#1  
09-12-2022, 04:21 PM
DG1965 DG1965 is offline
Premium Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: Coventry England
Posts: 72
Thanked 4 Times in 4 Posts
Hi, My TBC-1000 gave up today. I've set up my back up TCB-1000 but the blue screen looks a bit noisier than my original one did, although it doesn't seem to affect the capture. Any advice would be grateful. Thanks.


Attached Images
File Type: jpg fault.jpg (39.0 KB, 26 downloads)
Attached Files
File Type: avi test 12-09.avi (63.30 MB, 19 downloads)
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
09-12-2022, 07:56 PM
Hushpower Hushpower is offline
Premium Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 471
Thanked 87 Times in 85 Posts
Your lawn needs a mow!
Reply With Quote
  #3  
09-13-2022, 01:06 AM
DG1965 DG1965 is offline
Premium Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: Coventry England
Posts: 72
Thanked 4 Times in 4 Posts
That is a test tape from the chap I bought the camcorder from, but I will pass on your concerns!
Reply With Quote
The following users thank DG1965 for this useful post: Hushpower (09-13-2022)
  #4  
09-13-2022, 01:56 AM
thestarswitcher thestarswitcher is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 83
Thanked 3 Times in 3 Posts
Quote:
Originally Posted by DG1965 View Post
Hi, My TBC-1000 gave up today. I've set up my back up TCB-1000 but the blue screen looks a bit noisier than my original one did, although it doesn't seem to affect the capture. Any advice would be grateful. Thanks.
Ah, you too? See my ongoing thread here, your "green distortion" looks very similar to mine. I took some lemon juice and scrubbed the motherboard which worked for a moment... and after an hour here and there, I'm back to the same problem you're having. Anxiously awaiting a probable fix. What does the inside of your board look like?
Reply With Quote
  #5  
09-13-2022, 03:06 AM
DG1965 DG1965 is offline
Premium Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: Coventry England
Posts: 72
Thanked 4 Times in 4 Posts
When I posted yesterday I saw your post. I'm not even sure if mine will be fixed. I've put mine in the wardrobe so I don't have to look at it! I'm pinning my hopes on my other TBC-1000 or if everything else fails my ES10. I took two weeks holiday to give myself a head start, and the TBC gives up on the first day 20 minutes into the first capture. You couldn't make it up! I hope you get a fix for your TBC.
Reply With Quote
  #6  
09-13-2022, 02:21 PM
hodgey hodgey is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Norway
Posts: 1,472
Thanked 404 Times in 344 Posts
The first one almost look like it's only picking up the chroma signal (does it do this with both composite and s-video?) Would suspect maybe a lose connection or bad cap on the input line.

My Video gear overview/test/repair/stuff yt channel http://youtu.be/cEyfegqQ9TU
Reply With Quote
The following users thank hodgey for this useful post: DG1965 (09-14-2022)
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DataVideo TBC-1000 Problem BelowZero Capture, Record, Transfer 0 06-26-2020 03:07 PM
Datavideo TBC-1000 mod DV in/out? jwillis84 Video Hardware Repair 0 09-06-2017 09:37 PM
FS: Datavideo TBC-1000 (BNC mod+) juhok Marketplace 1 07-21-2017 06:40 AM
Datavideo TBC-1000 and SignVideo DR-1000 for sale [SOLD] Northpole Marketplace 2 02-15-2011 01:36 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 07:08 AM