#1  
04-04-2018, 10:50 AM
benzio benzio is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 46
Thanked 2 Times in 2 Posts
In some older tapes it is common that I have this capture error (see attachment video).

These color bands appear randomly and they are a playing error because in the second and third capture they are in different frames.

These chroma artifacts appear in every combination (LINE TBC + FULL FRAME TBC), (LINE TBC, NO FULL FRAME TBC), (NO LINE TBC, FULL FRAME TBC), (NO LINE TBC, NO FULL FRAME TBC).

I tried to "bake" the tape following step by step well known procedures (52C for 8hours and cooling back to room temperature), but that made any recognizable effects.

I have a Panasonic NV-HS 1000 VCR that should be a very good machine.

Anyone knows what could be the cause of this?

It is true that the tape is old, but the fact that sometimes the same frame is read well means that the real color is still there, and it's not corrupt.

A temporary solution is to make a multiple capture and then apply a median filter, but it doesn't always work.


Attached Files
File Type: avi A_MOZART_1.avi (33.48 MB, 16 downloads)

Last edited by benzio; 04-04-2018 at 11:24 AM.
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
04-04-2018, 11:25 AM
juhok juhok is offline
Free Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 379
Thanked 106 Times in 87 Posts
HS-1000 is strong with high quality source. In the other hand it will amplify defects. And this tape seems to be all about defects. I would try different player.
Reply With Quote
  #3  
04-04-2018, 11:49 AM
themaster1 themaster1 is offline
Free Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: France
Posts: 391
Thanked 88 Times in 73 Posts
a remnant of macrovison protection ? Looks like a tv broadcast recorded onto tape, so i say it's possible but the age/condition of your tape is one thing to consider. Is it vhs sp/ep or else ?
Reply With Quote
  #4  
04-04-2018, 12:06 PM
benzio benzio is offline
Free Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 46
Thanked 2 Times in 2 Posts
It's not macrovision. I have the exact same problem in more than a family recording.
It's SP.
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video capture with horrible color noise bands? lzrplayr Capture, Record, Transfer 23 02-07-2021 04:34 PM
Need color range capture review spanak Project Planning, Workflows 1 10-05-2017 06:36 AM
Panasonic AG-1980 > Canopus ADVC-300 - noisy capture w/artifacts jakezen72 Capture, Record, Transfer 3 07-20-2016 10:46 PM
Purple band on AIW TV and Captures Jerome Capture, Record, Transfer 12 04-30-2005 09:06 AM
ATI 9000 Capture Artifacts inchga Capture, Record, Transfer 10 02-22-2004 01:59 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 08:10 AM