Go Back    Forum > Featured > General Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1  
04-18-2022, 10:55 AM
broadcastronauts broadcastronauts is offline
Free Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 14
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hey friends,

I've attached an .avi video sample of glitch / noise / tracking / "digital hits" issue I'm finding with a Hi8 tape I am trying to digitize. The tape is a Fuji Hi8 MP P6-120 shot in 1996. 2 hr runtime.

Workflow is,

TRV615 > ES10 > TBC 1000 > Hauppauge USB Live 2 > VDub. (All S-Video cables)

I've tried playing the tape back on other Sony camcorder as well as a Teac V-800G-F deck with the same results.

I'm curious if any of you have come across this before and if there is a way to circumvent the playback issue. Could it be just the tape itself?

Thank you!

P.S. Also attached is a deinterlaced version with QTGMC, so you can see how it looks in progressive.


Attached Files
File Type: avi Horizontal_Line_Glitch.avi (51.82 MB, 7 downloads)
File Type: mov Horizontal_Line_Glitch_ProRes422.mov (23.70 MB, 7 downloads)
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
04-18-2022, 12:53 PM
latreche34 latreche34 is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: USA
Posts: 3,195
Thanked 527 Times in 487 Posts
It's tape drop outs. Why ES15 and TBC1000 in the same workflow?

https://www.youtube.com/@Capturing-Memories/videos
Reply With Quote
  #3  
04-18-2022, 01:54 PM
lollo2 lollo2 is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Italy
Posts: 673
Thanked 189 Times in 163 Posts
I suspect tape dropout ass well.

Your captured audio is weird (VBR?).

ES15 and TBC1000 in the same workflow maybe because his cam has no lineTBC

A channel on S-VHS / VHS capture and AviSynth restoration https://bit.ly/3mHWbkN
Reply With Quote
  #4  
04-19-2022, 06:43 AM
enois enois is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Italy
Posts: 52
Thanked 12 Times in 8 Posts
Quote:
Originally Posted by broadcastronauts View Post
Workflow is,

TRV615 > ES10 > TBC 1000 > Hauppauge USB Live 2 > VDub. (All S-Video cables)
Sorry if I'm going off topic, but in this case TBC 1000 should not be placed before ES10?
DVD recorder can insert/duplicate frame itself, so, frame TBC placed after could be useless?
Reply With Quote
  #5  
04-19-2022, 07:47 AM
Hushpower Hushpower is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 702
Thanked 129 Times in 123 Posts
Quote:
Originally Posted by enois
Sorry if I'm going off topic, but in this case TBC 1000 should not be placed before ES10?
DVD recorder can insert/duplicate frame itself, so, frame TBC placed after could be useless?
Sanlyn is one of the legends:
http://www.digitalfaq.com/forum/vide...html#post48291
Reply With Quote
The following users thank Hushpower for this useful post: lollo2 (04-19-2022)
  #6  
04-20-2022, 10:36 AM
msgohan msgohan is offline
Free Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Vancouver, Canada
Posts: 1,323
Thanked 334 Times in 276 Posts
Quote:
Originally Posted by broadcastronauts View Post
I've tried playing the tape back on other Sony camcorder as well as a Teac V-800G-F deck with the same results.
Hey, a fellow TEAC owner! I've got a question for you: how does your Video Level meter on the front panel work? Mine is always on "LO". Never the middle arrow, never "HI". Can't find a user's manual, so I dunno what it's really supposed to indicate.

Borrowing a photo from the interwebs.
TEAC-V-800G-F-Hi8-Video8-8mm-Video-8-Player.jpg

---

Quote:
Originally Posted by latreche34 View Post
It's tape drop outs. Why ES15 and TBC1000 in the same workflow?
Quote:
Originally Posted by Hushpower View Post
If I'm reading correctly, sanlyn had to include the TBC-1000 because the ES10 would sometimes interpret dirty sync signals from VHS as copy protection and cause his capture card to choke.

I've never had any problem running the output of DMR-ES15 directly into my capture devices. Its generated VSync/HSync signals are always nice and clean. It does re-insert Macrovision when it's detected in the source, but I've yet to find it incorrectly adding MV to a home recording.


Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird line at top of NTSC capture? kerplunk64 Capture, Record, Transfer 7 07-12-2021 09:42 PM
ATI 600 USB capture glitches? MediaHoarder Capture, Record, Transfer 2 04-19-2021 04:32 PM
Weird VHS tape glitch: what is it, can I fix it? [SOLVED] holocron Capture, Record, Transfer 22 12-13-2017 09:42 AM
U-matic tape colored square glitches? HanSoloBerger Capture, Record, Transfer 1 10-05-2017 09:50 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 08:07 AM