynth (Too lazy to bother with complex filter setups) and got a 29.97 fps progressive stream... I then Converted the FPS to 23.976 in Vdub and frameserved it to TMPG For FullD1 KDVD.

Settings were as follows... As far as as framerate was involved.

Interlace Type: 3:2 Pullback on Playback

Framerate: 23.976 (29.97 internal) (I'm still a little unsure about which I should use when I have 3:2 on playback on)

Filters: IVTC via TMPG
__________________

Now this has happened every time I've encoded MPEG2 in TMPG, I get a frame motion like as if the movie were encoded in 15fps...Yet it's not, on both TV, and Computer do I see the movie play with proper speed, but the framerate looks awkward...Almost like it dropped frames or something. What am I doing wrong?
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blocky and jumpy playback on new blank discs? scouse1742 Blank Media / Burning Discs 10 03-06-2005 08:58 AM
APEX AD-1000 KVCD or KDVD Playback? rexia Video Encoding and Conversion 3 09-18-2004 12:29 AM
KVCD: anything over 352x240 is jumpy in DVD player? bigggt Players, DVRs, Media Centers 4 05-08-2004 06:06 PM
KVCD: movie a bit jumpy every 20 seconds? masteripper Video Encoding and Conversion 2 02-26-2003 04:26 PM
GE 1106P Problem - Jumpy 704x480 a_star62 Players, DVRs, Media Centers 1 07-02-2002 03:34 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 01:20 AM  —  vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd