Go Back    Forum > Digital Video > Video Project Help > Capture, Record, Transfer

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1  
09-05-2023, 05:45 AM
Maxwellgood Maxwellgood is offline
Free Member
 
Join Date: Aug 2023
Posts: 12
Thanked 1 Time in 1 Post
I recently purchased a JVC HR-S7600 VCR and have a some absolute newbie questions.
  1. There seems to be hissing/static sounds which change depending how the SCART is adjusted slightly in the back (don't worry not enough to damage) but it never fully goes away. Although it's noticeable on the standard blue screen when no tape is playing, it isn't as noticeable once a tape plays. Is this something I should be concerned about?
  2. Any advantage/disadvantage to using S-Video outputs rather than SCART? (waiting on cable to test)
  3. Are the ports at the front (S-Video and Composite) outputs or inputs?
  4. Audio Settings, which is correct: Norm, Hifi Norm, Hifi L/R? (See screens https://imgur.com/a/21iOtLG)
  5. General Settings, look okay? (See screens https://imgur.com/a/21iOtLG)
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
09-05-2023, 10:29 AM
latreche34 latreche34 is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: USA
Posts: 3,199
Thanked 527 Times in 487 Posts
1- Could be a ground loop issue.
2- It shouldn't be, If the SCART is wired correctly you should get the Y-C output through it, this is why you should avoid Chinese SCART cables and adapters, Always buy old stock stuff.
3- Inputs
4- Audio should be HiFi LR, When there is no HiFi it switches automatically to NORM.
5- B.E.S.T always ON, Picture Control: Edit, OSD: Off, 3D NR: depends on the tapes, experiment and see for yourself. The rest of the settings are either for recording or not important for capturing.

https://www.youtube.com/@Capturing-Memories/videos
Reply With Quote
The following users thank latreche34 for this useful post: Maxwellgood (09-05-2023)
  #3  
09-05-2023, 10:55 AM
Maxwellgood Maxwellgood is offline
Free Member
 
Join Date: Aug 2023
Posts: 12
Thanked 1 Time in 1 Post
Quote:
Originally Posted by latreche34 View Post
1- Could be a ground loop issue.
Would you recommend a product like this to fix a ground loop issue? https://www.amazon.co.uk/AV-Link-Ground-Loop-Isolator/dp/B000NVWB9O
Reply With Quote
  #4  
09-05-2023, 11:50 AM
latreche34 latreche34 is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: USA
Posts: 3,199
Thanked 527 Times in 487 Posts
No, don't patch the problem, address the root cause. Check if the cable is not damaged, broken or has corrosion, Check the SCART connector on the VCR and make sure all the pins are connected to the board. Try another cable ... etc.

https://www.youtube.com/@Capturing-Memories/videos
Reply With Quote
The following users thank latreche34 for this useful post: Maxwellgood (09-06-2023)
Reply




Tags
audio, hissing, jvc hr-s7600, settings, video

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinXP sound settings for ATI AIW + Turtle Beach? ThumperStrauss Capture, Record, Transfer 14 01-30-2022 01:09 AM
ATI 600 USB drivers and general recommended settings billct97 Capture, Record, Transfer 14 02-27-2018 09:41 PM
Win XP/ATI/Creative Live! sound settings rocko Capture, Record, Transfer 0 06-22-2015 11:35 AM
General project questions (burners, blank discs, burn speed etc) Reading Bug Project Planning, Workflows 4 10-31-2010 11:40 AM
Video editing - general myron Encode, Convert for discs 2 04-28-2004 04:29 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 12:55 AM