#1  
01-11-2022, 08:03 AM
Vectrex Vectrex is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2021
Posts: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
I'm going slightly crazy here, but when I bring up the Levels window and set some settings, the constrast level always resets to default on any loss of signal from my VHS (even though the actual slider still shows it at my setting)
I can nudge the setting and it goes back to normal, but stopping/starting the tape or even a second without signal and it's back to default!
Any ideas? I assume this is a bug?
This happens in VDub 1 and 2

Last edited by Vectrex; 01-11-2022 at 08:36 AM.
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
01-11-2022, 10:50 AM
msgohan msgohan is offline
Free Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Vancouver, Canada
Posts: 1,323
Thanked 329 Times in 274 Posts
Additional info would be good: what capture device and operating system?

It's probably a driver bug and you would experience the same thing in other programs as well. The Levels window is just a hook to the driver's Proc Amp controls also available through the "Capture Filter" dialog.

Realistically, you should be using some device in your capture chain to provide frame TBC. This would provide continuous "vertical sync" during blank sections, preventing this problem and more importantly keeping the audio and video capture synchronized.
Reply With Quote
  #3  
01-12-2022, 07:06 PM
Vectrex Vectrex is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2021
Posts: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by msgohan View Post
Additional info would be good: what capture device and operating system?

It's probably a driver bug and you would experience the same thing in other programs as well. The Levels window is just a hook to the driver's Proc Amp controls also available through the "Capture Filter" dialog.

Realistically, you should be using some device in your capture chain to provide frame TBC. This would provide continuous "vertical sync" during blank sections, preventing this problem and more importantly keeping the audio and video capture synchronized.
Ah yes you're right I think. OBS also does the same. Looks like I'll have to try another capture device or a TBC. It's just a little VidBox NW06
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adjust Brightness/Contrast for Multiple Scenes Okiba Capture, Record, Transfer 3 08-19-2020 03:15 PM
VirtualDub level and histogram settings on captures? greeneagle Capture, Record, Transfer 2 07-13-2016 10:43 AM
Horizontal streaks in high contrast areas? oscarfowler Restore, Filter, Improve Quality 9 09-01-2015 06:10 PM
Audio level meter problem in VirtualDub Mejnour Capture, Record, Transfer 1 04-04-2015 08:01 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 01:19 AM